vstriky a dvouhmota - otazka dalsi velke investice

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
kubajz896
Vůz: Volvo V70 P2 II facelift D5

Příspěvek od kubajz896 »

Zdarech chlapi,
potřeboval bych od vás zase pomoct se rozhodnout, dva problémy:
1) za studena mi vynechává jeden válec, mechanik říkal, že jeden vstřik a myslím že i snad říkal, že ví na diag který. dělalo to jen v zimě a s bufikem to neudělalo a teď už taky ne.
2) asi už dvouhmota, repas spojky, silentbloky jsem měl nedávno postupně všechny vyměněné, ale auto se teď nějak hodně rotřepalo a při nastartování a zhasnutí mám pocit že už hodně slyším to, co mi znalí věci říkali, že je dvouhmota

Cenově:
1) jeden vstřik mění celý za 6300,- že repas má za 5500 a tak je mění celé - BOSCH, tzn. s prací 34 - 38 tis. za všechny
2) tam říkal 15+8=23 materiál + cca 8 za den až 1,5 dne práce = 31tis

Myslel jsem, že pro dobro auta, abych někde nezůstal a něco nedokurvil, je důležitější vyřešit ty vstřiky. Že dvouhmota je spíš o pohodlnosti, ale byl jsem vyveden z omylu, že ta zase může zkurvit celou převodovku, kdežto vstřiky mi nouzově opraví když tak někde..

A nebude ty vstřiky lepší klasicky nechat v BOSCHu otestovat a až pak něco řešit, než slepě všechny měnit?
Ještě říkal, že vždy lepší měnit/repasovat všechny, že pak ty špatné dokážou vracet bordel a kurvit ty dobré vyměněné, jestli jsem to dobře pochopil.

Mám na to ušetřené zatím 50, ale to nějak nevyjde, tak teď počítám, přemýšlím. Nevíte někoho kdo by to udělal za 50? :D :ryba:

powl
Vůz: V70 II D5 136kw

Příspěvek od powl »

zavolej do libovolneho bosch diesel service a zeptej se tam

platil jsem tam tusim 17 tis za vsech 5 vstriku i s praci a kodovanim - a treba ani vsech 5 nebudes potrebovat - mne rekli ze "uz jsou na volnobeh slabsi no" tak sem udelal vsehcny abych to mel pekny

co se tyce dvouhmoty, zkus poptat nekoho mistniho, jsou tu borci co to delaj levou zadni, nechci ale Raolsu jmenovat :green:

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

Test vstřiku 500 Kč/ks, repas 5000 Kč/ks (loňské ceny). Úplně nový vstřik 6000 Kč. Co se spojky s dvouhmotou týče, tak záleží za kolik seženu matroš, ale těch 23000 Kč to bude. No a něco málo bych taky chtěl za práci, no. :D
Vynechávání za studena může taky dělat svíčka.

A k ceně musíš taky připočítat dvě cesty ke mě, protože na počkání tohle fakt neudělám. :oops:

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“