Vacka s60
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S60
Vacka s60
Zdravim chlapi.mam problem so svojim volvom.hladal som akukolvek pomoc az skusam nakoniec stastie u vas.mam volvo s60 2.4 benzin.menil.som gufera na vackach.auto stalo tak sa mi roztiekli.vsetko som urobil podla navodu ako ma byt.ale ked auto bezi vacka ktora je variabilna.je tam len jedna.tak na nej ide remen nie v strede.ale je troska mimo.vidno ako bezal remen predtym a teraz.a ked chytim variabilitu na vacke resp.cele koleso tak ma volu.od hlavy smerom k sebe s nim normalne pohnem cca pol centimetra a spat.je toto normalne...poradte prosim lebo som uz zufaly.dakujem
-
- Vůz: Xc90 2.5tuuurboo :) Petrol
Vacka s60
Neni to normální máš vyběhaný kolo, respektivě mezi kolem a vačkou. Měl jsem ten samej problém na 2.5t na obouch vačkách. Budeš muset bud to vyměnit kolo za nové a nebo ho zkusit opravit. Já jsem roznejtoval kolo a nechal si vysoustružit podložky (bajláky) a vymezil tim vuli a bylo po problému. 

-
Vacka s60
Nové mi bylo řečeno cca 7tis kč, jde o to že středovej šroub který stahuje kolo k vačce nejde víc utáhnout a vznikne tím vule. Dělal jsem to před cca 3mi lety takže už si to přesně nepamatuju a foto jsem si bohužel neudělal. Po roznejtovaní kola to uvidíš, bude tam podložka kalená která se opírá o nekalený kolo a tím se to vydře tak mezi ně jsem udělal vymezovací podložky.
-
Vacka s60
Uz presne chapem.ked teraz prilozim kolo na vacku a pritlacim stred k vacke prstom to male kolecko oprie o vacku.a tym padom medzi tym malym kolom v strede a velkym vznikne vola.ta vola vznikne hned tu z predu kde je diera na krytku.tam vlastne vyrobit podlozku aby tam nebola vola.tak?
-
Vacka s60
no to nevim jestli to přesně změříš. Já jí musel stejně vyndat protože u xc90 neni moc místa na povolení šroubu na výfukové vačce a rovnou jsem potřeboval přetěsnit ventildekl.
-
Vacka s60
No taky jsem se tomu divil a hodně mě to v tomhle směru sklamalo. Dělal jsem to u známýho a dost jsme u toho špekulovali, ono je to holt někdy lepší popřemýšlet než hned vypláznout 14tis kč za nová kola. Takhle mě to i s nýtama,podložkama a silikonem na tu těsnící gumičku mezi krytem kola vyšlo na 400kč.
Tak at se dílo vydaří

Tak at se dílo vydaří

-
Vacka s60
No skusim to premerat a najst tu pravu mieru..fakt som rozmyslal ci som nieco neurobil zle ked som to skladal.ktovie od kedy to tak bolo vyzrate..ale velmi pekne ti dakujem za pomoc.pustim sa do toho a dam ti vediet ako to dopadlo...zatial dik..
-
Vacka s60
Nesmíš to stim vymezením přehnat, proto je lepší vyndat vačku namontovat na to kolo a změřit přesně kolik to má vuli a tu vuli vymezit těma bajlákama, a bude to tak jak to bylo puvodně 

-
Vacka s60
Teraz som to meral.je to 2.5mm.zajtra pojdem za sustruznikom nech to vyrobi.ty si aky material pouzil.dnes som volal tak maju u nas v meste tie nerezove nity.odvrtal som jeden.ma 5mm.dufam ze budu mat taky..teoreticky by sa dalo vyrobit podlozku z tej druhej strany kde ja vacka..ale radsej to dam z vnutra pod tym plechom
Vacka s60
Ty musíš být také dobrý pacoš!Mrdat se celý den s rozebíráním motoru,místo toho aby sis koupil nové kolo,to chce fakt dobrý materiál.trucker350 píše:Nesmíš to stim vymezením přehnat, proto je lepší vyndat vačku namontovat na to kolo a změřit přesně kolik to má vuli a tu vuli vymezit těma bajlákama, a bude to tak jak to bylo puvodně

-
Vacka s60
Pačos? Tak pro uplnost jsem vyndaval vačku stejně kvuli přetěsnění deklu a výměně simeringu. A za mě si myslim že je lepší to zkusit opravit než hned letět koupit nová kola za 14tis, to dokáže každej Blbec
a vvt funguje jak má na funkci to nemá vliv