uz dlhsiu dobu si neviem poradit a pochopit ako funguje ovladanie kurenia a klimy v 760gle '87
je to automaticka klima z nastavenim stupnov cez leto ked vonku teplo klima funguje normalne, chladi ale za urcitu dobu sa vypne a prestane fukat ventilator, ci uz mam polohu automaticku alebo manualnu. ostane vypnuty az sa auto zase vyhreje od tepla ze sa v nom neda vydrzat a potom sa zapne(niekedy az za 10minut). niekedy sa nevypne a chladi stale.
dalsi problem je teraz v zime ked vojdem do studeneho auta , tak funguje fukanie iba na predne okno, ostatne polohy nezopne ventilator. ani ked nastavim 18 stupnov a ani ked dam 30. az ked sa motor zohreje na prevadzkovu teplotu cca 10 km , tak pusti ventilator kurenia na vsetky pozicie a mozem ich ovladat. potom funguje uz aj nastavenie teploty 18stupnov a chladi aj ked je vonku zima , ale iba ked sa zohreje motor na prevadzkovu teplotu.
cize keby chcem fukat studeny cez zimu na bocne okna alebo na seba tak sa to jednoducho neda az pokial sa motor nezohreje.
pozeral som nejake schemy kurenia a klimy a nasiel som ze niekde pri motore ako idu hadice do kabiny je ventil (prepusta vodu do radiatora, ten je OK) a potom je tam dalsi snimac/spinac , ten by mal snimat teplotu vody a podla toho asi ovladat ventilator kurenia (ci je pripojeny alebo odpojeny stale je to rovnake). dalsi snimac je na palubke pri spolujazdcovi.
dalo by sa o vyradit niektory z tychto teplotnych senzorov aby to fungovalo ako manualna klima?
teraz neviem ci su zle niektore snimace alebo to jednoducho ma tak fungovat a vsetko je OK. ak sa tu najde niekto z podobnym systemom kurenia/klimy nech sa prosim vyjadri

dakujem