Jedneho dna sa rozhodli dva vyfukove ventili že pojdu na vandrovačku...
Oznamovali to už dlšiu dobu klepanim... ale znami či neznami sa domievali že su to hydrošteli...
Kedže nikomu sa do opravy nechcelo alebo sa toho bali ako čert kríža...
...rozhodli sa vyraziť...
Cestou zobrali piest, piest presvedčil 5ty valec, hlavu a nakoniec sa k nim pridalo aj turbo.
A žili spolu až do smrti než som prišiel pre ženu ju odtiahnut z dialnice... koniec
Já ti povim Karle, to musel bejt někdo hluchej. Takhle to rozmydlit snad za jízdy ani nejde. To musela polovička na 4 válce najet 10km ne?
Přeji rychlou a levnou resuscitaci. (čti levně sehnaný druhý motor)
tohle se mi povedlo u čtyřválcového Opela. Motor se dokonce na jednu chvíli tak šprajcnul, že na té mokré silnici zablokoval kola. Ale 2.q a plný plyn tomu pomohl. Urvalo se to a já s tím dojel ještě 50km. Samozřejmě jsem ještě cestou doléval vodu i olej (po cirka 10km, pak se to muselo nechat vychladit). Motor samozřejmě na vyhození - komplet.
_________________ je: Millennium FalconTesla model S 85D 2015, Solid White; andělíček můj strážníčekS60 2.4T 147kW 2001, Maya Yellow; Strup850 T5R 7 místné kombi 177kW 1994, Cream Yellow (schovaná pod Stone Black); Weisser Riese - bílý obrV70 2.4i 103kW 2001, Polar White; lehárošwágenVW T2b 1.6 37,5kW 1973, Kansas Beige/Pastel White
bylo: S80 se zadřenou 2.5T avtomat AWD 2004; Volvo C70 T5 (B5234T3) 1999
Na každém ventilu jsou dva klínky (nazaměňovat s klincem ), na obrázku č.6 a mají uvnitř drážky, kterými drží za drážky na ventilu. Často právě ventily praskají těsně pod nimi a ventil padá do válce. U nafťáků jsou svisle (v ose pístu) takže mohou chvíli lítat ve vodítku (ale ne moc dlouho) píst je vždy vyhodí navrch dříve než spadnou až dolu. To je pak vymalováno. U toho benzínu jsou pod úhlem, takže ten píst se o ně takhle rozmašíruje, ale zase je tam v tý hlavě dost místa, aby to nešlo úplně na tvrdo. Proto to dopadlo tak, jak to dopadlo.
BaDDog píše:... ale znami či neznami sa domievali že su to hydrošteli...
Pokud někomu cvakají hydroštely u benzínovýho pětiválce od MY99 nahoru, měl by s tím rychle něco dělat. V první řadě změnit mechanika kterej mu to tvrdí. TYHLE AUTA ŽÁDNÝ HYDROŠTELY NEMAJ! Takže jakýkoli cvakání znamená větší průser. Jedinej relativně neškodnej rachot je vadný VVT.
Volal som viacerim aj nejakym machrom z okolia co mi odporucili z sk fora..
A akosi nechceli sa tomu nejako venovať.. neva.. uz som mudrejsi do budúcna.
dali píše:Pokud někomu cvakají hydroštely u benzínovýho pětiválce od MY99 nahoru, měl by s tím rychle něco dělat. V první řadě změnit mechanika kterej mu to tvrdí. TYHLE AUTA ŽÁDNÝ HYDROŠTELY NEMAJ! Takže jakýkoli cvakání znamená větší průser. Jedinej relativně neškodnej rachot je vadný VVT.
Sestivalce to samy, 960tky hydrostely mely (-98), S80tky se stejnym blokem b6304 uz ne (00-). Kazdopadne jestli dobre koukam, ulomily se vyfukovy a ne saci ventily, a tam hydrostely nejsou tak ci tak. Jakej je vlastne predepsanej interval pro serizovani? Nekde jsem se docetl 100tmil/160tkm...
Jop a ako sa daju zmerat?
Tie hrnky alebo ako to mam nazvat maju rozduelnu hrubku?
Na srtarom motore bol vo veku na kazdy ventil zaslepka (srob) cez ktory sa dalo zmerat hrubku.. tento novy ho nema...
Akym sposobom sa to da zmerat...?
Jop a utrhol sa v strede asi... prilozim foto.
Je na to přípravek, kterej místo toho deklu přimáčkne vačku, tak aby vůle šly změřit. Hrníčky maj ve Volvu mít k dispozici kalibrovaný. Co jsem googlil, tak interval neni žádnej. Vůle se kontrolujou/nastavujou jen při generálce motoru, nebo výměně hlavy.
Tady rychlým hledáním: http://forums.swedespeed.com/showthread.php?179935-Valve-Adjustments&p=1967846&viewfull=1#post1967846
Se stejnou informací jsem se ale už setkal, když jsem se pídil jak se nastavujou vůle u hlavy s pevnýma hrníčkama. Možná praxe ukázala, že castrolem motor zvládnou zabít dostatečně včas na to aby nikdo žádný vůle řešit nemusel ... proto taky zrušili ty šrouby ve víku, skrz který to bylo možný měřit
No, není to úplně pravda. Minimálně první šestiválce do určitého výrobního čísla mají i v nové generaci hydroštely. U pětiválců to bude, předpokládám, stejné. Poznat by se to mělo právě podle přítomnosti seřizovacích děr ve víku ventilů. A nebo podle VIN.