po výměně gufera a zasahnutí do převodovky ozývá se cvakání

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
bretislavtomek

po výměně gufera a zasahnutí do převodovky ozývá se cvakání

Příspěvek od bretislavtomek »

Chlapi mám dotaz. Nechal jsem u jednoho servisu, který se zabývá volvo motory si opravit svého mazlíka. Tekl mi totiž z motoru brutálně olej a to jsem zjistil po výměně oleje :-(,, to vem čert,,. Tak jsem zjistil, že mi vypadla ucpávka odtokového ventylu oleje. Pak mi doporučili ať už i vyměním gufero jak kliky tak převodovky. Samozřejmě museli sundat převodovku aby se k tomu dostali. Zatím vše v pořádku. Cena okolo 5000kč( práce 3800 a zbytek materiál dobrý že?). To pořád vem čert. Teď to nejhorší. Při odevzdání auta bylo vše ok akorát tekl olej ale při převzetí auta ,, opraveného,, sice olej neteče ale ozývá se cvakání z motoru do kabiny jak při volnoběhu tak při zvýšených otáčkách. Moc dobře víte ,, volvíci,, že s80 je docela tichá a nelze skoro nic v kabině slyšet. Myslím si, že něco podupali při té rozborce převodovky. Pokud se nepletu tak otáčkoměr i tachometr je řízen převodovkou je tak ???? a jak polechtám plyn tak se otáčky zvednou na 850 a pak najednou skočí na 1100. Taky špatně. Mělo by to jít plynule, Je tak ????

Nesetkali jste se někdy s tímto nevíte co to může být?
Díky.

Jsem nasraný až nad mraky!!!!! Až se to vyřeší klidně zdělím název servisu jako reklamu.

GDPR_user

po výměně gufera a zasahnutí do převodovky ozývá se cvak

Příspěvek od GDPR_user »

Co znamená,že se zabývá Volvo motory???

bretislavtomek

servisují a specializují se na volva a spolupracují s originálním servisem volvo

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

bretislavtomek píše:servisují a specializují se na volva a spolupracují s originálním servisem volvo
Mohu vědět kdo?Klidně sz

bretislavtomek

neboj ty to nejsi. zatím nic nebudu říkat. Jinak jsem volal kamarádovi přímo ze svencars ostrava tyto slova jsem mu převedl do mluvy a možná příčina vyřešena. Jelikož se někdo snaží do něčeho co ještě asi nedělal tak to pak nejde jak má. Když sundávali převodovku tak zapomněli odpojit řízení od ní. Zatáhli a z kříže řízení vytáhli ložiško takže veškeré ozvěny z motoru se dostali do kabiny. Uvidíme, ale věřím mu. Dám vědět ať další opraváři jakožto firemní tak jak se říká doma na koleni opravující se tomuto vyhnuli a dávali na to pozor.

PS. Říkal mi, že on už si na to dává pozor, jak vyjíždí z dílny a jelikož je punťa na zvuky v kabině, tak si to vždy uvědomí a jde to opravit, někteří na to zapomenou.
Naposledy upravil(a) bretislavtomek dne 20 bře 2014 20:48, celkem upraveno 1 x.

bretislavtomek

Jinak udělal bych si to sám, ale 120kg převodovku neunesu na rameni :-)

karelvolvo
Vůz: Volvo 340 1.6D Volvo 460 1.9TD

Příspěvek od karelvolvo »

bretislavtomek píše:Jinak udělal bych si to sám, ale 120kg převodovku neunesu na rameni :-)
převodovka a 120 kg ???
V70 D5 2002 stříbrná 429tkm 460 1.9TD 1994 stříbrná 773tkm momentálně depozit V40 1.9D 85kw 2004 stříbrná 247tkm 340 1.6D 1986 oceanbluemetalic 187tkm S60 D5 2002 stříbrná 277tkm S60 D5 2002 stříbrná Volfinka od Albertuse 462 tkm

bretislavtomek

Ano 120kg už jsi jí držel v ruce, že se divíš?? :-D

karelvolvo
Vůz: Volvo 340 1.6D Volvo 460 1.9TD

Příspěvek od karelvolvo »

bretislavtomek píše:Ano 120kg už jsi jí držel v ruce, že se divíš?? :-D
tak manuální převodovkou z D5-ky jsem před pár dny hejbal a typuji max 60kg, pak jedině že bys měl automat
V70 D5 2002 stříbrná 429tkm 460 1.9TD 1994 stříbrná 773tkm momentálně depozit V40 1.9D 85kw 2004 stříbrná 247tkm 340 1.6D 1986 oceanbluemetalic 187tkm S60 D5 2002 stříbrná 277tkm S60 D5 2002 stříbrná Volfinka od Albertuse 462 tkm

bretislavtomek

Máš recht automat

scoff
Vůz: tak třeba trabant

Příspěvek od scoff »

jo ve svencaru jsou sami odbornici s kterimi preju hodne stesti
o par lidech co neco malo o volvech vi tu je ale na minimalni urovni a to jeste opacnym smnerem od tebe
a pak samozrejmne martin

a k te prevodovce no jeden automat jsem prevazel do auta jsme ho nalozili ve dvou a z auta jsem ho vyndal sam a to nejsem zadna korba ale 120 kilo :ROFL: mozna 70 bylo to tezke jak krava ale asi kdyby mela tech 120 tak ji sAM ANI NEVYNDAM :good:
S40 t4
S80 t6
S80 D5
V70II AWD 2,5 LPG

bretislavtomek

Takže kluci. Vyřešeno. Hurá!!!! spadl mi kámen ze srdce. Jak jsem říkal spustili převodovku a neoddělali řízení tedy vylítlo za brzdovým pedálem kovové ložisko z manžety řízení.

Jinak byl to servis FITAUTO, kterému se omlouvám veřejně protože za to nemůže, i odborníkům ze svencaru se to někdy stane.

Mimochodem aspoň na moravě znám dost lidí, kteří těmto autum rozumí, jak mechanici ze svencaru, ti tam jsou opravdu dobří, vždy mi vyjasnili závadu dokonce i přes telefon, když jsem jim popsal problém, vždy měli pravdu, tak i mechanici, kteří se těmito auty zabívají. Zas tak složité to volvo není. :-D

Zdar a hodně zdárných najetých kilometrů.

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

bretislavtomek píše:Takže kluci. Vyřešeno. Hurá!!!! spadl mi kámen ze srdce. Jak jsem říkal spustili převodovku a neoddělali řízení tedy vylítlo za brzdovým pedálem kovové ložisko z manžety řízení.

Jinak byl to servis FITAUTO, kterému se omlouvám veřejně protože za to nemůže, i odborníkům ze svencaru se to někdy stane.

Mimochodem aspoň na moravě znám dost lidí, kteří těmto autum rozumí, jak mechanici ze svencaru, ti tam jsou opravdu dobří, vždy mi vyjasnili závadu dokonce i přes telefon, když jsem jim popsal problém, vždy měli pravdu, tak i mechanici, kteří se těmito auty zabívají. Zas tak složité to volvo není. :-D

Zdar a hodně zdárných najetých kilometrů.
Doufám,že Ti i dolili olej.Při troše štěstí i ten co do toho patří.

bretislavtomek

samozřejmě specifikace atf 3309

David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Příspěvek od David Patočka »

Může mi někdo vysvětlit,

jak můžu dát zákazníkovi auto s vypadlou manžetou volantový tyče, když jsem auto před předáním
projel a vyzkoušel všechny funkce po opravě ???

Asi to projížděl hluchej dědek z vrátnice.
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“