Takže asi začnu tím, s tím, co jsem na autě kdy měl:
1) Koni FSD a -3cm pružiny Fintec na naftový V70, cenově zhruba 15000, za což +-3000,- se něco podobnýho pořídí i dneska...
super, úplně jiný auto, se kterým šly vymetat zatáčky a přitom nevytřáslo zubní plomby na kostkách....jenže jenom když to bylo nový a dlouho to nevydrželo, ale zhoršení je plíživý takže si toho nevšimnete, když s tím jezdíte denodenně, navíc za pět zim a 100tkm tlumiče zrezlý na papriku - takže nedoporučuju
2) Když jsem koupil 850R tak měla nový Bilsteiny B4, zadní heavy duty pružiny a podložky 1,5cm pod každým kolem..... bylo to hnusný, vypadalo to jak IFA, ale kupodivu to fungovalo...moc dlouho jsem ten vzhled neunes, takže najeto pár tisíc km, ale kruháče to vymetalo jak po kolejích s obrovskou jistotou a zpětnou vazbou... nevím kolik z toho udělaly ty podložky
3) Na 850 jsem koupil závitovej podvozek BC coilovers (Taiwan) koupenej ve skupinový slevě za cca 17000,- Po nastavení úplně jiný auto s kterým začala bejt sranda, když jsem k tomu dokoupil lepivý gumy najednou s tím autem začalo bejt možný prohánět motorky... ale v tomhle nastavení člověk cítil každej kamínek na silnici...
4) KW V3 Inox, v hodnotě cca 50tisíc, jak jsem si myslel, že neni možný chování auta na těch BC dál zlepšovat, tak s KW lze jezdit zatáčky ještě rychlejc.... nejzásadnější rozdíl je ale v komfortu... když se to pořádně nastaví, je to komfortnější než sériovej 850R podvozek a přitom to co to umí v zatáčkách nikdo se sériovým Volvem nepochopí, dokud ho nesvezu. Prostě pan podvozek.
při tý příležitosti jsem řešil co koupit do diesela místo mrtvých Koni FSD.. plán byl Eibach + Bilstein B6, jenže měl jsem ty BC z 850... tak jsem dal všechny tlumiče na dvojnásobek kliknutí od nejtvrdšího....a že to teda zkusím...komfort únosnej (to znamená všechno vpoho kromě D1) a do zatáček to sedí tak že diesel nemá na silnici šanci dosáhnout limitu podvozku
Pokud bych začínal od nuly, vsadil bych na kombinaci Bilstein (já teda B6, ale B4 nejsou vůbec špatný) + Eibach pružiny. Z levnějších jediný co bych zvážil, je ta sportovnější řada od Sachsu. To snížení eibachama taky autu přidá na jistotě.
Další cesta jsou silnější stabilizátory buď IPD, nebo Ultra Racing... pokud se daj oba, auto se přestane naklánět, ale díky tomu přednímu přijde o velkou část trakce, protože má tendenci jezdit po dvou kolech, takže kdo chce jezdit ostře dává tužší stabilzátor většinou jen zadní, což znamená potlačení nedotáčivosti a taky to, že auto zůstane minimálně třema kolama na zemi.
Abych nezapomněl hrozně moc zpětný vazby a jistoty dokáže dodat změna rozměru kol nebo i pneumatik, jak mezitím napsal Zdeněk. Já používám na léto 17". Rozdíl mezi 215/45 17 a 205/55 16 je celkem dramatickej. Celkově nejpříjemnější a nejvyváženější rozměr na těhle autech je ten 215/45 17. 205/45 ale taky nejsou vůbec špatný, jenom víc trpí komfort, ale schopnosti do zatáček srovnatelný. Lepivý Federal RS-R na 850 používám 215/40 17 aby se to vešlo do podběhů, protože RS-R 215/45 17 maj díky vybouleným stěnám šířku gumy 220

a kromě toho že to jsou nevzhledný balóny, tak mi sežraly plastový podběhy

....