Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotografie)

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 11
Příspěvky: 67
Registrován: 6 roků 10 měsíců
Bydliště: Karlovy Vary
Vůz: V50 D5 R-Design 2009

#3826 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Gintiik »

Něco podobného se mi taky stalo, naštěstí bez nehody - náklaďák nikdo nepředjížděl, ale jako to volvo jsem vjížděl do křižovatky z vedlejší protože auto na hlavní jelo pomalu a odbočovalo - spousta času na rozjetí, ale řidič v náklaďáku za ním začal najednou předjíždět odbočující auto přes plnou čáru a přechod pro chodce tak, že jsem musel vjet skoro až do příkopu aby mě ten blbec nesundal.. ostatně je to vidět i na tom videu že řidič volva je až za krajnicí ne kvůli tomu předjíždějícímu autu, který v tý době ani neviděl, ale kvůli tomu předjíždějícímu náklaďáku.

Jarda S40
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 22
Příspěvky: 1491
Registrován: 19 roků 1 měsíc
Vůz: S40, V70-I, 850, 460 variomatik
Bydliště: Praha 9

#3827 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Jarda S40 »

4FrantaB - souhlasím s tvým rozborem a myslím, že to v podstatě vidíme stejně. Jen pro doplnění - myslíš, že pokud budu třeba najíždět na dálnici (v podstatě jednosměrná hlavní silnice, protisměr je za zeleným pruhem) a tam v protisměru pojede auto a dojde k nehodě, tak budu vinen já? Vím, že jdu s přirovnáním na hranu, jen pro objasnění věci a diskusi. nechci se hádat, nebaví mě to. A pokud vjedu do křižovatky tvaru + z vedlejší silnice, hlavní je z mého pohledu z leva do prava jednosměrná, ale z prava do leva čili v protisměru mi tam buď vycouvá auto nebo vyjede cyklista a dojde k nehodě, opravdu budu vinen jen já? Nebude to alespoň spoluvina? Popisuji situaci u svého baráku kterou vidím několikrát denně. Podle mě přestoupí zákon oba řidiči a ta vina toho z vedlejší není jednoznačná. Ale jak říkám - podle mě a jsme už zvyklej, že svět neběží podle mě :-)
Jinak souhlas s tím, že musím předvídat a myslet, snažit se zabránit bouračce za každou cenu. To dělám denně alespoň 5x. Co mě osobně v poslední době ale seje jsou cyklisti na přechodech pro chodce nebo chodníkách. Ono totiž když jedu k přechodu, tak mapuji okruh cca 5m od něj, zda tam není chodec. Když není, tak jedu. Jenže cyklista vzdálenej 20m mi za danou dobu jízdy k přechodu stihne svojí rychlostí na ten přechod vjet a může být vymalováno. A mně bude blbě, budu mít obrovský výčitky svědomí a nebudu mnoho nocí spát, i když tam ten cyklista neměl 100x co dělat.

Ekky
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 55
Příspěvky: 3441
Registrován: 12 roků 3 měsíce
Bydliště: Mladá Boleslav
Vůz: Volvo XC70 D5 136kW MY06, AW Geartronic

#3828 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Ekky »

Předvídat... Docela populární slovo...
Kdybych měl predvidat tak jsem nemusel procházet autoskolou a nemusí být žádné zákony a vyhlášky. Ano můžu predvidat že se každý bude řídit vyhláškou avzakonem který je pro všechny stejný. Ale abych predvidal kde a kdy mi nejakej idiot někam vjede to bych pak se nemusel ani dostatbz baráku.
Někdo to jednou použil prošlo to a teď je důležitější predvidat než se řídit zákonem? Taky dobrá pithovina v celý ty naší republice..
_________________
Volvo XC70 D5 136kW/400Nm MY06, AW Geartronic - GALERIE

FrantaB
Ověřený
Offline
Příspěvků ve vlákně: 24
Příspěvky: 611
Registrován: 9 roků 1 měsíc
Bydliště: Praha
Vůz: Volvo 945 D24TIC

#3829 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od FrantaB »

