Zdarec, potřeboval bych názor někoho, kdo se kolem aut pohybuje delší dobu a třeba má s podobnou záležitostí zkušenost.
brácha koupil cca 14 dní zpátky Transportera 2.0 TDI 110 kW (rok 2020, 155000 km) za 600 000 Kč od prodejce, který vypadal seriózně. Auto šlo na prvotní servis po koupi a zjistilo se, že v autě je bláto viz foto. Podvozek by vypadal, že to vozilo dělníky někam na stavbu/do lesa, ale bordel je i vevnitř a na divných místech - jako by to bylo vytopené, nebo to někdo vevnitř myl tlakem. Fotky níže.
Brácha chtěl kvůli skryté vadě vrátit auto a zpátky peníze, prodejce se ohání tím, že teď už auto prodá s velkou ztrátou, protože bylo na firmu, zatímco bráchovi šlo do soukroma, navíc bude záznam, že to auto měl měsíc někdo jiný a pak zase změna. Napřed se k tomu stavěl dost odmítavě, pak nabídl, že by auto odkoupil za cenou poníženou o 40 000 Kč.
Myslíte, že v dané situaci zkousnout ztrátu 40k je nejmenší zlo, nebo má smysl jít za znalcem a potažmo se soudit? Situace je o to horší, že to není druhé/třetí auto, ale má to být náhrada za dosluhujícího starého Passata.
Skrytá vada - nejlepší postup?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S60 2,4 D5 136 kW MY2006
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bylo: Škoda Octavia II Combi 1.6 TDI 77kW, Škoda Felicia 1,3 MPI 50 kW, Seat Toledo II 1.6 74 kW
-
- Vůz: V70 2,4 D5
Ahoj
Sice nejsem znalec,ale dle fotek,to vypadá na utopence. A pokud to není ve smlouvě, klidně bych šel k soudu. Ale takových věcí je třeba si všímat při prvotní prohlídce. Zespodu ta rezerva je víceméně jasná. A pokud je to i uvnitř tak špinavé,tak je to zatajena skutečnost.
Kdyby to jezdilo do lesa,bylo by tam tmavé bláto. Já teď jezdil do Cementárny a auto bylo zespod podobně zahnojené. Tím prachem z drtičky a vodou byl na cestě sliz přesného odstínu.Ale ne uvnitř nic,i když jsme byli taky od prachu z cementu.
Ale těžko říct. No zvaž,jestli je 40k z 200 adekvátní za lež. Ale zase platit soud,tak to vyjde asi nastejno
Sice nejsem znalec,ale dle fotek,to vypadá na utopence. A pokud to není ve smlouvě, klidně bych šel k soudu. Ale takových věcí je třeba si všímat při prvotní prohlídce. Zespodu ta rezerva je víceméně jasná. A pokud je to i uvnitř tak špinavé,tak je to zatajena skutečnost.
Kdyby to jezdilo do lesa,bylo by tam tmavé bláto. Já teď jezdil do Cementárny a auto bylo zespod podobně zahnojené. Tím prachem z drtičky a vodou byl na cestě sliz přesného odstínu.Ale ne uvnitř nic,i když jsme byli taky od prachu z cementu.
Ale těžko říct. No zvaž,jestli je 40k z 200 adekvátní za lež. Ale zase platit soud,tak to vyjde asi nastejno
Volvo V70, 2,4 D5 120 kW,AUT MALINA, Volvo V70 AWD 166 kw LPG Sněhulka.
Volvo V40 1,9i TURBO 147Kw LPG,MAN ZELENÁ METLA
Je:Volvo XC60,AWD, 2.4 D5, 151kW,MAN Zlatenka
Volvo,C70, 2.4T, 142 kW,MAN Cabrio
Bylo:Volvo C30, 1,6, 74 kW,MAN Jahůdka ,
Volvo V70, 2,4 D5 120 kW,AUT MALINA, Volvo V70 AWD 166 kw LPG Sněhulka.
