Volnoběh - hlučnost + stahování okna

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
Shadow
Vůz: V70II

Příspěvek od Shadow »

Zdravím, jsem tu nová a jsem žena, takže doufám pochopíte mé neodborné vyjadřovací schopnosti a budu vděčná za každou radu :D

Mám V70, Common Rail, před nějakou dobou jsem při jízdě slyšela hučení od pravého předního kola, které se zvyšovalo s rychlostí a volant táhnul doprava, servisák to vyhodnotil jako špatné ložisko (které následně vyměnil).

Zdá se mi to lepší, nicméně mám pocit, že to doprava táhne trochu pořád a jakési hučení slyším taky (jestli si už něco nenamlouvám :) )
Při plném rejdu doleva se zase občas ozývá zvuk, jako by o sebe něco škrtalo - servisák nenašel nic,
při zkušební jízdě se samozřejmě nic neprojevilo (nedělá mi to pořád, jen sem tam)
Loni jsem nechala vyměnit přední brzdové kotouče.

Teď se k tomu přidal zvuk, který mám pocit jde někde od motoru - při volnoběhu se mi zdá o hodně hlučnější, zdá se mi trochu línější když jdu do otáček a po jízdě, když jsem dneska nechávala dotočit turbo jsem zvenku slyšela nepravidelné cvakání. Motor má normální teplotu, spotřeba se taky nezvýšila.

Servisáka s tím určitě navštívím, ale ráda bych si předtím přečetla nějaké tipy - jestli mám spíš navštívit někoho, kdo se Volvem víc zabývá (do autorizovaného se mi po zkušenostech kamaráda moc nechce) nebo ho dát na diagnostiku.... Zajela bych k Marrovi, ale přecijen to od něj mám kousek.

A ještě jedna perlička - zlobí stahování okna u řidiče, kamarád, od kterého jsem koupila ho nechával dvakrát ve Volvu promazávat, vydrželo vždycky chvíli a vrátilo se do původního stavu - bylo mu řečeno, že se tam to mazání asi někde ztrácí - je možné to nějak řešit - promazat něčím jiným...?

Pokud jste dočetli do konce, tak díky a jsem jedno velké oko :green:

Shadow

Příspěvek od Shadow »

Tak nikdo?

Zítra jdu k mechanikovi, do té doby mě bude děsit myšlenka na setrvačník :shock:

3m3
Vůz: 945 98’ B230FK M90

Příspěvek od 3m3 »

Asi uz po 1000x doplnit bydliste a zajet k nekomu kdo vi a hodi odborne oko.

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

Shadow píše:Tak nikdo?

Zítra jdu k mechanikovi, do té doby mě bude děsit myšlenka na setrvačník :shock:
Servisák bude myslím dobrý oddíl.Odkud jsi?

eLzyx
Vůz: TeslaS85D,Volvo S60 2.4T,V70 2.4,850T-5R

Příspěvek od eLzyx »

zajeď k Marrovi, nebo k Patočkovi

Jinak štrejchání při plném rejdu je způsobeno tím, že tam máš nejspíše větší kola, než když to sjelo z fabriky. Měli by se vyměnit dorazy na ramenech. A nebo je podložit - tj. povolit 4 šrouby a dát na ně 4-8 podložek.
Že to táhne do strany - po dojetí zkus opatrně sáhnout na disk kola. Hřeje? To si servisák asi nevšiml, že ti to přibržďuje (a nebo vyměnil blbé ložisko). Rozebrat, vyčistit, namazat a doufat, že to nezničilo nové kotouče a destičky.

btw - dotaz je ve špatný kategorii. V70 2002 je už "kulatá", přitom je to v kategorii "hranatých".
je: Millennium Falcon Tesla model S 85D 2015, Solid White; andělíček můj strážníček S60 2.4T 147kW 2001, Maya Yellow; Strup 850 T5R 7 místné kombi 177kW 1994, Cream Yellow (schovaná pod Stone Black); Weisser Riese - bílý obr V70 2.4i 103kW 2001, Polar White; lehárošwágen VW T2b 1.6 37,5kW 1973, Kansas Beige/Pastel White
bylo: S80 se zadřenou 2.5T avtomat AWD 2004; Volvo C70 T5 (B5234T3) 1999

Shadow

Příspěvek od Shadow »

Je mi líto toho 1001 zbytečného upozornění a za špatné zařazení témata, ale začínám tu,
tak mi to pánové snad pro jednou prominete a údaje si doplním :wink:

Jsem z Pardubic.

Právě, že nepřibržďuje a ložisko vyměnil správné (nezávisle na něm mi tu pravou stranu potvrdil někdo další). Prý to je sjetýma gumama, po výměně ložiska je to určitě lepší, ale asi se na to ještě pro klid někdo radši mrkne.

To cvakání a klepání při volnoběhu - vypadá to na napínací kladku nebo klíňák, zítra zavolá.
Kdybyste někdo měl tip na někoho z okolí, kdo se Volvem dělá, uvítám. Servisákovi věřím, ale nevím,
kolik Volv mu za rok projde rukama - navíc mi dneska řekl, že mám mazlíka prodat a koupit si octávku, což mě teda nepotěšil... chci nějak věřit tomu, že ty investované peníze navíc mají cenu a ty opravy, co se teď sešly bych na jiném autě řešila stejně, že jo...

