DMC-12? Ten by byl svýma výkonama soupeř tak pro Oktávku v TDI a ani by nemusela bejt extra chiplá Pokud teda nemyslíš toho s biturbo kitem, ale to už jsme trochu mimo soutěž, protože když například dáš biturbo na šestiválcový Mondeo, je z toho Noble M12
DMC-12? Ten by byl svýma výkonama soupeř tak pro Oktávku v TDI a ani by nemusela bejt extra chiplá Pokud teda nemyslíš toho s biturbo kitem, ale to už jsme trochu mimo soutěž, protože když například dáš biturbo na šestiválcový Mondeo, je z toho Noble M12
Ale ten typ, jak jezdil na plutonium a odpadky by se mezi sporťáky rovnat mohl... No ne?
dali píše:...protože když například dáš biturbo na šestiválcový Mondeo, je z toho Noble M12
ono když dáš k V6 z mondea druhý V6 z mondea tak máš V12 z Astonu Martin, že? nehledě na to, že když dáš na Volvo V8 biturbo, tak máš motorizaci pro Noble M600..to už jsme ale od obstarožních sporťáků hóódně daleko..
9000 aerem jsem párkrát jel. Šlo to krásně z nízkých otáček a Mitsubiší turbíčko táhlo jak šlak. Myslím že to je s R docela srovnatelné, i když papírově má pár koní navrch "R"ko.
Jinak jako obstarožní sporťák jsem taky pro Sunny GTI-R - ale sehnat slušný kousek s volantem na té správné straně je už umění.
_________________ Je: služební A4 + BMW 335i N54
Bylo : Volvo S60R + S70R + 850 R, Audi A3+A6, Mini JCW, MB C30cdi AMG, Mazda 3 MPS, VW Lupo, Honda Accord ctdi, skoro všechno od Saabu:)
Když jsem chodil ještě na střední, tak jeden tam stával v ulici, v černé barvě. Ten chlapík s ním lítal jako blázen, aby ne na stovku se dostane za 6 sekund a to je i dnes vyjímečný čas
9000 aerem jsem párkrát jel. Šlo to krásně z nízkých otáček a Mitsubiší turbíčko táhlo jak šlak. Myslím že to je s R docela srovnatelné, i když papírově má pár koní navrch "R"ko.
Jinak jako obstarožní sporťák jsem taky pro Sunny GTI-R - ale sehnat slušný kousek s volantem na té správné straně je už umění.
Stím Saabem bych to taky tak nezavrhoval.Výkon je nižší,ale krouťák pokud se nepletu vižší a jak píšeš jde od nízkejch otáček,myslím že novější motory ( kolem roku 95´) mají snad dokonce maximální krouťák k dispozici už od 1500 otáček,což může být značnou výhodou,k tomu možná bude o něco málo lehčí (nejsem si jist) a rozhodně mají o dost menší odpor vzduchu.Když se to sečte,může Saab v určité chvíly vyrovnat skóre.Docela by mě to zajímalo jak to je
hoffi píše:Stím Saabem bych to taky tak nezavrhoval.Výkon je nižší,ale krouťák pokud se nepletu vižší a jak píšeš jde od nízkejch otáček,myslím že novější motory ( kolem roku 95´) mají snad dokonce maximální krouťák k dispozici už od 1500 otáček,což může být značnou výhodou,k tomu možná bude o něco málo lehčí (nejsem si jist) a rozhodně mají o dost menší odpor vzduchu.Když se to sečte,může Saab v určité chvíly vyrovnat skóre.Docela by mě to zajímalo jak to je
se soupeřem v podobě Saabu Aero - lehce upraveným, víceméně jsme na tom byli stejně - mám osobní zkušenost a na Rko na 1/4mílových sprintech lehce ztrácel...
hoffi píše:Stím Saabem bych to taky tak nezavrhoval.Výkon je nižší,ale krouťák pokud se nepletu vižší a jak píšeš jde od nízkejch otáček,myslím že novější motory ( kolem roku 95´) mají snad dokonce maximální krouťák k dispozici už od 1500 otáček,což může být značnou výhodou,k tomu možná bude o něco málo lehčí (nejsem si jist) a rozhodně mají o dost menší odpor vzduchu.Když se to sečte,může Saab v určité chvíly vyrovnat skóre.Docela by mě to zajímalo jak to je
se soupeřem v podobě Saabu Aero - lehce upraveným, víceméně jsme na tom byli stejně - mám osobní zkušenost a na Rko na 1/4mílových sprintech lehce ztrácel...
No vida,teď jsem zrovna koukal na Saab 900 2.0T Aero lehce upravený a tam píše že 1/4 míle za 14.544 a jedno s lepším turbem dokonce pod čtrnáct ... mě tohle srovnávání stejně moc nebere,ale když už jsem zabředl,tak pro zajímavost
hoffi píše:No vida,teď jsem zrovna koukal na Saab 900 2.0T Aero lehce upravený a tam píše že 1/4 míle za 14.544 a jedno s lepším turbem dokonce pod čtrnáct ... mě tohle srovnávání stejně moc nebere,ale když už jsem zabředl,tak pro zajímavost
určitě budou Saaby umět i líp - potenciál "ještě silničně" upraveného Rka na Ečkových poloslickách je někde kolem 13s...seriovka s motorem po GO, případně po výměně hadic atd. (tzv. Stage 0 - tedy po základní údržbě) má mít potenciál kolem 14,5s...já jezdil s autem, které má přes 300tis, vše původní (i turbo), na běžných pneu a ještě jsem nepřišel na to, jaká je ideální varianta startu, proto jsem za těch 14,7xx vcelku rád Navíc záleží hodně i na časomíře a dráze - potažmo na tom, jak jsi schopen odstartovat, jak je poskládaná převodovka atd.
Jinak já psal o konkrétním případu ze zkušenosti