Volvo V40 1,9i TURBO 147Kw LPG,MAN ZELENÁ METLA
-
- Vůz: xc60 D5
zdar pokud koupil auto jako fyzik nepodnikatel a nějaký znalec v odborném vyjádření sdělí že to utopenec je, pak je to na odstoupení od smlouvy. pak je úplně buřt co se prodejci vyplatí nebo ne. u spotřebitele platí pravidlo,že kdyby tuto okolnost znal, smlouvu by neuzavřel...
zase taky záleží na smlouvě, pokud si někdo něco stáhl z netu, pak je to vždycky otázka.
pokud to koupil na ičo, bude situace horší ale řešitelná. pokud bych si to chtěl nechat, je výše přiměřené slevy otázkou, protože u utopence nemusí být 20% ani 50% z ceny dost...kvůli elektrice a jednotkám.
osobně nevím proč bych jako podvedený měl ještě prodělat 40k...klíčové je požádat znalce aby na to koukl, nemusí zatím dávat posudek, stačí vyjádření. pokud se prodejce nerozhoupe je potřeba mu v rozhodování trochu pomoct. každý advokát se toho chopí.
zase taky záleží na smlouvě, pokud si někdo něco stáhl z netu, pak je to vždycky otázka.
pokud to koupil na ičo, bude situace horší ale řešitelná. pokud bych si to chtěl nechat, je výše přiměřené slevy otázkou, protože u utopence nemusí být 20% ani 50% z ceny dost...kvůli elektrice a jednotkám.
osobně nevím proč bych jako podvedený měl ještě prodělat 40k...klíčové je požádat znalce aby na to koukl, nemusí zatím dávat posudek, stačí vyjádření. pokud se prodejce nerozhoupe je potřeba mu v rozhodování trochu pomoct. každý advokát se toho chopí.
-
- Vůz: XC70 D5 AWD 2003
I když se skrytými vadami a "utopenými auty" nemám žádnou přímou zkušenost...
Tak pokud by bratr kromě podezření a zabláceného auta měl jinak dobrý pocit z koupě...
Doporučil bych prohlídku "zákulisí" interiéru v místech kam se to jemné bahno nemůže za normálních okolností jinak dostat.
Mini kamerka (většinou nazývaná inspekční) vleze do míst, kde není šance pozůstatky bahenní koupele nijak zamaskovat či odstranit.
Možná byl majitel jen prasák odjebávák a kalužník a tak se brodil v půlmetrových kalužích a auto neumýval.
Teprve poté co bych měl pro své podezření vícero indicií bych řešil znalce a advokáty.
Tak pokud by bratr kromě podezření a zabláceného auta měl jinak dobrý pocit z koupě...
Doporučil bych prohlídku "zákulisí" interiéru v místech kam se to jemné bahno nemůže za normálních okolností jinak dostat.
Mini kamerka (většinou nazývaná inspekční) vleze do míst, kde není šance pozůstatky bahenní koupele nijak zamaskovat či odstranit.
Možná byl majitel jen prasák odjebávák a kalužník a tak se brodil v půlmetrových kalužích a auto neumýval.
Teprve poté co bych měl pro své podezření vícero indicií bych řešil znalce a advokáty.
- Vůz: 745 kostka
Je to blbý, ale bych šel na tu slevu. 40/600 zase neni tak strašný. Když to půjde přes znalce, právníka a soud, tak ty peníze, nota bene při započtení času a nervů, nejsou až taková ztráta. Dohoda bejvá vždycky nejlepší řešení, tvrdí to i advokáti, přestože jsou tím sami proti sobě 
- Vůz: V70 II
Taky mám názor - vypadá to utopeně? Fotky máš? Kontaktuj advokáta a konzultuj a konzultuj. Ten ti doporučí lepší postup ..
