DSTC aj. - lze totálně vypnout?

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
yoby
Moderátor
Participant x 1

Příspěvek od yoby »

Ivo108 píše: Zajímavé že tyto věci kritizují pouze ti kteří je sami nemají :)))
Čeče, máš křišťálovou kouli, že víš kdo co zkusil? To je přesně to co píše martinopel... to řidiče ukolébává, ten pocit jistoty ...dyt mam 20 udělátek, ono mě to z průseru dycky vytáhne, tak můžu ject jak peacha, rychleji než normálně, pověsit se jinýmu za prdel - ale fyziku neočůráš ... nemyslím to na tebe osobně, ale spoustu lidí na to tak koukaj a to je ten průser

Ivo108
Vůz: Volvo

Příspěvek od Ivo108 »

martinopel píše: Když si přešteš výše uvedené,pak se dočteš,že všechny tyto systémy jen člověka ukolébavají v pocitu toho,že elektronika vyřeší vše.
Jen pro tvou informaci:
DSTC= kontrola stability a trakce,tzn.systém,který kontroluje trakci automobilu
ESC=kontrola stability,systém který kontroluje pouze stabilitu,nikoliv však trakci.
Myslím že to "ukolébává" asi tak stejně jako pocit že mám airbag, tak klidně můžu narazit do stromu ... :) čili nijak a člověk si dává sakra pozor ... ale přijde to jako vítaná pomoc když je třeba a všechno ostatní selže ...

Že by Volva 2014 neměla DSTC ? Já v kontrolních panelech auta mám pouze ESC (on/off) ale ne DSTC. U starého Volva jsem měl tlačítko DSTC ... Tak jak to vlastně je ?

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Roger píše:Ma zkusenost s DSTC na snehu:

Na S60 2.4T se zaplym DSTC ...

Na V70R I AWD s viskospojkou je DSTC do kopce taky k nicemu. Pri vypnutem se rozjedu i v kopci pri zastaveni, pri zaplem mnohem hure....

Proto za me ne, DSTC na techto autech jsem nepotreboval...
Klidně bych si vsadil, že na minimálně jednom z těch aut DSTC nikdy nebylo, a na druhým možná taky ne... Na V70R 97 máš maximálně TRACS, což je fíčura z doby kamenný a po většinu času spíš drží hubu...
Co si měl na S60 z roku 2001 se může podívat Lachtan, ale tipnul bych si že jenom STC. Pokud náhodou DSTC, tak to který šlo ještě vypnout úplně, což je výhoda. A ty si tím pádem nepoznal co je to ten pravej vopruz v podobě příliš "chytrýho" auta.

koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

01, resp. my02 s60 2.4t man. DSTC nemamo

Roger
Vůz: V70T6 AWD '08 AT / V70R AWD '98 MT

Příspěvek od Roger »

dali píše:
Roger píše:Ma zkusenost s DSTC na snehu:

Na S60 2.4T se zaplym DSTC ...

Na V70R I AWD s viskospojkou je DSTC do kopce taky k nicemu. Pri vypnutem se rozjedu i v kopci pri zastaveni, pri zaplem mnohem hure....

Proto za me ne, DSTC na techto autech jsem nepotreboval...
Klidně bych si vsadil, že na minimálně jednom z těch aut DSTC nikdy nebylo, a na druhým možná taky ne... Na V70R 97 máš maximálně TRACS, což je fíčura z doby kamenný a po většinu času spíš drží hubu...
Co si měl na S60 z roku 2001 se může podívat Lachtan, ale tipnul bych si že jenom STC. Pokud náhodou DSTC, tak to který šlo ještě vypnout úplně, což je výhoda. A ty si tím pádem nepoznal co je to ten pravej vopruz v podobě příliš "chytrýho" auta.
Vsadil bys dobre, na jednom opravdu nebylo DSTC, na V70 R je TRACS, to jsem se sekl, pardoon.
Ale ohledne druheho mam pravdu ja a na to se nemusi divat Lachtan. Takze ne, tipujes spatne, co jsem mel v S60 za vybavu... :%) Nebyla to socka, ale jedna z tech naslapanejsich verzi vybavy ... SUMMUM.
Takze V70R ma TRACS, spoluprace s ABS, do 40kmh to keca hlavne do rozjezdu z nuly, kdy pri ztrate trakce jednoho kola toto brzdi.
Na S60 2.4T man 01 bylo DSTC vypinatelne tlacitkem, takze jak uz jsem psal, nejaky vopruz jsem poznal a zas tak chytre mi to neprijde, kdyz to udusi motor do kopce. Ale treba nekdo prijde zas s necim chytrejsim, ze jo?...Vzdyt tech chytraku je tu evidentne dost. :crazy:
V740 GLT 16valve89',111kW,B234Fman.5QoverdriveWagonBlackDemon - má brácha
V40 T4 98' man.147kW, 15.3.08 R.I.P. BitPower@chip-Václav. PRODEJ dílů

Joemilionare
Vůz: V70II 2007 2.4i 184ps-Stage2 Automat

Příspěvek od Joemilionare »

Cauky vim ze budu za blba :D
Ale jen se ujistim mam S60 2,4 D5 120kw 2002
Akdyz mcknu na tlacitko DSTC napise mi palubak DSTC ein nebo aus
Vim ze jedno znamena on a off
Ale zajima me zda to tedy vypnu uplne??

cuhan
Vůz: ......

