wickey píše:ja bych se teda rad vratil jeste k tem volvum original a fordum.
Jak vsichni moc dobre vime, Ford prebral Volvo nekdy v roce 1998. Dovoluji si konstatovat a dat do pozornosti, ze vyvoj noveho vozu (nedejbuh, kdyz se vyviji prakticky od nuly (ne jak V70 z 850 a pod.)) trva tak 3-5 let.
Tudiz tady prikladam tabulku Volv po roce 1998, ktere jsou jeste Volvo a pod ni tabulku tech, ktere je jiz opravnene oznacit nazvem prevleceny ford.
Volvo:
S/V40
S60
S70/V70 I
S80/V70 II
XC90
Ford:
C30
S40 II
V50
XC60
V70 III
S80 II
na techto autem byl vlyv fordu jiz patrny a znacny - jestli je to plus, nebo minus, necham na uvazeni druhych.
P.S.: oznacime za Ford i treba Jaguar XK II. gen? :?:
s tim se neda nesouhlasit... ja myslim ze je to normalnimu zdravemu cloveku jasne...
pridal bych do prislusne skupiny jeste c70 I a II
dale bych vypichnul V70 III a S80 II ktere mi rozhodne nicim ford nepripominaji a zadny vliv fordu nepozoruju...
koch píše:dale bych vypichnul V70 III a S80 II ktere mi rozhodne nicim ford nepripominaji a zadny vliv fordu nepozoruju...
Wie bitte? A co třeba podvozek z Fordu Taurus? :?
pokud vim tak ford taurus pouziva podvozek p2 od volva... u fordu ho akorat osekali, udelali cost savingy a nazvali to myslim d3 nebo tak nejak a montovali do fordu...
do s80II davaji podvozek P24... u fordu oznaceni EUCD http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_P24_platform
vsimneme si poznamky but much engineering was done by volvo cars...
posledni s80 a taurus nepouzivaji stejny podvozek...
ja myslim ze vsechny posledne uspesne fordi podvozky spachalo prave volvo...
opravte me jestli se mylim...
t-mustang píše:Mně je třeba úplně u prde... jak tomu říkají ostatní !
Já jsem rád že mám Volvo , ono si totiž mojí lásku zaslouží, zachránilo mou dceru a přítelkyni při autohavárii
( rychlost obou aut by se po sečtení dostala na 100km/hod. proti zdi )
zrovna dneska jsem se v práci s kolegama hádal na téma Volvo vs. spotřební plechovky. Oni raději ušetří litr/100km a 2000Kč ročně na povinném ručení, než aby zvýšili pravděpodobnost uchránění života či zdraví svého nebo svých blízkých. No, ale dobře jim tak, holt ne každý dospěje k takovému uvažování a nám se tím ta pravděpodobnost přežití/zachování zdraví aspoň zvyšuje.
_________________ je: Millennium FalconTesla model S 85D 2015, Solid White; andělíček můj strážníčekS60 2.4T 147kW 2001, Maya Yellow; Strup850 T5R 7 místné kombi 177kW 1994, Cream Yellow (schovaná pod Stone Black); Weisser Riese - bílý obrV70 2.4i 103kW 2001, Polar White; lehárošwágenVW T2b 1.6 37,5kW 1973, Kansas Beige/Pastel White
bylo: S80 se zadřenou 2.5T avtomat AWD 2004; Volvo C70 T5 (B5234T3) 1999
t-mustang píše:Mně je třeba úplně u prde... jak tomu říkají ostatní !
Já jsem rád že mám Volvo , ono si totiž mojí lásku zaslouží, zachránilo mou dceru a přítelkyni při autohavárii
( rychlost obou aut by se po sečtení dostala na 100km/hod. proti zdi )
zrovna dneska jsem se v práci s kolegama hádal na téma Volvo vs. spotřební plechovky. Oni raději ušetří litr/100km a 2000Kč ročně na povinném ručení, než aby zvýšili pravděpodobnost uchránění života či zdraví svého nebo svých blízkých. No, ale dobře jim tak, holt ne každý dospěje k takovému uvažování a nám se tím ta pravděpodobnost přežití/zachování zdraví aspoň zvyšuje.
