taky vám to tak blbě brzdí?

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Lukaso
Vůz: S60

Příspěvek od Lukaso »

hayney píše:tak jo. dneska jsem jel dolu z Cínovce a brzdí to. pořádně jsem na to dupnul a krásně se to kousalo. ono to asi není jenom o nástupu. takže to klidně můžeme vlastně smazat
:D :lol: já jsem k tomu došel na dálnici ( bez provozu )

st_Andy
Vůz: V90 D5 AWD Inscription

Příspěvek od st_Andy »

Roger píše:
st_Andy píše:tuhle jsem ridil posledni Polo, a abs mi kopalo do chodidla jenom co jsem botu pripravil na brzdu.. nedalo mi to a skousel jsem jak je to citlivy, nevim jestli to delaj vsecky VW, ale pulzovalo to do pedalu prakticky celou jizdu, inu velice prijemna ficura :jaj: rikam neni to tak trochu rozbity? NEE, to je tak od nova! to ma tak byt! :crazy: Zuppa! :D
no tfuj...s tim bych nemohl jezdit nikam - leda nebrzdit nebo jen ruckou a ta by brzo odesla :D
plyne z toho jedine, ze kdyz se to abs jednoho brzkeho dne "rozbije" tak se to vpodstate opravi :lol: (to nedokaze lecjaky koncern) 8)

ja sem uplne spokojen ze o tom svym vim jenom na ledu, ale pro lodicky to asi neni no :)

karelvolvo
Vůz: Volvo 340 1.6D Volvo 460 1.9TD

Příspěvek od karelvolvo »

Stačí si pročíst příručku nevím jestli všechny V70-ky ale měli by mít něco jako EBD, prostě nějaký brzdový asistent. Ten vyhodnocuje rychlost šlápnutí na padál a podle toho Ti vlastně pomůže. Poznáš to hlavně v krizové situaci když jdeš s plynu hned na brzdu, jednou v Chorvatsku jsem tak šel znenadání na brzdu a plně naloženy spíš přetíženy auto se zakouslo všichni vyseli v pásech. Ale za normální jízdy jsou ty brzdy jako zavzdušněny. A to nemám žádny vrtany nebo drážkovany kotouče, ale sem tam je potřeba brzdy prohřát, třeba nějaký kopec který bych moh držet na kvaltu tak radši vyřadím a provětrám brzdy i tak si myslím že na nich dám 200tkm
V70 D5 2002 stříbrná 428tkm 460 1.9TD 1994 stříbrná 773tkm momentálně depozit V40 1.9D 85kw 2004 stříbrná 246tkm 340 1.6D 1986 oceanbluemetalic 187tkm S60 D5 2002 stříbrná 274tkm S60 D5 2002 stříbrná Volfinka od Albertuse 457 tkm

René

Příspěvek od René »

Já když jsem přešel z Octavie na Volvo, tak jsem měl pocit že to nikdy nezabrzdím. Po čase jsem si zvyknul ale není to podle mého gusta a ještě to auto stále tlačí automat. Možná bych měl udělat výměnu brzdové kapaliny. Co myslíte, pomůže to ? nebo je to neznatelné...
TOYOTA RAV4, 2,0i, 2002, modrá metal.

Tomas BB, SK
Vůz: S70 2,5T

Příspěvek od Tomas BB, SK »

karelvolvo píše:Stačí si pročíst příručku nevím jestli všechny V70-ky ale měli by mít něco jako EBD, prostě nějaký brzdový asistent. Ten vyhodnocuje rychlost šlápnutí na padál a podle toho Ti vlastně pomůže. Poznáš to hlavně v krizové situaci když jdeš s plynu hned na brzdu, jednou v Chorvatsku jsem tak šel znenadání na brzdu a plně naloženy spíš přetíženy auto se zakouslo všichni vyseli v pásech. Ale za normální jízdy jsou ty brzdy jako zavzdušněny. A to nemám žádny vrtany nebo drážkovany kotouče, ale sem tam je potřeba brzdy prohřát, třeba nějaký kopec který bych moh držet na kvaltu tak radši vyřadím a provětrám brzdy i tak si myslím že na nich dám 200tkm
Prva generacia S/V/C 70 toto urcite nema.
Podla mna to, ze plyn aj brzda su "tupe" je umysel vyrobcu, chce to zvyknut si, ale v zime je to na nezaplatenie...

