Takže postupně renovuji trojku, nebo se spíše chystám... nebo ještě spíš.. už jsem začal ale jak dál???
Vyměnil jsem dveře z druhé trojky, sice trochu hrubějším způsobem ale povedlo se. Nemám je ještě na pevno. Potřebuji radu z hlediska odrezování. nejsou zrezlé - tedy durch spíš jen trochu a ne solí ale jen vodou (chudák, delší dobu už stála na místě). Sundal jsem i přední blaťák, ojel ho lamelovým šmirgl kotoučem a následně drátěným kotoučem úplně do BezRzi.
Mechanicky to tedy jest odrezené ale chemicky ne. Potřebuji tedy radu ohledně nějakého dobrého odrezovače a spolehlivého kitu/ů.
Stříknu to nejspíše normální barvou ve spreji nebo namýchanou barvou - doma, pistolí.
Takže lapci restaurátoři, raďte, ale nezapomeňte že nekradu.
_________________ Bylo: Volvo 343 DL 2.0i + LPG, Limuz. - 116 HP Bylo: Volvo 360 GL 2.0 Karbec, Limuz. - 105 HP Bylo: Citroen Évasion 2.0i Turbo T.C + CNG, MPV - 147 HP Je: Ford Mondeo 1.8 SCi 130Hp r. v2004 Mk. 3 Je: Ford Mondeo 2.2 Tdi 173Hp r. v2008 Mk. 4
To že nemám Volvo neznamená, že ho už mít nebudu ;) VOLVO CAR IS DAF BORN
maxwell píše:Takže postupně renovuji trojku, nebo se spíše chystám... nebo ještě spíš.. už jsem začal ale jak dál???
Vyměnil jsem dveře z druhé trojky, sice trochu hrubějším způsobem ale povedlo se. Nemám je ještě na pevno. Potřebuji radu z hlediska odrezování. nejsou zrezlé - tedy durch spíš jen trochu a ne solí ale jen vodou (chudák, delší dobu už stála na místě). Sundal jsem i přední blaťák, ojel ho lamelovým šmirgl kotoučem a následně drátěným kotoučem úplně do BezRzi.
Mechanicky to tedy jest odrezené ale chemicky ne. Potřebuji tedy radu ohledně nějakého dobrého odrezovače a spolehlivého kitu/ů.
Stříknu to nejspíše normální barvou ve spreji nebo namýchanou barvou - doma, pistolí.
Takže lapci restaurátoři, raďte, ale nezapomeňte že nekradu.
Bezoplachový odrezovač, antikorozní základ a hlavně nestříkat sprejem
Tom480 píše:A co hammerite, funguje? Nebo raději nepoužívat?
ten nikdy!!!!!!!!! Je to porezní barva a tudíž jeho efekt je jen ten že ti na rok tu korozi schová a pod nim to bují vesle dál. Další jaro ho odloupneš jak perníček
Tom480 píše:A co hammerite, funguje? Nebo raději nepoužívat?
ten nikdy!!!!!!!!! Je to porezní barva a tudíž jeho efekt je jen ten že ti na rok tu korozi schová a pod nim to bují vesle dál. Další jaro ho odloupneš jak perníček
Mě se jednoznačně osvědčila řada Alkytonů - Rust oleum. Je to sice dražší, ale bohužel v dnešní době již neexistující suříkové barvy s olovem, která byla prostě na všechno nejlepší, je to dobrá volba. Alkyton Penetrátor - vytěsňuje i vlhkost z pod nátěru čímž zastaví bujení, potom Alkyton Primer - ten už je na trochu pružnější věci ( třeba podlahu ) a nakonec může být Alkyton hladký. Chce to prostudovat jak používat a dá se to i pěkně kombinovat ( např. do ještě nezaschnutého Penetrátoru vetřít Primer a potom i ten Penetrátor jako tvrdá barva získá trochu pružnosti ).
Hammerite že je sráč snad víme všichní né??? To by se mělo dávat na všechny fóra jako pravidlo, aby to náhodou někdo omylem nepoužíval
Ondro ještě si musím rýpnout, neříká se low power for more fun?
Dural8 píše:
Mě se jednoznačně osvědčila řada Alkytonů - Rust oleum. Je to sice dražší, ale bohužel v dnešní době již neexistující suříkové barvy s olovem, která byla prostě na všechno nejlepší, je to dobrá volba. Alkyton Penetrátor - vytěsňuje i vlhkost z pod nátěru čímž zastaví bujení, potom Alkyton Primer - ten už je na trochu pružnější věci ( třeba podlahu ) a nakonec může být Alkyton hladký. Chce to prostudovat jak používat a dá se to i pěkně kombinovat ( např. do ještě nezaschnutého Penetrátoru vetřít Primer a potom i ten Penetrátor jako tvrdá barva získá trochu pružnosti ).
Hammerite že je sráč snad víme všichní né??? To by se mělo dávat na všechny fóra jako pravidlo, aby to náhodou někdo omylem nepoužíval
Ondro ještě si musím rýpnout, neříká se low power for more fun?
Ty s tím suříkem nedáš pokoj Bohužel ani ten Alkyton nedokáže zázraky pokud je základ špatně upravený. Bez chemického odrezování nemá smysl něco dělat.
Jinak Hammerite bych nepoužil na nic, ten měl dobrou (velkolepou) snad jen reklamu.
LukášM píše:
Ty s tím suříkem nedáš pokoj Bohužel ani ten Alkyton nedokáže zázraky pokud je základ špatně upravený. Bez chemického odrezování nemá smysl něco dělat.
Jinak Hammerite bych nepoužil na nic, ten měl dobrou (velkolepou) snad jen reklamu.
A nedám a nedám, bavil jsem se o tom s prodejcem odtud : http://www.industrycoats.cz/poradna.html a připadal mi jako člověk co o tom ví fakt hodně, no a když mi popisoval jeho vlastnosti, tak prostě dneska už neexistuje barva která by měla stejné vlastnosti...bohužel pro nás se staršími vozy.
No a ohledně úpravy, to píšeš přesně, bohužel si moc lidí nepřipouští, že právě příprava je asi tak 70% úspěchu, volba vhodné barvy a to jakékoli ať mluvíme obecně je zbývajících 30...
Aby zinek 100% fungoval, musel by se nanášet elektroforézou, ale to by muselo být důkladně odrezené. Jen zabrání vzniku koroze, ale tam, kde už je je to v pytli. Pokud je koroze povrchová, dá se zinkem výrazně zpomalit, ale pokud je hloubková, vnitřní, tak už nepomůže asi nic. Snad jedině vakuum.
_________________ V 740 GL r.v.88 B230F, ZF224HP , bylo V 960 B6304, 150kW s vlaječkou V S80 , B5244SV 850 B5204
ten HG hagesan mi přijde za ty prachy jako nefunkční a ten Perdix taky nic moc nepředvedl, tak nevim jakej ještě zkusit, má někdo lepší zkušenosti s nějakým jiným?? Měl jsem nějakej starej a ten uměl, jenže na něm není k přečtení co to je zač a podle tí butele jsem nikde nenašel o jakej se jedná.