Ahoj, jaký by jste dali tip na rychlé, ale nenápadné auto pro ježdění pro radost?
Tak jaké by to mělo být: Rychlejší než S80 V8 , zábavné, bezpečné, takové co umí jezdit i do zatáček a které bezpečně a spolehlivě převeze 4 osoby. Motor benzínový, řazení manuální. Stáří max. 10 roků, cena max. 18 tisíc euro. Co jsem koukal, tak by toto asi splňovalo BMW, ale takové M5 bude asi dražší, značka je moc nápadná a nemuselo by u baráku stát dlouho... Máte nějaké tipy?? Auto velikosti Nissanu Z370 je už malé...
Dan
Naposledy upravil(a) Daniel Kout dne 09 lis 2014 19:23, celkem upraveno 1 x.
GTIčkovej Golf? Nebo policejní Passat...nebo pak jak píšeš Cupru...každopádně polde mně osobně v kategorii do 10 let stáří nejsou žádné zajímavé vozy. Zajímavý auta se dělaly v 90.letech...a bylo jich hromada (např. Lotus Omega, Safrane Bacarra Biturbo, Clio Williams a potažmo Clio Sport V6 apod. a přitom ty auta nebyly nápadnější než naleštěný BMW )
smolda píše:GTIčkovej Golf? Nebo policejní Passat...nebo pak jak píšeš Cupru...každopádně polde mně osobně v kategorii do 10 let stáří nejsou žádné zajímavé vozy. Zajímavý auta se dělaly v 90.letech...a bylo jich hromada (např. Lotus Omega, Safrane Bacarra Biturbo, Clio Williams a potažmo Clio Sport V6 apod. a přitom ty auta nebyly nápadnější než naleštěný BMW )
Ano, ta auta z 90tých znám. Ale udržovat je není jednoduché, řada dílů je specifických a drahých. A dál by vadila malá bezpečnost proti soudobým autům...
Z menších soudobých mi jako výhodný poměr výkon / cena vychází např. onen Seat. Např. Nissan 370Z už není příliš nenápadný .... a je malý.
Ekky píše:A proc ne Volvo S60R nebo V70R? Nebo dokonce 850R?
Požadavek je hodně specifický - vím. S60R je možná jediný adept od Volva, možná ještě C30T5.
Volvo S60R bylo srovnáváno s M3 a M3 byla lepší. Můžeme o tom polemizovat, jistě, ale asi nebudeme objektivní. Hledá se něco trochu jiného, hravějšího, komunikativnějšího a bez úprav i trochu rychlejšího.
Rychlý a nenápadný je určitě 9000 od Saabu za menší peníze. Já v tom ještě ani nejel ale podle některých testérů to jezdí líp jak 850R.
Jinak bych doporučil Lexuse IS-F s tuším 315kW, dost malý ale 4 lidi to odveze a nenápadný je to určitě taky.
_________________ Saab 9-3 Aero OG, Saab 9-3 Aero SS, Saab 9-3 Aero NG, Saab 9-5 Troll, Saab 9-3 Aero Cabrio V6, Saab 9000 Business edition, Saab 9-3 Aero OG
martines píše:Rychlý a nenápadný je určitě 9000 od Saabu za menší peníze. Já v tom ještě ani nejel ale podle některých testérů to jezdí líp jak 850R.
Jinak bych doporučil Lexuse IS-F s tuším 315kW, dost malý ale 4 lidi to odveze a nenápadný je to určitě taky.
Na Lexuse se podívám, ten mě nenapadl. Padla skvělá nabídka na Jaguar XF, ale zde se o nenápadnosti moc mluvit nedá..
martines píše:Rychlý a nenápadný je určitě 9000 od Saabu za menší peníze. Já v tom ještě ani nejel ale podle některých testérů to jezdí líp jak 850R.
Danniel74 píše:Volvo S60R bylo srovnáváno s M3 a M3 byla lepší.
Srovnáváno nesrovnatelné. Základní určení obou vozů se hodně rozchází. Báwo se svým podvozkem je o hodně vepředu, a motoricky asi taky. Tohle prostě bavoři umí. Akorát majitelé těch aut svým chováním degradují postavení značky v očích většiny lidí, čest výnimkám.
Novější GTIčka od koncernu nejsou špatná, ale prý už moc sterilní. Já bych nejspíš vsadil na Lexus IS-F, je to nenápadné, jede to docela hezky, no a v zatáčkách se taky moc nestratí. Akorát cenově je možná krapet mimo.
Ekky píše:Si myslim ze na nasich silnicich si ty legrace moc neuzijes.. hlavne nevyuzijes jejich potencional,leda ze bys stim jezdil na okruhy.
Já jsem tatík od rodiny. Myslím, že jezdím celkem ohleduplně k ostatním účastníkům.
Ja to nemyslel jako ze bys ohrozoval,ja to myslel ohledne kvalit nasich komunikaci.. kdyz si vemu tu S6 jak sedi na prdely tvrdy to bude jak krava.. vyskakanej s toho budes dost a deti taky.
_________________ Volvo XC70 D5 136kW/400Nm MY06, AW Geartronic - GALERIE
Kolega má nějakou 750, nebo i více, prý je to nejsilnější série. Jezdí předpisově a pocitové vnímání 50ti km/h po městě je hodně zvláštní. Ten pocit, že auto skoro stojí ... Proč si to koupil nevím, před tím měl Lexuse a Saaby... nikdy jsem ho neviděl jet vysloveně rychle .... ale vždy měl nadupané auto.
Já teda tomu moc nerozumim, ale takové auto by mělo mít 350, raději přes 400 koní a to tedy s manuálem v té cenové skupině k mání nebude.
Jinak mi uniká smysl toho požadavku. Na blbnutí bych asi spíš viděl něco, do čeho se zase ty čtyři lidi těžko vejdou.