Jarda S40-tomu s dálnicí nerozumím, fakt ani za mák.
Někdo nacouvá-je vinen on, protože couvání je zvláštní případ, který je výslovně ošetřen tak, že cokoliv je třeba pro couvání, zajišťuje couvající řidič (např. zjednáním pomocníka). Cokoliv se stane, je vina a problém couvajícího. V tom mediálně přetřásaném případě caparta přecouvaného na parkovišti u obchoďáku to trvalo asi 4 roky a všechny instance, než byl řidič osvobozen de facto na principu omezené nedůvěry-resp. nelze spravedlivě požadovat, aby člověk předpokládal, že si z parkoviště haranti udělají hřiště a když se rozhlédnu, sednu do auta, kouknu do zrcátek, nikde nic a couvám, že harant bude najednou dvacet metrů od místa co před momentem a sražený. Ale jinak mi to dává smysl jako jedno ze základních pravidel zajišťujících plynulost-protože kdyby měl couvající jakoukoliv přednost, tak každou chvíli někde brzdí a zastavuje spousta aut místo aby si vyjíždějící počkal na mezeru.

Cyklista v jednosměrce v protisměru je i podle vyhlášky trpěná zvěř a je povinností cyklisty, aby umožnil průjezd v řádném směru bez omezení. Že na to kolomrdi kašlou je jiná věc.


Ekky-netuším proč se čertíš. Však jo-všichni zúčastnění předpokládali, že se všichni (posléze zúčastnění) okolo řídí zákonem a vyhláškou. Neřídil se kamioňák a zejména se neřídil řidič Seatu způsobem, ze kterého zůstává rozum stát. Od toho je to, co nazývám "princip omezené nedůvěry" (právnící pro to možná mají jiný název).
A jinak to předvídání chrání tebe i druhé. Nikdo nejsme bez chyby, občas nějakou uděláme a předvídavost někoho jiného nám zachrání plechy i kůži. Někdy my někomu, někdy někdo jiný nám. Ano, jsou lidi kteří do cíle dojedou jen díky předvídavosti ostatních. Ti jsou hodně vidět a hodně štvou.
Předvídání a ochota obětovat mu kus mozkové kapacity, času a rychlosti jízdy mi připadá jako naprostý základ liberalismu a nesobeckého chování na silnici, popravdě mnohem důležitější než celé dopravní předpisy...
_________________
Volvo 945 D24TIC EGR Kat MY96; Holanďan s 587k na podvozku a 247k na motoru

Romulusw
Ověřený
Online
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 161
Příspěvky: 4902
Registrován: 10 roků 3 měsíce
Bydliště: Modřany
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

#3830 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Romulusw »

Ano, předpokládat se nic nemá. Nedávno mě to vytrestalo, že se ještě teď stydím. Před každým zatočením volantu koukám na tu starnu do zrcátka, ale tehdy jsem udělal výjimku. Jel jsem ze Štěchovic na Davli (je tam rovina mimo zástavbu, ale protože se tam staly za 40 let čtyři smrťáky, tak tam dali sedmdesátku) s úsekem asi kilometr zákaz předjíždění. Táhl jsem se za nějakou lemrou a jakmile skončila čára, dal jsem za tři, blinkr a plný céres. Když jsem ho měl za sebou pro zařazení, 30čísel za nárazníkem bavorák, který předjížděl hustě v zákazu, protože za mnou původně nejel.
Ano prostě mě nenapadlo, že se to může stát, protože já to nedělám, ale byla to moje chyba a budu si ji dlouho pamatovat.

PINĎABC
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvků ve vlákně: 125
Příspěvky: 4973
Registrován: 12 roků 1 měsíc
Bydliště: Bílovec
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

#3831 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od PINĎABC »

To jsem v šoku, léta odbočují na hlavní silnici doprava a koukám jen vlevo, je to rovný úsek a občas tam nějakej magor předjíždí i přes tu křižovatku, nikdy by mě ani za mák nenapadlo když je tam plná a zákaz předjíždění k tomu omezení na 50km/h že když se tam s někým srazim bude to má vina. Je to nebezpečný precedens až se to masy piratu dozví budou předjíždět v klidu všude a mě to jen vyschyzovalo jak musím v provozu přemýšlet od kud všude může vyjet magor co mě sejme.
To jsem rád že ještě žiju.
Těším se objektivní rozlousknutí.
Osobně se stavím na stranu Volva stát se to mi ženu to k nejvyšší instanci.