Osobně vím, že dobrý advokát to zkusí tou příjemnější cestou - komunikace "za tebe" a např. výzva k nápravě. Co si budeme povídat, pokud koupím auto, které bylo vytopené a nevím o tom, JÁ jsem ten, komu je křivděno.. A ne ten, co to "zkusil" a chce ústupek za to, že kvůli rychlému přepisu tam a zpět to přeci bude vypadat podezřelé...
Navíc za týden to bouchne dalšímu???? S podobnými lidmi mám problém....
Osobně vím, že dobrý advokát to zkusí tou příjemnější cestou - komunikace "za tebe" a např. výzva k nápravě. Co si budeme povídat, pokud koupím auto, které bylo vytopené a nevím o tom, JÁ jsem ten, komu je křivděno.. A ne ten, co to "zkusil" a chce ústupek za to, že kvůli rychlému přepisu tam a zpět to přeci bude vypadat podezřelé...
Navíc za týden to bouchne dalšímu???? S podobnými lidmi mám problém....
-
- Vůz: V70 II 2,5T AWD AT
Ono to je jednoduche vratit ale muže se to tahbout rok a s autem nebude jezdit. Ja bych zkusil pravnika
Bylo: Polo 1,9SDI 47kW 2003 140000km, Spotřeba 4,71l/100km
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Bílý
Nejake utopence jsem resil v praci.
Tohle je podle me historicky utopene auto-fotky mluvi samy za sebe. Zkusil bych na nej slusne, ale durazne a vyjednat tu ztratu jen na 20. Vzal bych si klidne nejlevnejsiho lokalniho pravnika, ze ho potrebuju na 30min s sebou, at mi tam sehraje komedii a jemne mu naznaci, ze 20 je kompromis (pravnik jako podpurny argument vyjde coby doprovod na misto na kolik? 3...4K?). Kdyby se to nepovedlo, akceptoval bych v nejhorsim 40 a sel od toho. Smutna lekce, ale auto si urcite nenechavejte! Mam s tim nejake zkusenosti a to "postižení" vodou se na tom aute podepisuje nevratne a zasadni problemy mohou prijit i dlouho po vytopeni.
Pryc od toho
Tohle je podle me historicky utopene auto-fotky mluvi samy za sebe. Zkusil bych na nej slusne, ale durazne a vyjednat tu ztratu jen na 20. Vzal bych si klidne nejlevnejsiho lokalniho pravnika, ze ho potrebuju na 30min s sebou, at mi tam sehraje komedii a jemne mu naznaci, ze 20 je kompromis (pravnik jako podpurny argument vyjde coby doprovod na misto na kolik? 3...4K?). Kdyby se to nepovedlo, akceptoval bych v nejhorsim 40 a sel od toho. Smutna lekce, ale auto si urcite nenechavejte! Mam s tim nejake zkusenosti a to "postižení" vodou se na tom aute podepisuje nevratne a zasadni problemy mohou prijit i dlouho po vytopeni.
Pryc od toho
-
- Vůz: xc60 D5
a to je to o cem jsem psal... to auto může stát na dalším servisu klidně 250k, proto nevidím smysl takovýmu šmejdovi dát vydělat 40k a pak koukat jak to za týden prodává nějakýmu normálnímu člověku dál. udělá to |5x a má 2 kila...možná to mezitím umeje. ten odpor řešit věci cestou práva nechápu.navíc se může zjistit že to věděl nebo vědět měl tedy že je to podvod a ne chudák. ptal bych se jinak...jaká je hodnota utopence/srovnatelná ojetina? 60%...
-
- Vůz: MB
Takhle vypadají auta ze staveb silnic a dalnic , kde jezdi denně prach kameni louže bahno.
Odkrytujte plasty interieru. Každý mechanik pozná utopene/neutopene auto.
