Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...Ing.Magor píše:Co se týče oleje, asi by se k tomuhle motoru víc hodil Mobil 1 5W50. Jinak nejsem zase takovej odborník, ale pokud vím, tak BOV je u automatu pouze na ozdobumad_dave píše: Olej dostává jen MOBIL 1 0w-40, ted bych chtěl nechat dodělat blow ventil, jaký na to máš názor, co se týká efektu ?
Za kolik nejmíň s T5 ve V70 ?
- Autor
- Zpráva
-
Viktore, já nejsem člověk který by propagoval BSR za každou cenu, jen píšu kdo má na svědomí úpravy na mém autě, jinak barvu mám černou metalízu.wickey píše:ja jsem Viktor a BSR tady ma takovou povest z duvodu toho, ze je to vetsinou malo muziky za hodne penez, resp. nesplnuji casto kriteria, ktere si na strance napisou. + za stejny prachy jsou jini chiptuneri, kteri maji lepsi vysledky atd.
btw tu 850 mas modrou?
- Vůz: modrá V70R II 300koní
LPG je dodělávaný, z výroby se do eRka fakt nedávalomad_dave píše:Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...Ing.Magor píše:
Co se týče oleje, asi by se k tomuhle motoru víc hodil Mobil 1 5W50. Jinak nejsem zase takovej odborník, ale pokud vím, tak BOV je u automatu pouze na ozdobu

Mám ho tam cca 50tis. km

Bylo: modrá V70R II, 300 koní, AWD, 6ti st. manuál, r.v. 2003, LPG Prins VSI
-
- Vůz: V240
Názory na LPG se velmi liší. Výkon motoru klesá o zhruba 5%, spotřeba roste zhruba o 10%. Při spalování LPG vzniká minimum nespálených složek, které v případě benzínu tvoří karbon. Jelikož je LPG v plyném stavu, tak nemá takovou mazací schopnost jako benzín a jsou hůře mazána ventilová sedla. U klasického mechanického seřizování ventilů je možné to řešit častějším seřizováním. U hydraulického vymezování vůle se předělávají sedla ventilů na bronzová.mad_dave píše: Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...
Obecně s plynem problém nemám, ale rozhodně se nehodí do každého auta a T5-R patří mezi ně. To si raději za ty peníze instalace LPG pořiď ještě jednu 850 s dieselem. Ono vlastnit 850 T5-R BSR LPG je už vážně moc

Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...[/quote]
LPG je dodělávaný, z výroby se do eRka fakt nedávalo
Mám ho tam cca 50tis. km
Pokud najezdíš ročne víc jak 15000km, tak proč ne. Jinak bych to tam si nedával
[/quote]
Najezdím kolem 2000 km za měsíc, můžu vědět na kolik Tě ta "sranda" přišla ?
LPG je dodělávaný, z výroby se do eRka fakt nedávalo

Mám ho tam cca 50tis. km

To máš pravdu, tak trochu scifi ...LukášM píše:Názory na LPG se velmi liší. Výkon motoru klesá o zhruba 5%, spotřeba roste zhruba o 10%. Při spalování LPG vzniká minimum nespálených složek, které v případě benzínu tvoří karbon. Jelikož je LPG v plyném stavu, tak nemá takovou mazací schopnost jako benzín a jsou hůře mazána ventilová sedla. U klasického mechanického seřizování ventilů je možné to řešit častějším seřizováním. U hydraulického vymezování vůle se předělávají sedla ventilů na bronzová.mad_dave píše: Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...
Obecně s plynem problém nemám, ale rozhodně se nehodí do každého auta a T5-R patří mezi ně. To si raději za ty peníze instalace LPG pořiď ještě jednu 850 s dieselem. Ono vlastnit 850 T5-R BSR LPG je už vážně moc
- Vůz: modrá V70R II 300koní
Hm to by se ti asi vyplatilo, mě to vyšlo na cca 45tis. Kč, což by možná opravdu stálo za úvahu jestli spíš neinvestovat do nějakýho Tdimad_dave píše:

Bylo: modrá V70R II, 300 koní, AWD, 6ti st. manuál, r.v. 2003, LPG Prins VSI
-
to není zrovna málo, ale já ropu nerad, ta patří do kamen a na co bych měl dvě auta ?Ing.Magor píše:Hm to by se ti asi vyplatilo, mě to vyšlo na cca 45tis. Kč, což by možná opravdu stálo za úvahu jestli spíš neinvestovat do nějakýho Tdimad_dave píše: