nedávám to do lampárny, páč mi to tam yobík nezmoderuje...
Poradil by mi někdo s výběrem motorky ? Už od asi 15 let mám prachy bokem, na který se mi podařilo nesáhnout a neproinvestovat je do Volva, který jsou určený na mašinu a koženej hadr. Teď je ten správnej čas udělat si papíry na stroj bez omezení výkonu, tak bych do toho rád šel a rovnou si něco koupil.
Nikdy jsem na mašině nejezdil, ne že bych se nesvezl, ale byla by to pro mě první motorka. Jsem si vědomej, že je lepší se naučit na něčem, na čem si nerozbiju hubu, ale zároveň bych nechtěl dát jeden rok prachy za 250ku a další kupoval něco lepšího, proto mě zajímaj obligátní a populární stroje kolem 500-600ccm.
Jediný co se mi jakš takš líbí z toho mála co znám je Suzuki GS500, Suzuki Bandit 600 obojí ve verzi naháč, čili pokud se nepletu označení E,F,N a srdce mě samozřejmě táhne za stroje dělaný srdcem, takže Ducati Monster 600. Sice by se mi líbila 916, nebo Triumph, ale na to nemám prachy ani zkušenosti. Monster a GS500 jsou snad obojí karbec, alespoň v letech do a kolem 2000, zhruba roky co hledám, což by možná bylo do začátku plus, abych se trošku naučil dávkování plynu atd.
Dokázal by teda někdo poradit jakej stroj by byl vhodnej, chápu že ital bude asi náročnější na údržbu, ale zase mi přijde tak nějak celkově zajímavější. Určitě je ve hře taky otázka spolehlivosti, náročnosti na servis. Vzhledem k mejm (ne)zkušenostem bych třeba ocenil i radu ohledně stavu při koupi, kolik má mít najeto, co může bejt špatně a já si dodělám abych za to neutopil jako za novou mašinu atd.
Co se týče použití, jezdim klobouka v Cčku a ani na motorce bych neplánoval prohánět se dvoustovkou po dálnici, daleko radši si sjedu pomalejš nějakej technickej úsek, což znamená, že dobrej podvozek by byl taky vítanej
Předem díky za rady