po nějaké odmlce jsem zase zde (bejvalá mi prodala miláčka a pán co ho od ní koupil mi ho prodal po roce zpět

Ujel s tím asi 20 tisíc za rok a zjistil jsem toto:
Hučí mi za jízdy auto. Je to takový ten zvuk který znáte z Karosy, to hučení-pískání v závislosti na rychlosti.
Jde to cca odněkud pod řadící pákou a víc vpředu k motoru. Těžko se to lokalizuje, přeci jen to může přenášet kardan atd (je to AWD).
Rychlosti automatické převodovky to neovlivňuje, ani neutrál. Začíná kolem 60km/h a více a stupňuje.
Převodovka je po kompletním repasu před 3 lety (najeto na ni 30 tisíc) olej měň cca před 1000km (hučelo i před výměnou). Olej samo dle specifikací atd.
Převodovka má samostatný chladič vpředu a teď jsem byl na dovolené v Tatrách (600km) a po příjezdu byl olej převodovky z měrky krásně vlažný - studený. cca 35-45°C? Vůbec nebyl horký. Auto jezdí jinak dobře, převodovka řadí jak má, problémy nějak nezaznamenávám.
Z kopce při plynu je to hučení slabší.
Mohl by to být přední diferák? na ložisko kola bych to neviděl, měl jsem zvednuté a šlo to spíše jakoby převodovka-diferák.
jak je to u AW55 s AWD a diferákem? Nikde na netu nejsou moc kvalitní schema, jak je to zapojeno k převodovce.
Osobně, bych to viděl na diferák, ale třeba Vás napadá, co by to mohlo být a jak se přesně špatné ložisko diferáku projevuje.
Pokud se nepletu, uložení kardanu dělali s převodovkou. Ale kardan sám o sobě nehučí.
Do servisu v plánu pochopitelně mám, jen jsem se chtěl teoreticky pobavit o možnostech a zkušenostech jiných.
Díky.
Dejv