Tak sem asi pekne dojel..
dejstvi prvni
na 10% vykonu sem se doplahocil do autorizovanyho servisu. Tam si ho nechali s tim, ze se ozvou..
Skutecne se ozvali a diagnoza znela "vadny piny u plynovyho pedalu". Ptal sem se, kolik stoji: 400,- a oprava vyjde do 2tis..
dejstvi druhe
jedu si pro hotove auto, cena se pres noc vysplhala na 3500,- Pry na tom byla spousta prace a piny se menily vsechny.
Cena se mi nelibila, ale co, hlavne ze zase budu moc jezdit a budu mit klid..
Vyjel sem ze servisu a nic.. noha na podlaze.. a nic.. Maximalni rychlosti 60km/h sem udelal 400 m okruh a miril zpet do servisu...
dejstvi treti
dostal sem kaficko (dobre) a auto si vzali na diagnostiku. Po chvili se vratili, s tim ze museli seridit (kalibrovat) rozmezi plynu pedalu.
Cekal sem, ze si to treba vyzkousi... Po 15ti minutach byl plynovy pedal opraven a reaguje na 2cm. Od 5ti cm zabira naplno turbo...(bud odejde driv turbo, nebo penezenka za naftu, seridit jinak se to pry neda).
dejstvi ctvrte
Cestou domu mi po 5ti km opet vynechava plynovy pedal (turbo ani nesepne).. Po opetovnym nastartovani to vypada opet v poradku, ale 500m pred domovem vyjizdim z vedlejsi na hlavni. Seslapnu plyn a... nic... takze misto normalniho zarazeni do provozu, me malem sejme rozjety ridic na hlavni... nebylo mi 2x dobre...
dejstvi pate
Rano opet parkuju v servisu, prijimaci technik me poznava a bere prijimaci protokoly.. Na nich stoji "motor nema vykon". Nehadam se uz.. motor ma vykonu dost, pouze plyn nereaguje. Predbezna diagnoza a oprava - vymena plynoveho pedalu..

Odhadovana cena 5tis..
dejstvi seste
to se dozvim za chvili.. pry to mam ted tyden zkouset z odkrytou elektronikou.. jestli to bude ok, nebo ne...
uf.. prijdu si trosku jako pokusny morce. Cekal bych od autorizovanyho servisu trosku vic...