Spolehlivost

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
HonzaV

#51 Spolehlivost

Příspěvek od HonzaV »

Bobika píše:No nevím jak u XC, ale já mám následující zkušenost :
- lanovody Scantech (2 ks) - 1020,- Kč
- pakny ruční brzdy Scantech (sada) - 440,- Kč
- opravná sada ruční brzdy - 210,- Kč
- zadní kotouč (originál) - 1000,- Kč/ks
- přední kotouč (originál) - 1500,- Kč/ks
- filtr olejový (originál) - 350,- Kč
- olej Mobil 1 - 250,- Kč/litr (pravda dost dobrá cena, jinak kolem 400,- Kč)
- zadní tlumiče Nivomat (celá sada 2 ks včetně všech šroubů atd. - originál) - 15 000,- Kč - nekupoval jsem, ale mohu běžně koupit
- regulátor otáček ventilátoru - 3 200,- Kč/ks - zcela nový Bosch - nekupoval jsem, mohu běžně koupit

U ostatních tebou uvedených dílů nevím, ale myslím že tě někdo dost natáhnul (hlavně ty lanovody jsou silně zarážející, originál koupím do 1500,- Kč/ks). Nové turbo seženu do 20 000,- Kč.
Díky za info, srovnání se vždycky hodí. V některých případech bych se musel podívat na konkrétní faktury, protože v rámci opravy mohlo být víc "drobností" (lanovody, rozvody). V servisu si pochopitelně nějaké procento za materiál přirazili, s tím počítám. Ale vždycky jsem ověřoval ceny dílů z druhovýroby, případně se je pokoušel sehnat sám a ceny co mi nabízeli byly vždy v rámci běžný cen druhovýroby. Před dvěma lety jsem sháněl nivomaty a minimum bylo 8-8,5 tisíce za jeden...
Když píšeš "mohu běžně koupit", tak máš na mysli tvůj privátní (známí, slevy...) nebo obecně dostupný zdroj? Můžeš mi prosím sdělit kontakt?

Mimochodem, teď zrovna čekám na úhlový převod z Německa. Nový z Volva bude za 1100 EUR, tady mi nabídli za stejnou cenu oficiální repasi (taky od Volva). Takže...sehnat "za míň" se asi vždycky dá, jde o to jak snadno a jak dlouho kvůli tomu třeba nebudete jezdit, případně jaké to přinese vícenáklady.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „o všem možném :-)“