3D tisk pro naše P2 – blbiny i věci na míru

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
_arrny_
Vůz: 3x s60 MY07 (D5 m66, 2,5T awd, D5 aut)

Příspěvek od _arrny_ »

Ahoj všichni,

protože mě baví kombinace mých dvou koníčků, Volva a bastlení, rozhodl jsem se nabídnout své služby tady v komunitě. Zaměřuji se primárně na naši P2 platformu (S60, V70, XC70, XC90), pro kterou si sám vyvíjím a tisknu různé doplňky.

Většinou vyrábím drobnosti, které v interiéru chybí nebo se už nedají rozumně sehnat. Pokud máte ale v hlavě vlastní nápad nebo potřebujete něco specifického, co na trhu není, rád s vámi vymyslím a namodeluji řešení přímo na míru.
Dělám to hlavně pro sebe, ale občas si říkám, že bych mohl spoustě lidem usnadnit život, tak proto jsem se rozhodl zveřejnit toto vlákno.

Pokud máte nějaký dotazy, tak napište.

Testování v reálu: Všechny věci nejdřív zkouším ve vlastním autě. Musí to sedět, lícovat a hlavně přežít běžné používání.

Vzhled OEM+: Hodně si hraju s výběrem materiálů a nastavením tisku. Cílem je, aby se výsledek co nejvíce blížil vzhledu a struktuře originálních plastů. Nechci, aby výsledek v interiéru působil jako cizí prvek.

Odolnost: Používám materiály, které v autě nezkřehnou a nepovolí ani v největších letních vedrech.

Pro představu přikládám fotky pár věcí, co už mám za sebou.

Pokud byste měli o něco zájem, nebo máte nápad na nějakou novou vychytávku, napište mi sem do vlákna nebo do soukromé zprávy. Rád to s vámi proberu!

Ať vám to jezdí!
IMG_5270.jpeg
BLIS krytky stojí od volva nesmyslný balík.
IMG_6618.jpeg
IMG_6617.jpeg
Nějaký ty blbosti
Unknown-4.jpg
Určitě to nejsložitější co jsem dělal. Adaptéry pro audison repro, aby člověk nemusel řezat repráky za 4 000,- kč =D
Unknown-5.jpg
Háček na tašky jako v koncernu. Ano, volvo má i originální řešení, ale upřímně mi přijde tohle lepší.

Je toho ještě mnohem víc, ale tohle je pro rychlý přehled spektra, dělal jsem i věci na venek auta, jako OEM/OEM+ ducktail ale to nemám ozkoušené a už vůbec ne na svém autě :D ... PS:.. pokud by vlákno vadilo, klidně ho smažte.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sedmikraska
Vůz: Volvo 945 B200FT M46 1993( sněhurka)

Příspěvek od sedmikraska »

Paráda :thumbup:
Co použiváš za filamenty? :kuchta:

_arrny_
Vůz: 3x s60 MY07 (D5 m66, 2,5T awd, D5 aut)

Příspěvek od _arrny_ »

Záleží konkrétní použití, ale jsou to technický filamenty. Různý druhy nylonů, PC-ABS, ABS-GF, PETG-CF atd... Když chci, aby to vypadalo dobře a jde to vidět, tak použiju ABS.

jirkaTDI
Vůz: V70 II D5 120kw 2004

Příspěvek od jirkaTDI »

Ty adaptéry na repro jsou hodně dobrý, to se určitě domluvíme :thumbup: měl bys prosím i odkazy na konkrétní repro, co jsi použil?

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“