Zajímalo by mne jaký olej mám použít do převodovky, a i kardanu. Jaký typ množství a pokud tak i značku, pokud máte nějaké zkušenosti s těmito oleji.
Děkuji předem.

S tím bych si dovolil nesouhlasit, manuální převodovky v 3jkách (stejně jako v 2x,7x,9x) běhaj na ATF. Tady konkrétně je předepsán ATF typ A, asi nebude sranda ho sehnat, vím o Texacu Texamatic 1585 (info k nalezení tady http://www.texaco.cz/), ale jestli jde někde sehnat maloobchodně rozumný množství nevim. Debata o náhradách proběhla naposledy tady https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=38&t=369 ale najde se toho určitě víc...Sarkasmic píše:do kardanu zadnej nepatri a do prevodovky se leje SAE 30 API GL-5 Já mám ve svý trojce sunoco..

. Nevím proč ale pletu si pořád kardan a diferák
 . Nevím proč ale pletu si pořád kardan a diferák  .
 . 

chtělo by to splašit ten ATF-A, bude stát pár šlupek... na texaco.cz ho maj v nabídce, tak jim zkus hodit mejla...maxwell píše:Ok. Akurát ty ceny, to je něco. :?

Ale byl mi doporučen celkem, no celkem slušným automechanikem i prodejci. životnost auta asi stejně nepřesáhne životnost toho oleje.
 Ale byl mi doporučen celkem, no celkem slušným automechanikem i prodejci. životnost auta asi stejně nepřesáhne životnost toho oleje. 

když spokojenost tak spokojenost, ale je to hodně starej a nesmyslně předraženej olej (na to co umí) btw má API SG/CD ne SQmaxwell píše: Pro zajímavost, mám tam Castrol GTX - SAE 15W-40, API SQ/CD, a opravdu spokojenost, jen je ho už potřeba vyměnit.

:
 : 
  To je fakt dobrý.
 To je fakt dobrý.  Celkem se na nej najelo asi .... no pokud nadsadím tak 13000, takže už musí vyměnit. Vypadá pořád celkem slušně, není ani moc sjetej.
 Celkem se na nej najelo asi .... no pokud nadsadím tak 13000, takže už musí vyměnit. Vypadá pořád celkem slušně, není ani moc sjetej. Ale jisté je že vemu asi stejnou značku bo jsem s kastrólem spokojen
 Ale jisté je že vemu asi stejnou značku bo jsem s kastrólem spokojen 
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé