1) Auto předjíždí v levém pruhu a auto v pravém dojíždí nějaké pomaleji jedoucí vozidlo nebo náklaďák. Aby nemuselo náhodou zpomalit, tak v pohodě rychle zamyškuje předjíždějícímu autu před čumák a to musí kvůli tomu náhle zabrzdit (nemluvě o autech, které předjíždějí za prvním předjíždějícím autem - pro ty je náhlé přibrždění ještě větším překvapením). A to myškující auto se pak zase hned v pohodě zařadí do pravého pruhu. To je podle mě vrchol bezohlednosti a zároveň i proti základním předpisům ("auto jedoucí v pravém jízdním pruhu nesmí omezit auto v levém pruhu"). Už jenom to principiální myšlení - abych JÁ nemusel na chvíli přibrzdit, tak vjedu do cesty jiným ... Opravdu nevím jak na tuhle praxi lidé přišli a děje se to co 5 minut. To je podle mě mnohem nebezpečnější než že někdo jede 150 apod. Tohle by mělo být policií sledováno a trestáno a ne měřit za bukem.
2) Jedna z největších záhad na tomto světě: jaký myšlenkový pochod vede řidiče náklaďáku jedoucího rychlostí 90 km/hod k rozhodnutí začít předjíždět nákladák jedoucí rychlostí 89,99 km/hod - a tím pádem jet 5 minut vedle něj, zablokovat v jízdě 50 aut za ním a ve výsledku se zařadit před předjížděné auto a pokračovat těsně před ním po zbytek cesty ... To je též neuvěřitelné a děje se co 5 minut ... Strašně by mě zajímalo nějaké vysvětlení ...

Co si o tom myslíte a jaké s tím máte zkušenosti ?