Ekky
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 55
Příspěvky: 3441
Registrován: 12 roků 3 měsíce
Bydliště: Mladá Boleslav
Vůz: Volvo XC70 D5 136kW MY06, AW Geartronic

#3832 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Ekky »

Pindabc
To je o čem tu mluvím...
Nerozciluju se.
Ale jak píšeš. Kvůli takovejm idiotum já musím predvidat a být ve střehu,což už takhle z vycerpavajiciho řízení ještě víc vyčerpávající.
_________________
Volvo XC70 D5 136kW/400Nm MY06, AW Geartronic - GALERIE

Honza
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvků ve vlákně: 135
Příspěvky: 5112
Registrován: 20 roků 6 měsíců
Bydliště: České Budějovice
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

#3833 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Honza »

Kdyby s tím Volvem počkal 10 vteřin tak by ušetřil auto a tady dvě stránky policejních rozborů.
_________________
V70II D5, 2003 / V850 2,5TDi, '96, použita na orgány

GDPR_user

#3834 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od GDPR_user »

PINĎABC píše:To jsem v šoku, léta odbočují na hlavní silnici doprava a koukám jen vlevo, je to rovný úsek a občas tam nějakej magor předjíždí i přes tu křižovatku, nikdy by mě ani za mák nenapadlo když je tam plná a zákaz předjíždění k tomu omezení na 50km/h že když se tam s někým srazim bude to má vina.
Sorry,ale pokud se pořádně nerozhlédneš na obě strany,pak za volantem nemáš co dělat!!!Bez rozdílu,jestli tam je plná,přerušovaná,nebo třebas svodidla.

Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 8
Příspěvky: 102
Registrován: 8 roků 4 měsíce
Bydliště: Praha City
Vůz: S40

#3835 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Matýsek »

Ono je dobry chodit na skoleni ridicu v praci, tam (alespon nam) takovy veci rikaj...
_________________
Prodáno: S40 2003 2.0T 120kW (kdysi dávno) přes 420 000 km :-( Prodáno :-(

PINĎABC
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvků ve vlákně: 125
Příspěvky: 4973
Registrován: 12 roků 1 měsíc
Bydliště: Bílovec
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

#3836 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od PINĎABC »

martinopel píše:
PINĎABC píše:To jsem v šoku, léta odbočují na hlavní silnici doprava a koukám jen vlevo, je to rovný úsek a občas tam nějakej magor předjíždí i přes tu křižovatku, nikdy by mě ani za mák nenapadlo když je tam plná a zákaz předjíždění k tomu omezení na 50km/h že když se tam s někým srazim bude to má vina.
Sorry,ale pokud se pořádně nerozhlédneš na obě strany,pak za volantem nemáš co dělat!!!Bez rozdílu,jestli tam je plná,přerušovaná,nebo třebas svodidla.
nebudem slovíčkařit, to víš že se rozhlídnu. je tam dobře vidět na obě strany a už se párkrát stalo že tam někdo zastavil aby se pořádně z místa rozhlídl a stálo ho to rozbořený kufr autem co jelo za ním.
Auto nehodu jsem zatím neměl. klep klep klep

Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 8
Příspěvky: 102
Registrován: 8 roků 4 měsíce
Bydliště: Praha City
Vůz: S40

#3837 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Matýsek »

zceyee píše:
Matýsek píše:Ono je dobry chodit na skoleni ridicu v praci, tam (alespon nam) takovy veci rikaj...
Jako ze se mas rozhlidnout na obe strany nez nekam vejdes nebo vjedes?
No světe div se, hodně lidí to neví, viz zdejší diskuze... Ale především jsem myslel věci jako koukat zprava do jednosměrky, ikdyž vede směrem ode mě atd...
_________________
Prodáno: S40 2003 2.0T 120kW (kdysi dávno) přes 420 000 km :-( Prodáno :-(

GDPR_user

#3838 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od GDPR_user »

PINĎABC píše: nebudem slovíčkařit, to víš že se rozhlídnu. je tam dobře vidět na obě strany a už se párkrát stalo že tam někdo zastavil aby se pořádně z místa rozhlídl a stálo ho to rozbořený kufr autem co jelo za ním.
Auto nehodu jsem zatím neměl. klep klep klep
Nejde o slovíčkaření,slovíčka nehodu nezpůsobí!

