Potřebuji větší auto a XC70 (cca rok 2004-5 )se mi moc líbí a vážně uvažuji o změně.
Děkuji moc předem za reakce.

subarus píše:Jasný, ale předpokládám že použitelné otáčky jsou až k šesti tisícům a nevadne výkon jako u nafty..?
Ještě by mě zajímalo o kolik je dynamika s automatem horší než s manuálem a to samé spotřeba. Doposud jezdím jen s manuály, ale automat mě láká..
Hlavně si pak vezmi na prohlídku někoho zkušeného, vyvaruješ se velkému množství možných problémůsubarus píše:Chlapi díky za odpovědi.![]()
Teď už jen najít pěkný kousek
Ano, to je určitě pravda, ale výkon není mé hlavní kritérium, chci zvýšený podvozek a 4wd. Mimoto se mi to XCčko především hrozně moc líbí. Je to srdcovka( i naproti tomu že jsem dlouholetý fanda subaru) , jen se rozhoduju jaký je pro mě nejvýhodnější motor. A jelikož mám roční nájezd cca 10-15 tkm neuvažuju o pořízení D5.saabik píše:Nebudu rozmlouvat volvo, ale v tomhle požadavku je ideální saab 9000 aero. Čím vyšší otáčky, tím větší tlak do sedačky. Jako u proudového motoru:). Na stránkách moje.auto je k tomu pěkná recenze uživatele.
Jen opravím, správně je 3,2kozejk píše:no měl jsem toho dost od Leona ( největší spokojenost) po Lego a OTB. Poslední dobou jsem přemýšlel na SVX nebo starý GT jako víkendovou hračku. Ten zvuk a ta přilnavost prostě chybí ale s věkem se to vytrácí, proto jsem volil xc 70, žádný kvedlání klackem, žadný protahování zad, žádný přemýšlení nad spotřebou (lpg). Dnes mezi touto třídou je hodně špatný výběr, možnosti jsou audi, volvo, subaru. Pokud seženeš dobrý xc II neboj se za něj dát i 200 tis, kluci dokáží poladit výkon, ale já kvuli lpg to nechci. Nebo pak lepší volba xcIII s 3,6 motorem a to je opravdový labůžo. Slušný stav ale kolem 400.
Pokud to myslíš jako P2 platformu tzn v prvních letech nazývané ,,Cross country,, tak od 2000.subarus píše:Rozumím, v tom případě je i pro mě XC70 dobrá volbaDekuju za odpovědi, předčily moje očekávání
![]()
Mimochodem XC70 II je od jakého roku?
O ten litr asi větší bude (nemám zkušenosti).subarus píše:A nemáte zkušenost s tou dynamikou manuálu proti automatu?
A spotřeba jak jsem se dočetl je u automatu o 1 až 2 litry větší než u manuálu?
Ahoj,subarus píše:A nemáte zkušenost s tou dynamikou manuálu proti automatu?
A spotřeba jak jsem se dočetl je u automatu o 1 až 2 litry větší než u manuálu?
Díky, pěkná dávka informacíHaben píše:Ja z vlastni zkusenosti sice k v70 a S60, ale s mel jsem moznost chvili jezdit:
- v70 d5 Man: docela svizne, prumerka cca 6,5 l
- v70 d5 AT: jede o trochu mene nez d5 fwd, ale jen v letmem startu, do mesta a rychle odjezdy pri odbocovani fajn, spotreba cca 7,7 l
- v70 d5 awd Man: bez chipu lenoch, s chipem uz pouzitelne, le na v70 d5 bez chipu to stale nema, spotreba 8,3 l
- v70 2,5t awd Man: lenoch, cekas, kdy to zacne zrychlovat razantne a ono tam mas uz 6000 ot. Pravda je, ze pocitove 2,5 T zrychluje pomaleji nez je real, spotreba cca 11,5 l
- s60 2,5t Man LPG: jelo to nejlip ze vseho, ale opet mas pocit, ze to tak nejede, stopky vsak nelzou. Holt ten vykon je fakt rovnomerny od cca 2000 ot do cerveneho, spotreba cca 10,6 l
No tak si vyber. Za mne, pokud awd ;v zime fajn sranda, neresis ani v lete v bahne, kam jedes), tak s chipem a holt budes jezdit diky awd za cca + 2 l, AT prida dalsi 1-2 l.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé