V940 - mokro u spolujezdce, klimatizace?

Pro sedmy a devítky
  • Autor
  • Zpráva
honzs
Vůz: 940 B230FB '91

Příspěvek od honzs »

Zdravím všechny,

dnes jsem si při luxování auta (Volvo 940, 2,3 96 kW, '91) všiml, že pod nohami spolujezdce je úplně nasáklý koberec a další vrstvy pod ním. Když jsem odkrytoval koberec a molitan, dostal jsem se k tomu černému zařízení, u kterého teklo z otvoru, do kterého byl našroubován šroub. Když jsem šroub vyndal (ani nebyl našroubovaný, jen nasazený a zapatlaný silikonem), vyteklo z něj dalších, takových 300 ml. Když klimu zapnu, po chvilce z tohoto otvoru začne kapat voda.

Napadla mě úplně kacířská myšlenka. Nemůže jít o odvod kondenzátu klimy? Klima byla zprovozněna před 1,5 měsícem, chladí slušně. Auto je dovezené z Holandska a je v něm dodatečně montovaná klimatizace Diavia, určitě nešlo o klimu z výroby. Tak že by odtud vítr vanul?

Obrázek

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

Jestli klimatizace nemá jiný odvod kondenzátu, tak klidně může jít o původní odvod, která nějaký "myslitel" při montáži zaslepil místo toho, aby ho vyřešil a odvedl kondenzát pod auto. Takže ideální by bylo, aby jsi místo šroubu namontoval trubičku, či hadičník, na něj nasadil hadičku a tu "nějak" navedl pod auto.

Zpět na „700 / 900 - opravy“