Vacka s60

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Arab30rr
Vůz: S60

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Zdravim chlapi.mam problem so svojim volvom.hladal som akukolvek pomoc az skusam nakoniec stastie u vas.mam volvo s60 2.4 benzin.menil.som gufera na vackach.auto stalo tak sa mi roztiekli.vsetko som urobil podla navodu ako ma byt.ale ked auto bezi vacka ktora je variabilna.je tam len jedna.tak na nej ide remen nie v strede.ale je troska mimo.vidno ako bezal remen predtym a teraz.a ked chytim variabilitu na vacke resp.cele koleso tak ma volu.od hlavy smerom k sebe s nim normalne pohnem cca pol centimetra a spat.je toto normalne...poradte prosim lebo som uz zufaly.dakujem

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Nenajde sa skuseny mechanik?dakujem

trucker350
Vůz: Xc90 2.5tuuurboo :) Petrol

Vacka s60

Příspěvek od trucker350 »

Neni to normální máš vyběhaný kolo, respektivě mezi kolem a vačkou. Měl jsem ten samej problém na 2.5t na obouch vačkách. Budeš muset bud to vyměnit kolo za nové a nebo ho zkusit opravit. Já jsem roznejtoval kolo a nechal si vysoustružit podložky (bajláky) a vymezil tim vuli a bylo po problému. :good:

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Ahoj.a kam si tie podlozky nechal vyrobit?nove je asi drahe?

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Myslis medzi to male koliesko co je v celom kolese.to malicke v strede??mal som cele kolo von a to malicke v strede ma volu.cca pol cenimetra.beha von a dnu

trucker350

Vacka s60

Nové mi bylo řečeno cca 7tis kč, jde o to že středovej šroub který stahuje kolo k vačce nejde víc utáhnout a vznikne tím vule. Dělal jsem to před cca 3mi lety takže už si to přesně nepamatuju a foto jsem si bohužel neudělal. Po roznejtovaní kola to uvidíš, bude tam podložka kalená která se opírá o nekalený kolo a tím se to vydře tak mezi ně jsem udělal vymezovací podložky.

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Akurat to rozoberam.vyberam kolo von.aspon to dnes vyberem von.a cim si to nitoval naspat???predsa tam nemozem dat hocico..no drzi ti to dobre ked pred 3 lety

trucker350

Vacka s60

Koupil jsem nerezové trhací nýty.

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

A pak ti licovala jedna vacka s druhou???boli sumerne..kolko si asi podlozil??len ci si to mal tak vybite ako ja?dik

trucker350

Vacka s60

Ano, vuli sem si změřil když sem měl vačku venku, nasadil kolo utáhl a změřil vuli a nechal udělat na výfuku sem měl myslim 2mm a na sání 3mm vuli.

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Len ja by som vacku nechcel vyberat...keby nejak premerat bez demontaze

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Uz presne chapem.ked teraz prilozim kolo na vacku a pritlacim stred k vacke prstom to male kolecko oprie o vacku.a tym padom medzi tym malym kolom v strede a velkym vznikne vola.ta vola vznikne hned tu z predu kde je diera na krytku.tam vlastne vyrobit podlozku aby tam nebola vola.tak?

trucker350

Vacka s60

no to nevim jestli to přesně změříš. Já jí musel stejně vyndat protože u xc90 neni moc místa na povolení šroubu na výfukové vačce a rovnou jsem potřeboval přetěsnit ventildekl.

trucker350

Vacka s60

Přesně tak udělat podložku mezi to ,, málé kolo¨¨

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

By som neveril ze to dokaze tak vyzrat...ven to neni vule v milimetroch...ved to je riadna vule

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Klobuk dole pred tebou... :good:

trucker350

Vacka s60

No taky jsem se tomu divil a hodně mě to v tomhle směru sklamalo. Dělal jsem to u známýho a dost jsme u toho špekulovali, ono je to holt někdy lepší popřemýšlet než hned vypláznout 14tis kč za nová kola. Takhle mě to i s nýtama,podložkama a silikonem na tu těsnící gumičku mezi krytem kola vyšlo na 400kč. :Yahoo!:
Tak at se dílo vydaří :)

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

No skusim to premerat a najst tu pravu mieru..fakt som rozmyslal ci som nieco neurobil zle ked som to skladal.ktovie od kedy to tak bolo vyzrate..ale velmi pekne ti dakujem za pomoc.pustim sa do toho a dam ti vediet ako to dopadlo...zatial dik..

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Akurat nad tym rozmyslam.ked roznitujem kolo a dam tam podlozku nevyosi sa mi kolo vacky smerom od hlavy???potom nebude sediet linia jednej vacky s druhou??

trucker350

Vacka s60

Nesmíš to stim vymezením přehnat, proto je lepší vyndat vačku namontovat na to kolo a změřit přesně kolik to má vuli a tu vuli vymezit těma bajlákama, a bude to tak jak to bylo puvodně :wink:

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Teraz som to meral.je to 2.5mm.zajtra pojdem za sustruznikom nech to vyrobi.ty si aky material pouzil.dnes som volal tak maju u nas v meste tie nerezove nity.odvrtal som jeden.ma 5mm.dufam ze budu mat taky..teoreticky by sa dalo vyrobit podlozku z tej druhej strany kde ja vacka..ale radsej to dam z vnutra pod tym plechom

trucker350

Vacka s60

No tak to je vule podobná jako jsem měl já. Vytočil mi to ze železa. Ještě doporučuju až to budeš skládat pomazat kolem gumičky silikonem.

Arab30rr

Vacka s60

Příspěvek od Arab30rr »

Sevas.no roznitoval som to kolo.jedna cast je levna a na jej konci je taka podlozka co sa toci.v druhej polovicke je to ozubene kolo.takze medzi ne podlozku??

GDPR_user

Vacka s60

Příspěvek od GDPR_user »

trucker350 píše:Nesmíš to stim vymezením přehnat, proto je lepší vyndat vačku namontovat na to kolo a změřit přesně kolik to má vuli a tu vuli vymezit těma bajlákama, a bude to tak jak to bylo puvodně :wink:
Ty musíš být také dobrý pacoš!Mrdat se celý den s rozebíráním motoru,místo toho aby sis koupil nové kolo,to chce fakt dobrý materiál. :lol: :lol:Nehledě k tomu,že si myslím,že těmi podložkami funkci VVT odstraníš,nebo minimálně omezíš.

trucker350

Vacka s60

Pačos? Tak pro uplnost jsem vyndaval vačku stejně kvuli přetěsnění deklu a výměně simeringu. A za mě si myslim že je lepší to zkusit opravit než hned letět koupit nová kola za 14tis, to dokáže každej Blbec :good: a vvt funguje jak má na funkci to nemá vliv :P

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“