Odkrytujte plasty interieru. Každý mechanik pozná utopene/neutopene auto.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Bílý
Ivanvanata : podivej, to neni odpor resit to cestou prava. Soudy TRVAJI. Pravni naklady, kdyz nade vsi pochybnost neprokazes svoji domnenku/zalobu, jdou z obou stran za tebou. A ty mas 600K na auto, ne 1,2 abys tohle mohl nechat stat a jezdut druhym co si kouois zase. Pul roku nejmene budes chodit po soudech a nez ten soud vubec zacne, bude to nejmene 3 mesice, dle lokality treba 2x tolik. To mi nerikej,ze zbezne nevis jak to funguje. A nakonec ti zustane 6mesicu neprovozovane auto, naklady 100tis (to tak nejmin) za soud nervy na pochodu.
Tomash : jako muze byt. Ale ne vzdy je to utopene i vevnitr
Je pravda ze napriklad demontaz plastu/koberce u ridice ci spolujezdce by ukazala mnohe. Nam ale treba staly auta utopene jen do urovne podlahy kabiny a stejne ...Loziska, brzdy, elektrika...
Tomash : jako muze byt. Ale ne vzdy je to utopene i vevnitr
Je pravda ze napriklad demontaz plastu/koberce u ridice ci spolujezdce by ukazala mnohe. Nam ale treba staly auta utopene jen do urovne podlahy kabiny a stejne ...Loziska, brzdy, elektrika...
-
- Vůz: R design 2018 V60 D4
Inspekčním zrcátkem silnou baterkou zkontrolovat dutiny podvozku, případně nafotit,
pokud je v dutinách na dně bláto jde o plaváček,
Na to tě měl upozornit, pak za advokátem, kolik
by u něj stálo sepsání předžalobní výzvy, tuto doporučeně do vlast. rukou odeslat spolu s dokumentačními foty bazárníkovi a čekat.
Pokud pošleš průkazná fota by mne překvapilo, kdyby k tomu chtěl pak navíc zaplatit soudní výlohy, případně úšlý zisk za auto ve firmě nepojízdné, kvůli tomu přece bylo koupeno, je dobré to zmínit třeba v dodatku předžalobní v.
pokud je v dutinách na dně bláto jde o plaváček,
Na to tě měl upozornit, pak za advokátem, kolik
by u něj stálo sepsání předžalobní výzvy, tuto doporučeně do vlast. rukou odeslat spolu s dokumentačními foty bazárníkovi a čekat.
Pokud pošleš průkazná fota by mne překvapilo, kdyby k tomu chtěl pak navíc zaplatit soudní výlohy, případně úšlý zisk za auto ve firmě nepojízdné, kvůli tomu přece bylo koupeno, je dobré to zmínit třeba v dodatku předžalobní v.
je LR Evoque, sen a představu dalšího vozu mám, ale garáž je malá :(
-
- Vůz: Volvo XC60 D5 r.v.09 a C70II T5 r.v.08
Nebo vem největšího kamaráda pripadne 2 a zajed tam rovnou osobně...
A nemyslím to v zertu, opravdu to funguje.
A nemyslím to v zertu, opravdu to funguje.
-
- Vůz: V70 II
to mi pripomnelo https://chomutovsky.denik.cz/zpravy_region/chomutov-drama-sidliste-dva-muzi-zbrane-krik-maceta-straznici-policie-20260205.html
Jeden s macetou, druhej s baseballkou. Muži tvrdili, že se údajně snažili najít známé, ti měli den předtím napadnout příbuznou jednoho z nich. Potvrdili, že hlasitě pokřikovali, prý nevěděli, kde bydlí ti, které hledají. Muži tvrdili, že chtěli situaci „řešit domluvou“.
Jeden s macetou, druhej s baseballkou. Muži tvrdili, že se údajně snažili najít známé, ti měli den předtím napadnout příbuznou jednoho z nich. Potvrdili, že hlasitě pokřikovali, prý nevěděli, kde bydlí ti, které hledají. Muži tvrdili, že chtěli situaci „řešit domluvou“.