Co jsem dneska zvládl ošéfovat na svém volvu!
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S80 II 2008, M66, 2.5T Stage 2 170kW
Nevim o tom. Tohle je zřejmě feature keyless startu, trochu pochybuju, ze by se to dalo vypnout.
-
- Vůz: XC60 D3, D5204T7, 2015
Dnes som si konečne našiel trochu času na svetlá, niekto ich v minulosti asi umyl riedidlom preto boli také mliečne. Viem, nie sú v 100% stave, ale vyzerajú 100x lepšie ako predtým. Použité Lamp doktor a Lamp protect od K2
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: V50 D5 R-Design 2009
Zdravim, tak mi zdechla baterie - opět. Zajímavé je, že se to projevuje úplně jinak než posledně. Před 6 lety jsem pořídil "Exide Premium 12V 90Ah 720A EA900", protože stará baterie začala vyhazovat chyby různých systémů jako ABS atd. Nyní jsem přišel k autu, odemknul jsem, klíč do polohy 2, vše ok, otočil do nastartování a bum - všechno zhaslo, totální shutdown elektroniky. Pak vše naběhlo, ale při pokusu o polohu 2 opět shutdown. Stějně tak při zablikání dálkovýma, výstražných, odemknutí/zamknutí auta... Ale přitom chyba žádná a v poloze 1 vše, včetně rádia na max hlasitost fungovalo. Připojení kabelama na jiné auto vše vyléčilo. Máte s tim podobnou zkušenost? 6 let nic moc, na to že je auto v garáži. 
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
Dotáhni a předtim očisti kontakty baterie. Takový projev je dost typický.
-
Jo, to jsem již udělal. Byla tam lehká bílá koroze, ale utáhlý to bylo fest. Nepomohlo to vůbec
-
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
6 let je dobrý právě
-
- Vůz: V 70 II
6 let je bída, za předpokladu že baterie byla skladována před koupí nabitá. Nebo taky stačilo v nějaký období že se ti baterie vybila a záleží za jak dlouho se dala znova nabít. No a pak probíhá tak zvaná sulface a ta iž nejde zastavit. Osobně mám baterii už 12 rokem a taky Exide a zatím drží.
Tak zatím to beru ma tu značku super výdrž!
Tak zatím to beru ma tu značku super výdrž!
-
Co bylo s baterií před koupí netušim, ale nikdy jsem ji nemusel dobíjet. Nevšiml jsem si ani žádných příznaků, že by se jí blížil konec, jak tomu bylo u původní. Tahle prostě najednou bez varování zdechla. Ještě jsem se nerozhodl jestli vzít stejnou s tim, že tohle byl prostě smolný kus, a nebo sáhnout po jiné značce. Víte jak - z bláta do louže. 
-
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
nikdy mi baterka (exide) nevydržela déle než 6 let (respektive po šestém roce vždy měněna preventivně, jelikož už jsou poznat horší starty, ano, možná by ještě rok dva dala)
nepomůžeš si nikde, ale docela je chválena YUASA
nepomůžeš si nikde, ale docela je chválena YUASA
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Pomůžeš pokud budeš pravidelně dobíjet celoročně. Je to uvedeno ve všech záručních listech. Min. 1-2x za 3měsíce.
Yuasu jsem nacpal do V60, XC70 a do Zetora, kdy si prostě furt drží vyšší napětí přes 12,6V. Jedu už 3rok a zatím cajk
Yuasu jsem nacpal do V60, XC70 a do Zetora, kdy si prostě furt drží vyšší napětí přes 12,6V. Jedu už 3rok a zatím cajk
-
- Radní
- Vůz: V70XC & 2x 240
x 2
Je to tak. Jsou jen dvě cesty. První je ta, kterou popsal Kuba, druhá je nechat baterku být a měnit jí stále dokola za novou. Já osobně také průběžně dobíjím.
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
Tak ono neni třeba dobíjet, když drží napětí. Pokud jednou za čas zkoukneš měřákem... jak píše Kuba, nesmí padat pod 12,6V.
-
- Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010
@Gintiik: v popisu máš koukám auto z roku 2009, tedy bez Start-Stop? Pokud nekoupíš už sulfatovanou baterku, tak při správný údržbě vydrží dlouho. Dělám to samý co Kuba, 1-2x / 3 měsíce dobiju. Nabíjecí soustava auta musí držet stabilně napětí pod plynovacím napětím článku, takže baterka je nabitá pořád, ale ne úplně na 100% a inteligentní nabíječka (třeba C-tek) ji "proplynuje" a promíchá elektrolit, což významně pomůže. Sám nechci měnit baterii preventivně, takže mám zátěžový tester na 120A (jasně, je to málo, chtělo by to správně více) a před zimou zkusím. Kdyby byla hodně v pytli, poznám to. No a v nejhorším mám k POV asistenci a startovací kabely v kufru 
-
Dobíjet každých pár měsíců nezní jako něco v čem bych se chtěl vyžívat
@Tomas78
Start stop nemam. Na ty kabely v kufru bacha. Taky je tam mam, a protože mi selhala baterka tak kufr nešel odemknout. A protože se dekl podlahy vytahuje dozadu, tak bych se k nim nedostal. Je tam, alespoň u V50, prý manuální způsob jak kufr otevřít, ale musí se sundat všechny tapecy z víka kufru, což se zevnitř jaksi blbě udělá. Nakonec jsem ho odemkl přes tlačítka zámku na dveřích, které nepouští blinkry. Ono mi naštěstí elektrika trochu fungovala jak jsem již psal, ale blinkry to nedalo. No a pak zas nešel kufr zamknout, protože na zamknutí to nemélo šťávu, ale na otevření jo. Vyřešil jsem to vyndáním baterky
@Tomas78
Start stop nemam. Na ty kabely v kufru bacha. Taky je tam mam, a protože mi selhala baterka tak kufr nešel odemknout. A protože se dekl podlahy vytahuje dozadu, tak bych se k nim nedostal. Je tam, alespoň u V50, prý manuální způsob jak kufr otevřít, ale musí se sundat všechny tapecy z víka kufru, což se zevnitř jaksi blbě udělá. Nakonec jsem ho odemkl přes tlačítka zámku na dveřích, které nepouští blinkry. Ono mi naštěstí elektrika trochu fungovala jak jsem již psal, ale blinkry to nedalo. No a pak zas nešel kufr zamknout, protože na zamknutí to nemélo šťávu, ale na otevření jo. Vyřešil jsem to vyndáním baterky
-
- Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010
Dobíjet / nedobíjet to je na Tobě. Nejlevnější způsob, jak prodloužit životnost baterky, ještě když máš kliku na klasiku bez Start-Stop
Já myslím, že se do mojí XC60 dá dostat přes zadní sedačky a tam to snad šlo nějak odcvaknout a otevřít kufr a dostat se pod plato, ale měl bych si to uvěžit
Já myslím, že se do mojí XC60 dá dostat přes zadní sedačky a tam to snad šlo nějak odcvaknout a otevřít kufr a dostat se pod plato, ale měl bych si to uvěžit
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Tome, to cos napsal byl asi vtip z vyčerpání ne? P3 nemaj baterii v kufru. 
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Tom spíše psal o tom dostat se do kufru pro kabely a ne k baterce.