st_Andy píše:Tak dej dirovane a nedrazkované

neklepou a to odvetravani by melo prezit i vetsi naklad..
tot Zimmermanny - ale nekombinuj s Bosh deskama.. za horka si celkem radi zapiskaj

+1... taky mám 302 děrovaný Zimmermanny + origo Volvo desky. Chce to ale koupit origo 16" desky na C70. Vyšlo to na úplnej smích, kotouče mě tenkrát vyšly snad 3000,- dneska jsem je našel za nejlevnějc 144 Euro za oba + 2 kusy kotvy co drží brzdič, tuším 3200,-. Paradoxně největší investice byl nucenej přechod z 15"zimáků na 16". Já bohužel měl jen 15" destičky, takže při další výměně musím nechat stočit vzniklej rantl a dát tam 16", ale i tak brzdy zdaleka tolik nevadnou jako původní 15" 280mm konfigurace. Dokonce (a to si za rámeček nedám) 1 kotouč rozpálenej doběla ve zdraví přežil nouzový vychlazení hrouduou sněhu, když se mi zahryznul pístek a potřeboval jsem dojet.
Konverze z 280 na 302 je nejvíc muziky za nejmíň peněz.
Jinak kvalitu bych hodnotil:
-ATE 280mm, zohýbaly se po pečlivým zajetí při nájezdu 3000km,
-origo Volvo 280mm (výrobce taky ATE, ale trochu jinej level) zohýbaly se po cca 30tkm, nutno dodat, až po osazení auta lepším podvozkem....
-Zimmermann děrovaný 302 mm, najeto víc jak 25 tkm a i po výše popsaných příhodách stále drží, ťuk ťuk...
Pak je na 850/starou 70další origo konverzní sada 320mm 17", to jsou ty takzvaný policejní brzdy, nikoli 302mm! Sada používá stále stejnej brzdič, což je špatně (jak já ty m**ky nenávidím, už snad třikrát jsem ho měl zahryzlej), 320 kotouče (s tímhle offsetem a průměrem existujou pouze v origu) obrovský destičky (skoro bych se bál nerovnoměrnýho přítlaku) a jiný kotvy a hadice.