A je mi jasný, že problém nikdo neurčí po netu, ale určitě o tom víte víc než já a chci mít přehled, takže děkuju za snahu :Rose:

tomik T5
Vůz: 9-3 V6 Aero Maptun stage 1

Příspěvek od tomik T5 »

neporadím ani nepomůžu,ale rád Tě uklidním,protože u octávky bys na tom nebyla o nic líp,a rovnou Ti doporučím změnit servismana,jelikož člověk doporučující octavii ví o volvech absolutní hovno....nic ve zlym,může bejt šikovnej,i já dělám běžnej servis sám,nebo u univerzálního mechanika,ale jak si s něčím nevim rady,optám se tady na foru a pak obvykle jedu k márrovi.....
je 9-3 V6 Aero 2007 maptun stage 1

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Moje domněnky k doplnění výše uvedených jsou nádledující:
Táhnutí doprava může bejt taky tim, že ti ten servisák svým odborným zásahem při výměně ložiska rozhodil geometrii, takže poprvé to táhlo kvůli kousnutýmu ložisku a teď je to geometrií, ale taky třeba ne :-)
Cvakání ve volnoběhu ucho v motoru by mohlo aspoň trochu určit směr, protože cvakat umí spousta věcí...
Zkus si v tom plnym rejdu trochu přidat, ostřejší rozjezd, pokud se ozve takový chroupání, tak je to kloub a už to víckrát nedělej :-)
Okýnko si nic moc nepopsala, zlobí stahování může být cokoliv.
Tomu svýmu servisákovi se už raději vyhejbej, protože viz. tomik T5. To že něco umí opravovat neznamená, že to je nejlepší na světě.
No a jako laik laikovi doporučuju telefon Davidovi nebo Marrovi, protože to sice nemáš za rohem, ale pojedeš tam maximálně jednou na určení závad a podruhý na opravu... a pak už tam budeš jezdit pokaždý :-D
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

Shadow

Příspěvek od Shadow »

Tak chci poděkovat za rady... Od toho cca listopadu jsem slyšela v autě rány při rozjezdu, dojezdu..., podle mechanika to mohl být jedině stabilizátor s tím, že můžu jezdit vesele dál. Díky STK jsem se dozvěděla, že mám úplně vymlácený čepy (rány byly od toho) a špatnou geometrii, díky tomu se mi sjely gumy na vnitřní straně. (Jo, vím, měla jsem si tyhle věci kontrolovat) a asi jsem neměla spoléhat na člověka o kterém jsem si myslela, že se mi o auto stará. Na moji obhajobu nevědomosti snad jen, že je to moje první auto, sice mám tušení, že je něco špatně, ale nevím co... :x

Marra čepy vyměnil, trochu se podivil, že jsem se kvůli nim ještě nezabila, po popsání problému s "kmitavým cvrkotem" věděl přesně o co jde bez toho aby to vůbec viděl, což byla alternátorová volnoběžka - vyměnil a Sob vrní. Co se auta týče, mám se hodně co učit, ale je fajn vědět, že existuje někdo, komu popíšete problém a ten člověk se tím zabývá a nemávne nad tím jen tak rukou, pro chlapy asi samozřejmost, ale ženská to má holt trochu těžší :roll: . Odteď kromě prkotin už jezdím jen do Prahy, ta sranda s čepama mě mohla stát mnohem víc, než pár peněz.

Takže fakt děkuju za doporučení :Rose:

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

Shadow píše: Marra čepy vyměnil, trochu se podivil, že jsem se kvůli nim ještě nezabila, po popsání problému s "kmitavým cvrkotem" věděl přesně o co jde bez toho aby to vůbec viděl, což byla alternátorová volnoběžka - vyměnil a Sob vrní. Co se auta týče, mám se hodně co učit, ale je fajn vědět, že existuje někdo, komu popíšete problém a ten člověk se tím zabývá a nemávne nad tím jen tak rukou, pro chlapy asi samozřejmost, ale ženská to má holt trochu těžší :roll: . Odteď kromě prkotin už jezdím jen do Prahy, ta sranda s čepama mě mohla stát mnohem víc, než pár peněz.

Takže fakt děkuju za doporučení :Rose:
Předchozímu mechanikovi bych šel osobně poděkovat hezkým kopem do koulí.Čím silněji,tím větší díky.Vzhledem k tomu,že jsi díky němu mohla mít auto na sračky,bych kopal nejlépe botou s ocelovou špicí!!! :bad: :bad:

Dony
Vůz: S60 2.5T AWD Summum MY05

Příspěvek od Dony »

Když budeš neco potřebovat pristě tak mi napiš SZ a stav se u mě, třeba nebudeš muset do Prahy:-)
Opel Calibra po renovaci - Prodáno Galerie

Shadow

Příspěvek od Shadow »

Díky moc, Chrudim je o něco blíž, to je pravda :) Snad teď bude na chvíli pokoj...

Jo jo, mechanika se na to zeptám, měnil mi tu napínací kladku, tak předpokládám, že to pak projížděl a musel to sám slyšet. :evil:

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“