poslední dobou mám pocit, že turbo tlačí o kus později, než bylo běžné.. cca až ve 3400 ot/min a později.. blb jsem se dlouho nepodíval na olej a chybělo mi kousek pod ryskou.. asi 2mm.. nikdy mi ale kontrolka mazání ani neproblikla.. nevím, jestli to mohlo mít vliv.. před dolitím oleje to vypadalo, že to táhne až ve 4000.. pak se to zase zlepšilo.. možná to táhne líp i kolem 2000 ot., ve 3500 to zabere slušně.. no.. byl jsem zvyklý na tah "vocpodu". Turbo je v háji?
Zkusil jsem zrychlení.. je to asi za 10s.. (dřív za necelých

Filtry a olej měněny před 18 tis. km. Svíčky ani ne před rokem.
A dál.. už jsem to tu hledal, ale na S40 se to nikomu nepovedlo.. vypadá to, že se mi zasekl palivoměr... Už jednou se mi stalo, že když jsem jel z Krnova na Rejvíz, chtěl jsem tankovat až v polsku, ale dojezd jsem měl jen 30 km, tak jsem na poslední pumpě nabral 5 litrů, ale dojezd říkal to samé a hladové oko svítilo.. Po vypnutí a zapnutí motoru to bylo už ok.
V sobotu jsem bral plnou a pak v neděli zase, tentokrát až po špunt - jako úplně úplně plnou! (V polsku na 34kč - ještě aby ne.) Nastartoval jsem a vidím, že palivoměr je dvě čárky pod maximem.. vypnul jsem, zapnul klíček.. a stojí tam pořád.. ujel jsem cca 250km a pořád je stejně.. několikrát jsem to zkoušel vypnout, bouchnout do palubky.. nic.. kurnik.. se mi to nějak sype..
třetí věc.. na podzim jsem měnil kotouče i obložení.. nejdražší co měli.. aby se mi zase nezvlnili.. a co se stalo za 6 měsíců? klepe se to při brždění jak ratlík.. nemůžu říct, že bych nějak brzdy přetěžoval, jak prase nejezdím - (8,0 - 8,5 l/100km).. nemůže v tom být nějaká křivota? nějaká vůle co brousí kotouč? Asi před třemi týdny se mi ozval pravý spodní čep.. nevím, jestli to má vliv.. spíš je to při brždění víc slyšet.. ale kurnik.. nové kotouče...? nemoc S40?
díky za eventuelní pomoc..