problém kterej sem popisoval na renault fóru, kde jsem to začal řešit:
Od převodovky nebo spojky se ozývá nepravidelný chrastění. Ozývá se na neutrál i při zařezený rychlosti. Zvuk bych přirovnal k chrastění volnýho řetězu. Pokud sešlápnu spojku, ustane.
Zdá se mi, že to je jen při nižších otáčkách, kdy má motor s převodovkou vyšší vibrace. Nejsilnější je zvuk, když je motor v záběru. Okolo 2000ot/min zvuk ustává - vzhledem k rychlosti a otáčkám motoru to ale může být jen subjektivní pocit. Při jízdě se zařazenou rychlostí a vyšláplou spojkou nic slyšet neni. Když ale rychle přeřadim, podobnej zvuk se ozve - i když vážně jen na zlomek vteřiny a netušim, jestli to s tim má nějakou souvislost nebo je to způsobený třeba vůlí u řadící tyčky.
Řešil jsem to zhruba před dvěma lety, kdy mi kamarád servisák řekl, že příčin může být víc a abych to začal řešit až v případě, kdy se to začne zhoršovat. Od tý doby jsem najel cca 30tkm a teď lehký zhoršení přišlo. Ne nijak výrazný, pořád jsou to stejný, nicméně hlasitější zvuky.
Před těma dvěma lety byl vyměněnej olej a byl prý čistej, beze špon. Náplň byla nad rysku. Dál se mělo dotáhnout tušim pátý převodový kolo skrz dvířka na převodovce. Nicméně nic z toho nepomohlo.
Jestli můžeš poskytnout nějaký informace a fotky, tak budu jedině rád. U tý rozborky, teda spíš sborky mám trochu obavy z blokujících kolíčků, pružinek a takovejch kravin... Už vidim, jak mi to udělá frnk a je po
Edit: pokud by jsi poslal ty fotky, tak můžeš na mail - ttravnicek@email.cz