Příspěvek od cuhan »

Joemilionare píše:Cauky vim ze budu za blba :D
Ale jen se ujistim mam S60 2,4 D5 120kw 2002
Akdyz mcknu na tlacitko DSTC napise mi palubak DSTC ein nebo aus
Vim ze jedno znamena on a off
Ale zajima me zda to tedy vypnu uplne??
Já vypnu DSTC úplně tak,že pětkrát zmáčknu tlačítko DSTC,tlačítko držím cca 1vt.
Mercedes W220 S500 Long 225Kw
Mini Cooper Countryman 1.6D

ok2ucx
Vůz: V90CC-T6/P*/740/940

Příspěvek od ok2ucx »

Tohle plné vypnutí platí pouze u R-ka. Bádame všask, zda-li (a jak) by šlo tuhle vlastnost naimplementovat i na neRková auta...

P.
https://D5T5.com https://d5t5.com/helpdesk
Specializovaný Volvo servis - CarDiag.info

cuhan
Vůz: ......

Příspěvek od cuhan »

Tak to jsem nevěděl.. :D
Mercedes W220 S500 Long 225Kw
Mini Cooper Countryman 1.6D

Ivo108
Vůz: Volvo

Příspěvek od Ivo108 »

Tak ted bych si to docela rád nějak ujasnil s tím DSTC a ESC. Na staré V70 jsem měl DSTC, na nové XC70 mám ESC. Někdo tu psal že DSTC a ESC je něco jiného. ESC = electronic stability control (tj. vyrovnání pohybu auta při náběhu do smyku atd - je to tak ? ) Znamená to že nová XC70 nemá DSTC ? Nebo to je obsaženo v jiné funkci ? A DSTC je kromě ESC ještě co ? Že kola nepodkluzují ? Nebo ?

Radic
Vůz: S60 2.4T AWD

Příspěvek od Radic »

martinopel píše:
Maples píše:Po vypnutí dstc je s autem na sněhu opravdu legrace a bokem to frčí po přidání plynu samo.)
jediný, co mě zas trápí je to, že jakmile jsem do toho poprvý na sněhu naskočil, tak mi to zas hodilo hlášku "DSTC-doporučen servis, systém přechodně vypnut", což mi tolik nevadí, stejně ho hned vypínám a jezdím radši bez něj, ale dovedu si představit i situaci, kdy by to pomohlo a hlavně je to známka toho, že se zas něco sere =@
Jenže stejně do toho ESC kecá.Jediné kdy nekecá,tak když je DSTC v chybě.
Tak tohle se mne jeste nestalo. Auto proste necha se sebou delat cokoliv. Abs kope ale jinak nic. Hrabe a jede smykem, delam kolecka na parkovisti...a auto nic nerika. Napise dstc off a uz je klid a kola nikdy nepribrzdi. Taky mam model 2002. Nebyla tam nejaka verze mezi? Mam i nejaky jiny haldex oproti pozdejsim modelum.i

Lashiman
Vůz: bude V70II

Příspěvek od Lashiman »

Na XC90 2006 podrzanim gombika sa DSTC uplne vypne. Po pridani plynu na snehu a mrsknuti volantom sa roztancuje presne podla priania a vsetky 4 kola hrabu, ziadne zasahy elektroniky...
Ale ked sa uprostred takehoto smykania povoli plyn a potom sa nanho ide zlahka, rychlo chyti stopu. S volvackym awd som velmi spokojny...

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

DSTC se uplně nevypne ani na tvym XC90. Jen se funkce omezí a auto můžeš rozhrabat, ale jakmile pojedeš jinam než máš natočený kola, tak tě bude brnět noha a za chvíli jedeš tam, kam máš natočíno kolama.
Je to velmi bezpečné auto, které nepočítá s tím, že by v něm někdo chtěl dělat blbiny, neřkuli si chtěl zažít trochu zábavy za volantem.
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

Lashiman
Vůz: bude V70II

Příspěvek od Lashiman »

Urvanej píše:DSTC se uplně nevypne ani na tvym XC90. Jen se funkce omezí a auto můžeš rozhrabat, ale jakmile pojedeš jinam než máš natočený kola, tak tě bude brnět noha a za chvíli jedeš tam, kam máš natočíno kolama.
Je to velmi bezpečné auto, které nepočítá s tím, že by v něm někdo chtěl dělat blbiny, neřkuli si chtěl zažít trochu zábavy za volantem.
Zaujimave, Lebo pise "dstc vypnuto" a da sa potiahnut bokom do obluka...
Je pravda ze zatial som take nieco skusal mozno dvakrat... Mozno keby to bolo viackrat, spoznam ze zasahuje...

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“