Martas
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 6
Příspěvky: 459
Registrován: 16 roků 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: Volvo V70 II D5 AWD

#3839 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Martas »

Včera večer. Naše V70 a Pavli palec. Prostě nevydržel když se zavřeli dveře a to mi ještě řekla" mám tam palec" a já chtěl zamknout . Tak že dnes ráno rentgen a dlaha. Prskali jsme smíchy cestou do auta :D
Přílohy
pixlr-1024x1014.jpg
_________________
je : Volvo V 70 II 2007 2,4 D5 AWD aut.136 Kw Olivák ,V70 Cross County 1998, B5254T (2,5T, 142kW), LPG Bylo: Volvo 740 GLT 1989 2.3 Gltečko, Volvo 850 LW 1994 850 2.5 20V ,Volvo V70 II 2001 2,5 TDI Black ,Volvo 760 GLE 1989 2,4 - TD-Sojkovka klenot

L4W
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 41
Příspěvky: 593
Registrován: 16 roků 3 měsíce
Bydliště: Šumperk
Vůz: Volvo XC90 D5 MY07

#3840 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od L4W »



Taky mi vadí, když jedou pumpičkáři vedle sebe, ale lak bych si kvůli tomu neničil 8)
_________________
Volvo XC90 D5 MY07 136 kW green
Bylo: Volvo S60 2.4 125 kW; Volvo S80II 2.5T MY07 147 kW; Volvo XC90 2.5T MY05 154 kW

PINĎABC
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvků ve vlákně: 125
Příspěvky: 4973
Registrován: 12 roků 1 měsíc
Bydliště: Bílovec
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

#3841 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od PINĎABC »

Snad se pumpičkař poučil a už to neudělá :D

Offline
Příspěvků ve vlákně: 3
Příspěvky: 194
Registrován: 8 roků 6 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V70 II T5
Bydliště: Most

#3842 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Bizon »

K nehodě holek u Obrnic, na VW klubu je tato fotka z odstavného parkoviště PČR.
Přílohy
crashBeetle.PNG
crashBeetle.PNG (365.33 KiB) Zobrazeno 3987 x
_________________
Volvo V70 II T5 (B5234T3) - MY2002 - Geartronic [GALERIE]

Projetí auta přes diagnostiku na Mostecku (víkend) a v Praze (všední dny) zadarmo nebo za tekutý chleba.

Dále v rodině: S60 2.4T 147kW 2001, S80 2.4i 125kw, S60 T5 191kW 2004, 850 2.5 20V 127kW 1995

Deshi
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 132
Příspěvky: 3618
Registrován: 18 roků 4 měsíce
Bydliště: Dolní Roveň
Vůz: V40 1.9D 75kW

#3843 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Deshi »

Bizon píše:K nehodě holek u Obrnic, na VW klubu je tato fotka z odstavného parkoviště PČR.
Dobře zresetovaný :(
_________________
Volvo S80 01/2007, 3,2 175kW AWD automat, Summum
Volvo XC70 10/2007, 2,4 D5 136kW AWD manuál, Summum
Volvo XC90 08/2008, 2,4 D5 136kW AWD manuál, Summum

bylo:
Volvo V40 07/2002, 1,9D 75kW manuál, Sport

shaman
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvků ve vlákně: 6
Příspěvky: 895
Registrován: 9 roků 7 měsíců
Bydliště: Znojmo
Vůz: Peugeot

#3844 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od shaman »

zceyee píše:Udělá, pumpičky se nikdy nepoučí. Asi nový volví systém STRIKE THE BIKE, škoda že se nedá dodělat do starších vozů, vždycky reflexivně uhnu.

