V70 II je doma.
I když jsem z počátku hledal manuál, upřednostňoval světlý interiér, tak jsme pořídili automat v černé kůži

Parametry: 120 kw 2,4D, automat, r.v. 2004, výbava Momentum, tmavě zelená barva. Ve výbavě snad jen chybí prémiové audio, integrovaný telefon (ale je tam bluetooth od Nokie) a střešní okno. Jsem druhým majitelem (pokud nepočítám jako prvního majitele leasingovku). Přede mnou jezdil autem generální ředitel, vše dlouhé cesty po celé Evropě. Auto jsme koupili záměrně v relativně špatném stavu a provedli následující opravy:
09/2013, 394 000 km:
- repas turba
- výměna gufer kolem kliky
- napínací kladka
- horní uložení předních tlumičů
- výměna silentbloků předních ramen
- žhavící svíčka do předehřevu
- spodní silentblok motoru
- rozvody včetně vodní pumpy
- výměna motorového oleje 5w40 Mobil Super 3000
- výměna oleje v automatické převodovce
- všechny filtry (palivový, kabinový, vzduchový, olejový)
- vyčištění klimy
- geometrie
- renovace předních světel
- podložky pod vstřikovače
- stočení brzdových kotoučů
- ruční brzda
- motorek zadního ostřikovače
- renovace rolety + jejího navíjení
- pořízení zimních pneu Nokian WR A3 205/55 R16 + disky
- výměna podkovy řízení
- seřízení světel
- seřízen íruční brzdy
V plánu je dále zatmavení skel.
Co ještě není na autě poladěno, tak oprava škrábanců na laku z parkoviště (a že jich je... ale k autu byla korekční tužka, tak snad to půjde snadno), výměna části kůže na řidičově sedáku (roztrženo), sundání dálničních nálepek z roku 2012 snad ze 6 zemí EU (sundal jsem 3 a zbytek nejde

). No a samozřejmě olepení losíkama. Jo a ještě budu dávat karbonovou fólii na madla, výplně kapes dveří, bočnice středového tunelu - plasty jsou již mírně ošoupané a mně to vadí
Suma sumárům opravy a další zbytné investice za cca 75 000 CZK. Nicméně po těchto opravách je auto ve 100% kondici.
První dojmy: auto je komfortem samozřejmě dále než V70 I, automat řadí krásně plynule, jen si na sebe zvykáme - no uvidíme, jak nám to půjde. Co mě trochu mrzí je, že má V70 II menší rejd než V70 I, kde už to bylo nepříjemné
Dnes jsem stihnul vyčistit interiér, naimpregnovat sedačky a umýt auto zvenku, takže pár úvodních fotek:
1.jpg
7.jpg
5.jpg
6.jpg
3.jpg
2.jpg
4.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.