Ahoj,
prosím o radu, jestli někdo řešil podobný problém u Volvo V60 B4 Mild Hybrid diesel s nájezd cca 115 000 km. Před týdnem bylo auto v autorizovaném Volvo servisu na větším servisu včetně diagnostiky a aktualizace software. Po servisu jsem normálně přijel domů a auto pak asi týden stálo. Poté bylo ráno úplně mrtvé, nešlo odemknout ani nastartovat. Na 12V baterii jsem naměřil pouze cca 4,6 V. Po nastartování přes kabely auto nastartovalo, ale během jízdy se objevila hláška „Porucha nabíjení 12V baterie“. Při běžícím motoru jsem na baterii naměřil přibližně 15 V, takže se zdálo, že nějaké dobíjení probíhá. Po vypnutí motoru ale bylo auto opět bez proudu. Při posledním pokusu o nastartování přes booster naskočilo velké množství různých chyb, displej se několikrát restartoval, nešlo hned zařadit D a až po několika pokusech se podařilo auto nastartovat. Poté jelo asi 2 minuty a samo zhaslo. Momentálně je vůz v autorizovaném Volvo servisu na diagnostice. Má někdo zkušenost s podobným problémem?
Děkuji Geňa
Volvo V60 B4 Porucha nabíjení 12V baterie
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo V60 B4
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Prostě zdechla 12V baterka
-
Mne se zda trochu divne, ze bylo auto po servisu doma a po tydnu je uplne mrtve, pritom probehlo testovani baterie.
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Baterie může zdechnout z minuty na minutu. Kort v těchto vedrech. Osobně se mi to stalo taky.
-
Děkuji za info. Každopádně určitě dám vědět, jak jsem dopadl.