Tohle hodně lidí nechápe.Taky už nikoho nepřesvědčuju,protože je to jak házet perly sviním Prostě kdo nezažil nepochopí!
Nedávno jsem byl u p.Macháčka co dělá Saaby,což je v podstatě stejná kvalita jako Volvo.
Má tam na ukázku vyříznutej "A" sloupek,aby mohl lidem ukazovat jak vypadají pořádné švédské plechy.Tohle zlomit snad ani nejde,jen rozřezat
Na druhou stranu musim rict, ze jsem rezal minuly vikend V40 a 1500W flexa reznym kotoucem i do tech zdvojenych plechu sla jak do masla...holt jsem tam pak pod palubkou nasel stitek Mitsubishi takze tohle svedsky plech asi nebude (logo Volvo je vsude ale vyrazene)...ikdyz nerezavi.
_________________ V70T6 AWD 08 AT Gold SUMMUM ARD St.2,290kKm/ V70R AWD 97',184kW,B5234T4,manualM58,Šedák Silvermetal:385kKm,AWDrepas
Ex: S60 2.4T 01' 147kW,Man, SUMMUM Metal Modrák V740 GLT 16valve89',111kW,B234Fman.5QoverdriveWagonBlackDemon - má brácha V40 T4 98' man.147kW, 15.3.08 R.I.P. BitPower@chip-Václav. PRODEJ dílů
Roger píše:Na druhou stranu musim rict, ze jsem rezal minuly vikend V40 a 1500W flexa reznym kotoucem i do tech zdvojenych plechu sla jak do masla...holt jsem tam pak pod palubkou nasel stitek Mitsubishi takze tohle svedsky plech asi nebude (logo Volvo je vsude ale vyrazene)...ikdyz nerezavi.
mohol by si urobit test a flexou rozrezat aj V70-mozme skusit na Lacovych zadnych dverach. podla mna flexa prejde lahko vsetkym medzi tuhostou V40 I. a V70 I. nevidim ziaden rozdiel. Aj crash testy su zhruba na rovnakej urovni to je 4hviezdicky z 5tich
goalie píše: podla mna flexa prejde lahko vsetkym medzi tuhostou V40 I. a V70 I. nevidim ziaden rozdiel. Aj crash testy su zhruba na rovnakej urovni to je 4hviezdicky z 5tich
Ale není náhodou taky rozdíl v tom, že se jedná o jinou třídu? Abychom pak nesrovnávali 4 hvězdy Fábie a 4 hvězdy u Volva.
Myslím, že každá kategorie má své hodnocení. A určovat bezpečnost flexou není úplně šťastný. Přijde mi logický, ze moderní auto půjde rozřezat snáze, aby tě z něj záchranáři rychleji dostali a současně zachovají bezpečnost při kolizi s předmětem. To bys jedině musel nabourat do obří flexy, jakou měli vrtulníky přidělanou k podvozku v jednom starším Bondovi.
dali píše:
Wie bitte? A co třeba podvozek z Fordu Taurus? :?
pokud vim tak ford taurus pouziva podvozek p2 od volva... u fordu ho akorat osekali, udelali cost savingy a nazvali to myslim d3 nebo tak nejak a montovali do fordu...
do s80II davaji podvozek P24... u fordu oznaceni EUCD http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_P24_platform
vsimneme si poznamky but much engineering was done by volvo cars...
posledni s80 a taurus nepouzivaji stejny podvozek...
ja myslim ze vsechny posledne uspesne fordi podvozky spachalo prave volvo...
opravte me jestli se mylim...
Ford se velmi často chlubí cizím peřím, Je to taková pijavice, když už si myslí, že z automobilky nic nevymáčknou, tak ji prodají. Jenže Volvo má spoustu patentů a vývoj rozpracovaný snad ve všech směrech. My co jsme byli na VROMu, jsme viděli na vlastní oči jen špičku ledovce.
_________________ V 740 GL r.v.88 B230F, ZF224HP , bylo V 960 B6304, 150kW s vlaječkou V S80 , B5244SV 850 B5204