(Povolaní, klidně můj příspěvek přesuňte, kam náleží, mne nenapadlo lépe, než psát do dvojek, anžto dvojku řeším - ale třeba se to hodí víc do ,veterán’, nebo nevím kam

Mám dvojí dotaz, pokusím se být stručný, promiňte mi tedy nepřesnou terminologii.
Situace: dle platné novely zákona o odpadech (297/2009 Sb., §37e, odst. 3), nemusí platit poplatek 10 000 při převodu ani “veteráni na bílých značkách”. Jenže se nikdo nějak nenamáhal s novelou vydat i prováděcí předpis, dopravní inšpektoráty tedy nemají jak takové auto převést bez poplatku a nabízejí dvě možnosti:
a) zaplatit deset tisíc
b) vůz odstavit a nepoužívat (na/po cca 6 měsíců).
Zdroj “až nahoře”, který nebudu jmenovat, mi poradil, ať auto převedu na ZTP (invalidu), to je bez poplatku.
A TEĎ TY DOTAZY:
1) Není nějak omezen počet starších aut, která na sebe smí jeden zdravotně postižený převést? Nerad bych svému dobrodinci blokoval jeho vlastní motoristický život.
2) Poplatek se platí jen při první přeregistraci. Může to tedy můj invalida převést dál bez poplatku třeba druhý den? Podle zákona se zdá, že ano, ale je to k neuvěření.
Předem díky všem, co se ozvou!
Pozn.: Nejsem vychcánek, nehledám v životě úlevy a postranní cestičky. Ale platit zbytečně za lajdáckou legislativní práci z mých daní dobře placených entit nehodlám. Navíc auto, které jezdí jednatřicet let a ještě dlouho bude, těžko představuje ekologickou zátěž – kolik asi energie se sežere a zplodin zplodí, aby se z horniny do tvaru skoroauta dostaly dnešní spotřební kousky; a kolik asi se spotřebuje a zplodí, aby se zakrátko ekologicky zlikvidovaly? VOLVO FOREVER!