PS: pokud si myslíte, že jezdíte s 4x4, tak to vůbec nemusí být pravda

Jj, je uplně stejnej ve všech motorizacích. Btw co konkrétně se ti na tom rozbilo?Vulva píše:To ne, ale 117t km je málo. Navíc bych se moc divil, kdyby ten Haldex byl odlišný od aut s 300HP sériových..
dej něco do placu,jak na AWD , aby vydrželo .Ing.Magor píše:Jj, je uplně stejnej ve všech motorizacích. Btw co konkrétně se ti na tom rozbilo?Vulva píše:To ne, ale 117t km je málo. Navíc bych se moc divil, kdyby ten Haldex byl odlišný od aut s 300HP sériových..
Určitě jsou bytelnější AWDčka než má Volvo, ale osobně si myslim, že hodně taky dělá zacházení, mám pocit, že moc lidí neví, jak s AWD správně zacházet
No tak rozhodně si ne moc často zkoušet zrychlení z nuly na sto a nemyslet si, že když mám Volvo s AWD, že můžu v terénu řádit den co denksw píše:dej něco do placu,jak na AWD , aby vydrželo .Ing.Magor píše:
Jj, je uplně stejnej ve všech motorizacích. Btw co konkrétně se ti na tom rozbilo?
Určitě jsou bytelnější AWDčka než má Volvo, ale osobně si myslim, že hodně taky dělá zacházení, mám pocit, že moc lidí neví, jak s AWD správně zacházet
takže Elzyxi pře stk vyhodit spojovací tyč nebo jak se tomu odborně říká .eLzyx píše:přijde mi to divný, že u nás v ČR umírá AWD tak brzo. Co jsem procházel různá zahraniční fóra, tak se to tam občas vyskytne, ale že by se to tam nějak sáhodlouze rozebíralo ...
Takže mě tak napadá ...
buďto nám sem prodávají šunty (což bych vyloučil, rozsypávají se i auta dotažená ze zahraničí),
nakopne to neodborné měření brzd na STK (nedivil bych se),
v servisu něco opomíjejí při údržbě (český autorizáky jsou plné neznalých a nezkušených mechaniků, takže bych se taky nedivil),
jezdíme jako prasata (teoreticky ano, ale když vidím na youtube, co s tím dělají Švédi ... to by byl národ předokolkařů)
.. tak tohle je docela mozny, dvounapravova zkusebna kuprikladu v kosicich vubec neexistuje, nadzvednuti neudelaj....eLzyx píše:a nebyls náhodou nedávno na STK? Koukám ročník 2006, tj. letos tě čekala první kontrola. Jak ti měřili souměrnost brzd? Na jednonápravové zkušebně, nebo na dvounápravové? Jestli na jednonápravové - roztočili každé kolo na jinou stranu, nebo nadzvedli netestovanou nápravu? Pokud ne, nedivil bych se, že ti tím AWD odku ... však ty víš co
No právě, Haldex (skoro-čtyřkolku) má mraky aut, od koncernu po různé SUV..ksw píše:ale AWD má přece víc značek u nás jezdících, ??
když tak čtu ty problémy s AWD u Volva,tak to vidím na poddimenzovanou úhlovku.obdobně i převodovka by měla být stavěna bytelněji u těch silnějších volviku.zvláště na 260-300hp.Vulva píše:No právě, Haldex (skoro-čtyřkolku) má mraky aut, od koncernu po různé SUV..ksw píše:ale AWD má přece víc značek u nás jezdících, ??
to tady moc neuváděj, neb každá pravda vyplave jednou na povrch a komu pak prodáš ??Vulva píše:U automatické převodovky samo Volvo udává životnost cca 180t km, pokud se nepletu. A zkušenosti servisu to prý potvrzujíS tím ale počítám, že se rozpadne a max ve 170t km prodávám
S AWD jsem nepočítal.
jo, protože v tom neumí ani vyměnit olej (mění-li ho vůbec), nebo tam lejou olej jiný specifikace.Vulva píše:U automatické převodovky samo Volvo udává životnost cca 180t km, pokud se nepletu. A zkušenosti servisu to prý potvrzujíS tím ale počítám, že se rozpadne a max ve 170t km prodávám
S AWD jsem nepočítal.
Kdo si koupí auto s nájezdem skoro 200t km, přece musí počítat s opravami, které nebudou levné.. Já jsem v 80t km olej v převodovce dal měnit, ale výrobně danou životnost člověk neokecá. Pokud je něco vadné, nechám to v autorizáku měnit - moc lepších aut se skoro 200t km nebude, až to bude mít tyto kmksw píše:to tady moc neuváděj, neb každá pravda vyplave jednou na povrch a komu pak prodáš ??
no vždyť ... koukni třeba na Jarka Křižana. Má 22let starou sedmu. Kdyby jí prodal, tak si může koupit třeba "jen" 8mi letýho Opela (ne martina). A proč to neudělá? Protože má Volva rád (asi).ksw píše:Elzyxi ,servisák jezdí v tom , na co má,takže to mne ponechává v klidu takže stay tuned.
Nemyslel jsem to tak, že s AWD nemůžeš jezdit ostře, ale když dáš např. na semaforech jedničku až na podlahu, tak se pak neni čemu divitksw píše: to je špatný,to je jako mít doma pěknou manželku a ne moci . . .
Známej má XC90 zr.2004 najeto 290tkm a vše mu šlape jak má AWD i aotomat jo jen vloni v zimě mu to nehrabalo na všechny tak s toho měl větry ale nakonec nějaký čidlo na Haldexu a maká to dálVulva píše:Kdo si koupí auto s nájezdem skoro 200t km, přece musí počítat s opravami, které nebudou levné.. Já jsem v 80t km olej v převodovce dal měnit, ale výrobně danou životnost člověk neokecá. Pokud je něco vadné, nechám to v autorizáku měnit - moc lepších aut se skoro 200t km nebude, až to bude mít tyto kmksw píše:to tady moc neuváděj, neb každá pravda vyplave jednou na povrch a komu pak prodáš ??
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé