Ahoj kluci, mám opět takovej trapnej dotaz mám už S60tku dost dlouho na to abych to věděl ale nevím tak trošku mě uchází význam slzičky za čelním sklem, k čemu to slouží? upozorňuju že nemám autoalarm kde tam bývá umístěna LED od alarmu jak je na obrázku. když jsem to včera zkoumal jen tak přes sklo tak je pod tím krytem uschováno něco červenýho co jako ledka vypadá je to snad jen příprava pro něco?
pak ještě jedna věc. byl u mě kamarád co má S80tku a přišli jsme na jednu zajímavost, když má vytažený klíčky ze zapalování a skusí probliknout světlama tak to funguje bez problému a když potáhne páčku úplně dozadu, kde se za normálních okolností za jízdy natrvalo sepnou dálkový světla, tak se mu rožnou potkávačky a celej zadek, je to snad nějaká závada nebo to tak má bejt? mate mě to v tom že je tam vlastně jak u všech aut přepínač kde si může zapnout parkovačky tak k čemu ta funkce je?
Pod tou krytkou je nějakej senzor okolního svitu, takže v závislosti na slunci a jeho intenzitě se řídí automatická klimatizace, mimo jiných parametrů.
Potáhnutím za dálkovou páčku si člověk aktivuje světla aby bezpečně došel ke dveřím domu
_________________ https://www.zidekmir.cz/ - Volvo diagnostika s úsměvem, v Brně zdarma :-)
Oprava přístrojovek a jiné elektroniky z S/V/XC s doživotní zárukou :-) tel. 602749614
k bodu č. 2 - mne to pripomína funkciu follow-me-home (odprevaď ma domov),vytiahneš klúčik zo spínačky,potiahneš páčku svetiel ako keď dávaš sv. húkačku,zamkneš dvere a budú Ti svietiť stretávacie svetlá,obrysové svetlá,osvetlenie špz a to 30,60 alebo 90 sekúnd,zmenu času robí autorizák...
_________________ S 60 D5 Move,D5244T,AW55-50/51SN, r.v 2005 Čierny
S60 2,4i Kinetic,B5244S,AW55-50/51SN, r.v.2005 Zlatý galéria
jou81 píše:Pod tou krytkou je nějakej senzor okolního svitu, takže v závislosti na slunci a jeho intenzitě se řídí automatická klimatizace, mimo jiných parametrů.
Potáhnutím za dálkovou páčku si člověk aktivuje světla aby bezpečně došel ke dveřím domu
Správná funkce je ta, že se rozsvítí dálkový, mlhovky, a asi po půl minutě se vypnou. Na dálkáči mám pouze aktivaci obrysovek, i ty zhasnou do půl minuty.
Pokud je to jinak, a třeba se to ani nevypíná, asi bude někde syntax error
_________________ https://www.zidekmir.cz/ - Volvo diagnostika s úsměvem, v Brně zdarma :-)
Oprava přístrojovek a jiné elektroniky z S/V/XC s doživotní zárukou :-) tel. 602749614
jou81 píše:Správná funkce je ta, že se rozsvítí dálkový, mlhovky, a asi po půl minutě se vypnou. Na dálkáči mám pouze aktivaci obrysovek, i ty zhasnou do půl minuty.
Pokud je to jinak, a třeba se to ani nevypíná, asi bude někde syntax error
Přesně jak píšeš rožne se to i z mlhovkama ale proč to nezhasne... čert a diag. ví
Lukas60 píše:Přesně jak píšeš rožne se to i z mlhovkama)
Napiš radši "rozsvítí", ať to pochopí i v Praze
Nevím jaká doba se dá na diagnostice nastavit, třeba je to v řádu minut, možná 3, zkuste to nechat - určitě to zhasne před vybitím baterky