StrikeTheBike se bude nejlepe aplikovat po 5ti Plznich a nejake slivovici.
_________________
postapo.cz

Offline
Příspěvků ve vlákně: 3
Příspěvky: 194
Registrován: 8 roků 6 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V70 II T5
Bydliště: Most

#3845 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Bizon »

STRIKE THE BIKE - Co dodatečná instalace vysokotlakých ostřikovačů světel s nezávislým ovládáním... a pravým ostřikovačem mírně vytočeným na pravou stranu? Zdá se že na konvenční ostřiky skla získávají imunitu.
_________________
Volvo V70 II T5 (B5234T3) - MY2002 - Geartronic [GALERIE]

Projetí auta přes diagnostiku na Mostecku (víkend) a v Praze (všední dny) zadarmo nebo za tekutý chleba.

Dále v rodině: S60 2.4T 147kW 2001, S80 2.4i 125kw, S60 T5 191kW 2004, 850 2.5 20V 127kW 1995

shaman
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvků ve vlákně: 6
Příspěvky: 895
Registrován: 9 roků 7 měsíců
Bydliště: Znojmo
Vůz: Peugeot

#3846 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od shaman »

Lespi by bylo na konec vyfuku vyvrtat dirku a nabastlit tam odvzdusnovak na brzdovku (treba).
od nej pak hadicku do kabiny, na ni balonek a petflasku s naftou.

Pekne zajet 30m pred peloton nekde pred tahlym stoupanim.....a krmit je a krmit a krmit......az na horizont!

Obrázek

Obrázek

Obrázek
_________________
postapo.cz

wolf
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 25
Příspěvky: 858
Registrován: 13 roků 1 měsíc
Bydliště: Brno
Vůz: V70 2,4 D5 151kw
Bydliště: Brno

#3847 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od wolf »

normálně na pumpičkáře stačí starý dobrý TDI, jednou mě takhle nasrali při cestě do Jedovnic, tak byl kickdown a pak jsem se modlil, aby nebyl někde semafor :lol:
_________________
Je:Volvo V70 SUMMUM 2011 2,4 D5 151kw D5244T10 automat
Bylo: Volvo V70 1998 2,5 tdi 103kw D5252T automat

PeS
Ověřený
Offline
Příspěvků ve vlákně: 32
Příspěvky: 399
Registrován: 17 roků 6 měsíců
Bydliště: Obědovice, okr. HK
Vůz: V70, 2.4, LPG, '02

#3848 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od PeS »

Hms, má představa že tu jsou vyrovnanější lidi asi vzala za své. To jako vážně je každá silnice jen pro vás? :(
_________________
Bylo - 850 Estate, 2.0 T5 (B5204T), man., sekv. LPG, 1994, 850 Estate, 2.0 T5 (B5204T), man., sekv. LPG, 1996, VW Polo Classic 1.9 SDI, 1997
Rodinná modrá: V70, 2.4 103kw (B5244 S2) - chip - 135kw od D5T5.com, man., sekv. LPG, 2002
Kolem komínu : Opel Corsa 1.2i, 1997

raolsa
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Moderátor
Příspěvků ve vlákně: 193
Příspěvky: 12980
Registrován: 14 roků 4 měsíce
Bydliště: Semily
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Participant x 1

#3849 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od raolsa »

Ono když se pumpičkáři chovají jak mají, tzn. jezdí za sebou apod. tak problém nemám, ale když jedou dva, vedle sebe a ještě přes celý pruh, tak na ně bude asi naštvaný každý.
_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920

Romulusw
Ověřený
Online
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 161
Příspěvky: 4902
Registrován: 10 roků 3 měsíce
Bydliště: Modřany
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

#3850 Havárie a nehody cizí i naše (Upozornění- drsné fotograf

Příspěvek od Romulusw »

Ano, tomu se obecně říká bezohlednost. U někoho je to též blbost a u jiného arogance.

Poměrně hojně se s tímto jevem lze setkat na frekventovaných cyklostezkách u chodců, ale hlavně u bruslařů.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „o všem možném :-)“