cvakani klimatizace

všeobecné dotazy na domácí opravy...
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
  • Autor
  • Zpráva
Anonymous

cvakani klimatizace

Příspěvek od Anonymous »

Ahoj,
Mam problem... nevim jestli jsem si toho driv jen nevsimnul, ale myslim ze driv to nedelalo. Kdyz zapnu u moji V70 klimosku ozyva se v motoru vyrazne cvakani v intervalech +- 20 vterin.Klimoska zda se funguje vpohode. Co by to mohlo byt ? zvuk mi pripomida sepnuti elektromag rele ...ktere je asi v kompresoru klimatizace....jak sem nekde cetl.... co s tim ....diky za rady ...

loskut
Vůz: XC90,S80

cvakani klimatizace

Příspěvek od loskut »

maara píše:Ahoj,
Mam problem... nevim jestli jsem si toho driv jen nevsimnul, ale myslim ze driv to nedelalo. Kdyz zapnu u moji V70 klimosku ozyva se v motoru vyrazne cvakani v intervalech +- 20 vterin.Klimoska zda se funguje vpohode. Co by to mohlo byt ? zvuk mi pripomida sepnuti elektromag rele ...ktere je asi v kompresoru klimatizace....jak sem nekde cetl.... co s tim ....diky za rady ...
Nevím co je výrazné ale při poklesu obsahu chladiva elmagrelé spíná podstatně častěji . Možná máš někde džusnu :p .

Jake Bambitka
Vůz: V70II D5244T ST2 147kW/470Nm MY04

cvakani klimatizace

Příspěvek od Jake Bambitka »

Ahoj, mám stejný problém. Cvakání je způsobeno spínáním spojky klimakompresoru, v intervalu cca 2x do minuty. Je výrazné asi tak, že při zavřené kapotě člověk před autem cvaknutí slyší. Do kabiny zvuk nejde.

Proč spojka spíná tak často? Všiml jsem si toho už dávno, mezitím doplnil chladivo, a cvakání je beze změny. Auto chladí skoro od startu a velmi dobře.

Jeden čas jsem se domníval, že to je způsobeno automatickým režimem klimatizace. Teď už si to nemyslím.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

cvakani klimatizace

Příspěvek od raolsa »

Spínání si řídí systém. Hlídá tlak a když poklesne, tak sepne kompresor. Je to úplně normální, neřeš to.

Zpět na „Jak co opravit???“