Ahoj,
Mám asi skoro stejné auto, zatím krátce, ale jsem nadmíru spokojen, všechno funguje jak má... Teda... Vyhřívání sedaček jsem nezkoušel pod dojmem Standova komentáře "když jsou sedačky textilní, tak není co řešit". Stírání světlometů jsem nekontroloval... Zkrabatělý tapicírunk mám taky a neřeším to. Nepotřebuju mít auto v dokonalém stavu, tohle auto je pro mně láska a když má tvoje milovaná bradavici na nose, tak ji halt miluješ s bradavicí na nose. Auto mám jako pracanta, vozím v něm tesařskou živnost, což obnáší například projíždění maliniště cestou na stavbu...
Velice rychle jsem přestal řešit i spotřebu, které jsem se ze začátku bál jak čert kříže - po najetí 1300km mi vychází 9,5L kombinovaná, t.j. 3,35Kč/km... Co k tomu dodat, buď chceš jezdit krabicí, nebo nechceš, nemám pocit, že by to plyn nějak zásadně vylepšil.
16ky v techničáku myslím mám, byl tam slušný seznam pneumatik. Techničák mám na stole, ale v tom je opět problém, to bys musel vidět ten stůl. Pokud by Ti ten techničák k něčemu byl, tak mi dej vědět, vyhrabu ho.
Když jsem kamarádovi (Subaru, 70.000km ročně) řekl, že najezdím 10-12tisíc ročně, tak se zasmál s dovětkem, že při takovém nájezdu se nemám na spotřebu vůbec koukat a už vůbec ne uvažovat o montáži LPG. Spotřeba je jen jedním dílkem ve skládance cena_vozu/servis/ručení/údržba/spotřeba...
Auto si chcu taky nechat jak dlouho to půjde. Nejsem mechanik, spoléhám na cit, auto maximálně šetřím, motor zatěžuju až po zahřátí takže mám odpich jak kloboučkář, snažím se co nejvíc předvídat abych zbytečně nebrzdíl a nezrychloval - ano, turbo a +kit vozím jaksi zbytečně. Nevim, LPG životnosti asi nepomůže...
Před montáží plynu bych poradil - sehnat co nejvíce lidí, co v podobném autě plyn mají, zjistit jak se to přesně chová. Auto ozkoušet alespoň jeden rok, pečlivě vést knihu jízd a evidovat tankování. Odhadnout zvýšené náklady na servis a skutečnou úsporu na palivu vzhledem ke stylu jízdy a obvyklé délce trasy. Pak opět přepočítat návratnost investice a zvážit, že auto může kdykoliv umžít na nějaké křižovatce...
Omlouvám se za poněkud nesmlouvavý tón, jsem přepracovaný.
Od srdce gratuluji, Tvoje krabka je fakt moc hezká! Jsem rád, že tu má někdo tak hodně podobné auto.
-hektolitr-
http://setkanitesaru.cz/volvo