Táákže stal jsem se majitelem Volvo 740 GL TD... a teď něco k historii (naštěstí mám většinu papírů k autu ..bohužel až na manuály)...vyrobena v Belgii v roce 1988, prodána v Itáliii téhož roku, kde vydržela až do roku 1992, kdy si jistý čecháček udělal radost a pod stromeček si jí nechal přívézt. Tomu sloužila až do roku 1997, kdy jí zakoupil můj tchán a úspěšně jí používal až do roku 2008, kdy jí vyměnil za Saaba. Dva roky stála na zahradě a jediný její pohyb byl, když se pod ní muselo posekat. Auto jsem si zapůjčil na prázdniny a zamiloval se do něj. Původně jsem snil o Peudeotu 205 1,9GTi, ale tohle auto je bomba....a já změnil názor. Bohužel jsem auto vrátil a než jsem se rozhodl, že si ho definitivně vezmu, tak ho tchán zapůjčil ségře....a opět se potvrdilo, když něco nechceš, půjč to někomu v rodině....o auto se nikdo rok nestaral (dostalo opravdu hodně zabrat), ale za to ho hojně používala celá rodina, aby si nehuntovala své zrezlé VW. Výsledkem bylo, že v nádrži byla asi decka nafty, voda v chladiči nebyla....brzdovku jsem si dolil a odvzdušnil spojku, než jsem mohl s autem vyjet ze dvora, pak jsem vysál humus zevnitř a umyl auto, čímž se opět odhalila bílá barva

Auto vypadá relativně OK, rezne pouze levý přední lem blatníku...na můj vkus celkem dost, jinak drobný lišej na haubně nad grillem a na zadním víku..klasické záseky po kamínkách, které nikdo neřešil. Spodek jsem ještě neviděl, ale už jsem zahlédl pár slabých míst...kupříkladu na spojnici podběhu a podlahy kabiny...no, zbytek se uvidí až po oloupání asfaltové vrstvy...či co to je. Jinak auto vypadá celkem dobře, startuje na cvrnknutí..i když teď trošku zlobí, zbývá vyměnit totálně zničenej strop (ten mám slíbenej od MartinOpel...bohužel je lehce z ruky

Zatím jsem vyměnil oba prasklé přední blinkry a taktéž obě prasklá zadní světla..při tom proběhlo pročištění změti drátů v kufru. Proběhla výměna autorádia a instalace k němu. Bude potřeba vyřešit vodu v kufru, není jí moc, ale je tam..a velký zásek (i když zalepený) v předním okně (opět doufám že pomůže MartinOpel-asi až po zimě). Jo a musí se vyvážit kola a udělat geometrie (možná raději kouknout na brzdy), alespoň prozatím, páč to klepe a dost to při brždění jede na stranu.
No to bude asi vše na představení vozu. Vůz mě stál celou lahev rumu. Volvo bude druhý vůz v rodině, kde teď potřebujeme dvě auta, proto bylo pořízeno, jenže než ho dát manželce na ježdění...

Předem avizuju a rovnou se omlouvám za fůru dotazů které budu mít. Je toho na opravení dost a zaprvé nemám místo kde se v autě šťourat, za druhé nemám moc času a za třetí to ani moc neumím, takže na mě musíte polopatě

díky všem a mějte