XC 70 převodovka - vůle v mezinápravovém diferenciálu
- Autor
- Zpráva
-
Ahoj , prosím Vás řeším vůli v meziápravovém diferenciálu - převodovka na Volvo XC70 r.v. 2001, 2.4T benzin - B5244T3 manuál. V tahu při prudčim zmačknutí spojky se ozve ckaknutí - bouchnutí. Dá se to opravit ? Volvo do převodovek nedělá žádné díly pouze celý díl. Tak se ptám zda lze v diferáku vyměnit ložiska a kdo to už dělal popřípadě kdo to dokáže, nějaký kontakt by se hodil. Jsem z Ústeckého kraje díky. čau - jsem na prášky už . Hodilo by se i schémátko jak to v převodovce je uložené vše 

Nebudou to vůle v kloubech na poloosách? Mě to dělá stejně a to nemám AWD. Před měsícem jsem měl venku převodovku takže vylučují vůli v diferáku (ne mezinápravovém).vanek.cz píše:Ahoj , prosím Vás řeším vůli v meziápravovém diferenciálu - převodovka na Volvo XC70 r.v. 2001, 2.4T benzin - B5244T3 manuál. V tahu při prudčim zmačknutí spojky se ozve ckaknutí - bouchnutí. Dá se to opravit ? Volvo do převodovek nedělá žádné díly pouze celý díl. Tak se ptám zda lze v diferáku vyměnit ložiska a kdo to už dělal popřípadě kdo to dokáže, nějaký kontakt by se hodil. Jsem z Ústeckého kraje díky. čau - jsem na prášky už . Hodilo by se i schémátko jak to v převodovce je uložené vše
Bylo: VolvoXC90 MY2007 AT 3.2 , Citroën C6 3.0I V6 MY2007AT, Saab 900Turbo, Saab 9-5 2.0t, Peugeot 407 Coupé, Mitsubishi Galant V6, Fiat Stilo 1.6, Peugeot 406 2.0i
-
sordo píše:Nebudou to vůle v kloubech na poloosách? Mě to dělá stejně a to nemám AWD. Před měsícem jsem měl venku převodovku takže vylučují vůli v diferáku (ne mezinápravovém).vanek.cz píše:Ahoj , prosím Vás řeším vůli v meziápravovém diferenciálu - převodovka na Volvo XC70 r.v. 2001, 2.4T benzin - B5244T3 manuál. V tahu při prudčim zmačknutí spojky se ozve ckaknutí - bouchnutí. Dá se to opravit ? Volvo do převodovek nedělá žádné díly pouze celý díl. Tak se ptám zda lze v diferáku vyměnit ložiska a kdo to už dělal popřípadě kdo to dokáže, nějaký kontakt by se hodil. Jsem z Ústeckého kraje díky. čau - jsem na prášky už . Hodilo by se i schémátko jak to v převodovce je uložené vše
Měl jsem to u dvou mechaniků a včera přímo ve Volvu kde jsme to na dílně řešili přes hodinu a poloosy to nejsou. Dva nezávislí mechanici se shodli na tom, že to bude mezinápravovej diferenciál, buď ložisko, nebo vůle v zubech.
A co tisícihran na úhlovce?Mechanici opravují i Volva??vanek.cz píše:
Měl jsem to u dvou mechaniků a včera přímo ve Volvu kde jsme to na dílně řešili přes hodinu a poloosy to nejsou. Dva nezávislí mechanici se shodli na tom, že to bude mezinápravovej diferenciál, buď ložisko, nebo vůle v zubech.
-
martinopel píše:A co tisícihran na úhlovce?Mechanici opravují i Volva??vanek.cz píše:
čau, jak to myslíš že mechanici opravují Volva ? Heleť dokáže se normal doma sundat kardan a sundat úhlovku ? I když oproti motoru je úhlovka úplně stříbrná - jako kdyby byla nová, tak nevim že by tisícihran , dá se normal koupit ten tisícihran ? To je asi jednoduší sundat kardan , úhlovku a zkontrolovat tisícihran než rvát z auta převodovku. Ta úhlovka se normal povolí a jde normal rukou stáhnout z toho tisícihranu ?
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Nemáš stejný problém jako já? Když jsem auto koupil, tak se mi taky ozývolo podobné cvaknutí a přišel jsem na to, že byl skoro vyšroubovaný jeden šroub co drží ZADNÍ rozvodovku. Ta se hýbala nahoru a dolů. Když jsem šroub utáhl tak problém zmizel. Můžu sem dát nákres, aby jsi věděl o čem mluvím. Dodnes nechápu jak se ten šroub mohl povolit.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
vanek.cz píše:Heleť dokáže se normal doma sundat kardan a sundat úhlovku ? I když oproti motoru je úhlovka úplně stříbrná - jako kdyby byla nová, tak nevim že by tisícihran , dá se normal koupit ten tisícihran ? To je asi jednoduší sundat kardan , úhlovku a zkontrolovat tisícihran než rvát z auta převodovku. Ta úhlovka se normal povolí a jde normal rukou stáhnout z toho tisícihranu ?
Ano, sundat kardan a pak uhlovku. Prevodovka ven nemusi. Tisicihran je z vyroby trochu poddimenzovaný. Dá se koupit nový, zpevněný. K tomu samozřejme simmering viz. A rovnou v uhlovce vyměnit olej

a postup jak ho sundat

dalši foto tady: http://forums.swedespeed.com/showthread.php?139559-NJGB-2002-S60-2.4T-AWD-Build-Pic-Thread/page4
Bylo: VolvoXC90 MY2007 AT 3.2 , Citroën C6 3.0I V6 MY2007AT, Saab 900Turbo, Saab 9-5 2.0t, Peugeot 407 Coupé, Mitsubishi Galant V6, Fiat Stilo 1.6, Peugeot 406 2.0i
-
Takže úhlovka ven , nedá se to vyloučit třeba jen odpojením kardanu ? Jinak co stojí novej tisícihran ? A většinou se vymačká jen tan prstenec , osa v převodovce je OK ?
raolsa píše:Nemáš stejný problém jako já? Když jsem auto koupil, tak se mi taky ozývolo podobné cvaknutí a přišel jsem na to, že byl skoro vyšroubovaný jeden šroub co drží ZADNÍ rozvodovku. Ta se hýbala nahoru a dolů. Když jsem šroub utáhl tak problém zmizel. Můžu sem dát nákres, aby jsi věděl o čem mluvím. Dodnes nechápu jak se ten šroub mohl povolit.
pošli prosím nákres , mrknu na to - všichni mě strašej , že to budu muset koupit novou skříň

A nebude lépe zajet za někým,kdo tomu rozumí??vanek.cz píše:raolsa píše:Nemáš stejný problém jako já? Když jsem auto koupil, tak se mi taky ozývolo podobné cvaknutí a přišel jsem na to, že byl skoro vyšroubovaný jeden šroub co drží ZADNÍ rozvodovku. Ta se hýbala nahoru a dolů. Když jsem šroub utáhl tak problém zmizel. Můžu sem dát nákres, aby jsi věděl o čem mluvím. Dodnes nechápu jak se ten šroub mohl povolit.
pošli prosím nákres , mrknu na to - všichni mě strašej , že to budu muset koupit novou skříň
Když si vyplníš podpis,bude jednodušší Tě nasměrovat.
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Byl to ten šroub 14.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920