Dik za odpoved, ale neuspokojili ste ma
Ide o to, ze mi po odpojeni baterky (na 2 dni ked ju nabijam) robi nieco, co som na inom aute nevidel a ani nikto z fora nepopisuje tento jav:
ked po 2 dnoch nabijania zalozim baterku a nastartujem, motor robi to, ze chvilu vrci, potom spadnu otacky v lete na cca 500-600, sekundu sa tam drzia, potom vybehnu opat na normal, po 2 sekundach zasa spadnu a opat sa vraia na normal. Toto urobi asi 3-4 krat a potom chvilu vrci normalne. Po cca pol minute (myslim ze by to mohlo mat suvis so zohrievanim motora, RJ mozno prisposobuje mapy paliva a zapalovania teplote motora ) sa cely cirkus opakuje znova a to az do zahriatia motora ked je rucucka teplomera vodorvone. Potom uz je vsetko OK. Po opatovnom studenom starte to uz nerobi. Problem je ten, ze v zime otacky klesnu az pod 500, idu az na 400 co motor nezvladne a zdochne. Nefunguje to ani tak, ze pridam plyn a drzim - otacky stupnu ale postupne aj tak klesnu a po uvolneni pedalu motor okamzite zdochne.
Inac ziadne problemy s motorom nie su, vsetko ide OK, len tato vec po vybrati baterky.
Okrem minania energie na dalsi start to ma velmi zly vplyv na silentbloky ulozenia motora, dvojhmotu ...
Predpokladam ze si RJ pri "cviceni" s motorom nieco nacitava (mozno cidla), nastavuje prezapal a bohatost zmesi a modofikuje svoje defaultne hodnoty na konkretne parametre motora, pretoze ako si myslim, RJ prisla o hodnoty ktore mala uchovane z prevadzky. Nemyslim ze by dake cidlo bolo zle, pretoze po prvom zahriati motora sa uz nic taketo nedeje. Dokonca by som povedal ze kratku dobu po odpojeni baterky ide motor lepsie za plynom, az kym si nezvykne na moj lezerny styl a auti akoby trochu zlenivelo... ale to je asi o inom.
Chel by som sa vyhnut tomuto blbemu javu, pretoze to trepanie motorom pri 400-50 otackach je naozaj velke a motoru a ostatnemu to isto neprospieva. Doterajsi sposob obidenia tohto javu bol ten, ze som ihnet po starte vyrazil a na jednotke isiel hore kopcom nasou dedinou, chod motora bol sice pravidelny ale nejaky neisty a tupy. Kym som dosiel na koniec dediny bol motor uz zohriaty a zaobislo sa to bez cvicenia s otackami. Momentalne ale takuto moznost nemam - kym sa dostanem z parkoviska na volny usek, urcite mi to zo 3 krat zdochne, co by som nerad.
Vyskusal by som aj ihned po vybrati baterky supnut tam inu (z firemneho auta), ale pokial to nebude mat ten efekt, ze si RJ hodnoty na tu chvilu zapamata, nema vyznam natahovat sa este s dalsou baterkou. toto by som potreboval vediet, ci to tych par minut RJ vydrzi alebo ihnet po odpojeni baterky strati nacitane hodnoty...
Pripadne keby mohol niekto popisat ci mu na benzinovej S/V 70 robi po odpojeni baterky to iste.
Dik
PS" vymazanie PC, zakodovanie radia podobne ma vobec netrapia