Za kolik nejmíň s T5 ve V70 ?

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
mad_dave

Příspěvek od mad_dave »

Ing.Magor píše:
mad_dave píše: Olej dostává jen MOBIL 1 0w-40, ted bych chtěl nechat dodělat blow ventil, jaký na to máš názor, co se týká efektu ?
Co se týče oleje, asi by se k tomuhle motoru víc hodil Mobil 1 5W50. Jinak nejsem zase takovej odborník, ale pokud vím, tak BOV je u automatu pouze na ozdobu :wink:
Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...

mad_dave

Příspěvek od mad_dave »

wickey píše:ja jsem Viktor a BSR tady ma takovou povest z duvodu toho, ze je to vetsinou malo muziky za hodne penez, resp. nesplnuji casto kriteria, ktere si na strance napisou. + za stejny prachy jsou jini chiptuneri, kteri maji lepsi vysledky atd.

btw tu 850 mas modrou?
Viktore, já nejsem člověk který by propagoval BSR za každou cenu, jen píšu kdo má na svědomí úpravy na mém autě, jinak barvu mám černou metalízu.

Ing.Magor
Vůz: modrá V70R II 300koní

Příspěvek od Ing.Magor »

mad_dave píše:
Ing.Magor píše:
Co se týče oleje, asi by se k tomuhle motoru víc hodil Mobil 1 5W50. Jinak nejsem zase takovej odborník, ale pokud vím, tak BOV je u automatu pouze na ozdobu :wink:
Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...
LPG je dodělávaný, z výroby se do eRka fakt nedávalo :D :D
Mám ho tam cca 50tis. km :wink: Pokud najezdíš ročne víc jak 15000km, tak proč ne. Jinak bych to tam si nedával :wink:

LukášM
Vůz: V240

Příspěvek od LukášM »

mad_dave píše: Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...
Názory na LPG se velmi liší. Výkon motoru klesá o zhruba 5%, spotřeba roste zhruba o 10%. Při spalování LPG vzniká minimum nespálených složek, které v případě benzínu tvoří karbon. Jelikož je LPG v plyném stavu, tak nemá takovou mazací schopnost jako benzín a jsou hůře mazána ventilová sedla. U klasického mechanického seřizování ventilů je možné to řešit častějším seřizováním. U hydraulického vymezování vůle se předělávají sedla ventilů na bronzová.
Obecně s plynem problém nemám, ale rozhodně se nehodí do každého auta a T5-R patří mezi ně. To si raději za ty peníze instalace LPG pořiď ještě jednu 850 s dieselem. Ono vlastnit 850 T5-R BSR LPG je už vážně moc :D

mad_dave

Příspěvek od mad_dave »

Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...[/quote]

LPG je dodělávaný, z výroby se do eRka fakt nedávalo :D :D
Mám ho tam cca 50tis. km :wink: Pokud najezdíš ročne víc jak 15000km, tak proč ne. Jinak bych to tam si nedával :wink:[/quote]

Najezdím kolem 2000 km za měsíc, můžu vědět na kolik Tě ta "sranda" přišla ?

mad_dave

Příspěvek od mad_dave »

LukášM píše:
mad_dave píše: Díky za komentář, jen se zeptám auto si už s LPG koupil, nebo si ho dodělával ? Pořád váhám,jestli mám do toho plynu jít nebo ne, četl jsem dost příspěvků na různých forech a údajně se snižuje výkon a životnost motoru ...
Názory na LPG se velmi liší. Výkon motoru klesá o zhruba 5%, spotřeba roste zhruba o 10%. Při spalování LPG vzniká minimum nespálených složek, které v případě benzínu tvoří karbon. Jelikož je LPG v plyném stavu, tak nemá takovou mazací schopnost jako benzín a jsou hůře mazána ventilová sedla. U klasického mechanického seřizování ventilů je možné to řešit častějším seřizováním. U hydraulického vymezování vůle se předělávají sedla ventilů na bronzová.
Obecně s plynem problém nemám, ale rozhodně se nehodí do každého auta a T5-R patří mezi ně. To si raději za ty peníze instalace LPG pořiď ještě jednu 850 s dieselem. Ono vlastnit 850 T5-R BSR LPG je už vážně moc :D
To máš pravdu, tak trochu scifi ...

Ing.Magor
Vůz: modrá V70R II 300koní

Příspěvek od Ing.Magor »

mad_dave píše:
Hm to by se ti asi vyplatilo, mě to vyšlo na cca 45tis. Kč, což by možná opravdu stálo za úvahu jestli spíš neinvestovat do nějakýho Tdi :wink:

mad_dave

Příspěvek od mad_dave »

Ing.Magor píše:
mad_dave píše:
Hm to by se ti asi vyplatilo, mě to vyšlo na cca 45tis. Kč, což by možná opravdu stálo za úvahu jestli spíš neinvestovat do nějakýho Tdi :wink:
to není zrovna málo, ale já ropu nerad, ta patří do kamen a na co bych měl dvě auta ? :) popravdě není asi umění dávat 10 tis. měsíčně za benzin, ale je to Rrrrrrrrr

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“