flaksy
Vůz: S60 2.4 LPG / V70 D4

Příspěvek od flaksy »

tymon píše:V50 brzdi jako dabel kdykoliv se jen dotknu
S40II 2,4 benzin kterou mam ted pujcenou misto V50 (velky servis), tak ta brzdi tak neco mezi bejvalou v40 a soucasnou v50.... asi co kus, to original :lol:
asi jak říkáš, co kus to originál :) Totiž 2.0D a 2.4i mají stejné brzdy :P 300mm vpředu, 280mm vzadu. A když spočítám, že V50 2.0D je těžší než S40 2.4i, tak pokud je stejné brzdové obložení, v pořádku brzdový okruh, měla by S40 brzdit líp :)
I když 2.4 se 103kW mohla mít podle skandixu vpředu i jen 278mm brzdy, takže pak by asi brzdila hůř, než V50 s 300mm ...

maldini
Vůz: šetřím na nové... :)

Příspěvek od maldini »

Tak jsem dneska zase po pár dnech seděl v Octavii II. combi, ty brzdy má jedovatější, zase na druhou stranu je lehčí než moje S80... Ale když jedu v S80, vždycky nakonec zabrzdí, i když tedy někdy je to o nervy...s tím adaptivním tempomatem... 8)

Driver

Příspěvek od Driver »

Já mám možnost porovnávat mojí V70II s fóbií 1,9 TDI. Když jedu s tím malým hadem, tak tam jsou brzdy jedovatý docela dost...nejhorší je to po Praze, když jedete v koloně...to si člověk připada jako kolík, pořád se vyklá dopředu, dozadu... :D To nemá s pohodlnou jízdou nic společného... Volvík má pozvolný nástup a když to není potřeba, dupat na to jako zvíře, je to paráda... Občas mně potká krizovka, ale ještě se mi nestalo, že bych nezastavil... Jediné co jsem spozoroval a to mi vadí u všech aut s abs, když nedej bože člověk zabrzdí a v ten moment trefí nějkou nerovnost na vozovce...to pak normálně přestane to auto brzdit a stvrdne pedál!

Stalo se mi to u Volva,u Fábky, na Peugeotu u fiata i u Mazdy... Asi to nebude náhoda..?

Muže někdo namítat, že pravděpodobnost, že se tohle stane je malá, ale já si myslím, že v dnešní době díky našim přepychovým silnicím ta pravděpodobnost docela narostla...

Roger
Vůz: V70T6 AWD '08 AT / V70R AWD '98 MT

Příspěvek od Roger »

Driver píše:Jediné co jsem spozoroval a to mi vadí u všech aut s abs, když nedej bože člověk zabrzdí a v ten moment trefí nějkou nerovnost na vozovce...to pak normálně přestane to auto brzdit a stvrdne pedál!

Stalo se mi to u Volva,u Fábky, na Peugeotu u fiata i u Mazdy... Asi to nebude náhoda..?

Muže někdo namítat, že pravděpodobnost, že se tohle stane je malá, ale já si myslím, že v dnešní době díky našim přepychovým silnicím ta pravděpodobnost docela narostla...
Jo, stava se to, kdyz se kolo dostane do vzduchu tak se hned prestane tocit a jednotka ABS to vyhodnoti jako bloknuti kola a auto tak prestane brzdit ... na prudke brzdeni je treba si vybirat dobry povrch pokud mozno.
V740 GLT 16valve89',111kW,B234Fman.5QoverdriveWagonBlackDemon - má brácha
V40 T4 98' man.147kW, 15.3.08 R.I.P. BitPower@chip-Václav. PRODEJ dílů

pajenz86

Příspěvek od pajenz86 »

brzdy na S80 sou naprosto fenomenální... brzdí jak potřebuju a jak chci, záleží jen jak šlápnu na pedál... a když je potřeba, tak zvládne zastavit i na fleku... nemůžu si stěžovat, s brzdama sem velice spokojenej...

panelacek

Příspěvek od panelacek »

Komu se zdá,že má horší brzdy ať zkusí si zabrzdit levou nohou.Budete se bivit jak to šlajfuje.

pipV50

Příspěvek od pipV50 »

Taky jsem si říkal, že to nějak slabě brzdí, ale jde jen o zvyk, zpočátku pomalejší nástup a citlivější dávkování, přitlačím a brzdí naprosto dostatečně.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“