Volvo v70 D5 136@151kW/ Polestar , 2009, Manual, FWD
Díky za tipy čím to může být.

Taky se přidávám, tohle mi někdy taky uděláSiggi píše:Ahoj lidi, měl bych takový malý problém. Auto startuje dobře, jede jak má, výkon neztrácí. Jenom se mi někdy po delší dálníční tempomatové jízdě stane, že při dobržďování až po zastavení klesnou otáčky volnoběhu pod 1000ot/min, během chvíle skočí zpět a je tam standarní volnoběh. Zdá se mi že to děla při vyřazení a pomalém dobržďování před křižovatkou / kruháčem. Jízdně s tím problém není, jenom mi to přijde divné. Spolucestujicí si toho ani nevšimnou, auto nezdechne. Jenom mi to příjde divné, že se volnoběžné otáčky nedrži stále.
Volvo v70 D5 136@151kW/ Polestar , 2009, Manual, FWD
Díky za tipy čím to může být.
Tušim někde kolem 700-800, ale tady nejde o to kolik má být, ale o to, že při dobrždění na neutrál někdy otáčky kolísaj, je to tak Siggi?Tod2 píše:a kolik by měl být volnoběh???
já mám něco kolem 800ot/min
Tak dnes se mi to zdalo opet na ceste cca 130 km. Po nastartovani v zime otacky logicky vyssi, zahriva se motor. Standartni jsou tech 750-800ot/min po zahrati. Dnes zase klesly na avizovanych 500, tam vterinka a zpet na tech 800.Tod2 píše:ale on píše
...klesnou otáčky volnoběhu pod 1000ot/min, během chvíle skočí zpět a je tam standarní volnoběh
tomu prostě nerozumím
presne jak pises. mam z toho jenom divny pocit, ktedy nikdo z posadky nezaznamena, protoze si toho ani nevsimne*dědek* píše:Tušim někde kolem 700-800, ale tady nejde o to kolik má být, ale o to, že při dobrždění na neutrál někdy otáčky kolísaj, je to tak Siggi?Tod2 píše:a kolik by měl být volnoběh???
já mám něco kolem 800ot/min
Někdo kovanej, objasněte nám to.
No, možnosti jezdit jako Wartburg style moc nechci. Prejenom je to trosku novejsi a modernejsi strojarvelius píše:Já už mám pro jistotu vždycky připravenou nohu a sleduju otáčkoměr. Jelikož jsem se učil na Wartburgu, který otáčky nedržel vůbec, tak to zvládám![]()
Ale když to chcípne někde v křižovatce, tak to není dobrej pocit, protože jsi rázem bez posilovačů
Jinak mě se to děje i se studeným motorem, třeba po ujetí jen 500 metrů. Ale udělá to jednou a podruhý už ne ani když se hodně snažím to nasimulovat.
Tak mně to fakt dělá jen při dobržďování v malé rychlosti, při " plutí " ne.arvelius píše:Myslím, že v dobržďování to nebude. Mě stačí tam jen hodit neutrál a nechat to "plout". A občas se zadaří.
možná jsem jen postoupil do další fáze a vám to začne dělat až za rokPetrp píše:Tak mě to dělá taky, pouze při dobržďování klasicky před křižovatkou. Ještě mi to nikdy nechcíplo, po sundání nohy z brzdy se otáčky vyrovnají...
Petr
kolik mas najezdeno ? podle toho si usoudim kdy to nastane do faze dvearvelius píše:možná jsem jen postoupil do další fáze a vám to začne dělat až za rokPetrp píše:Tak mě to dělá taky, pouze při dobržďování klasicky před křižovatkou. Ještě mi to nikdy nechcíplo, po sundání nohy z brzdy se otáčky vyrovnají...
Petr
Je to mozne, zni to zajimave. Kazdopadne mi to neprijde normalni. Nijak me to neomezuje, auto nezdecha, ale je to zvlastni. Kor ze to je u tolika aut rv. 2008/2009 podle toho co tu piseteMartinH píše:a nebude to mít souvislost s posilovačem brzd a vytváření podtlaku v něm? Mě se to děje na F Focus taky a nějak mě to netrápí
Tak na FoFo 2001 1.6 zetec mi to dělalo taky, u studeného motoru s puštěnou klimoškou se otáčky při vyřazení na neutrál zhouply tak na 200-300 a někdy se nestihlo se to vyrovnat na obvyklých 700, takže to chcíplo... Jinak super auto, kdyby nezemřelo na hnědý mor, tak ho mám dotěď...MartinH píše:a nebude to mít souvislost s posilovačem brzd a vytváření podtlaku v něm? Mě se to děje na F Focus taky a nějak mě to netrápí
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]