Aha, tak to se mi už tak nechce míchat a natírat doma
Když se to pak schová pod vrchní lak tak by to mělo být zdravotně v poho ne? A stejně to bude vlastně venku.
Prosba o radu od AUTOLAKÝRY (nejen)
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17
-
- Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17
Thomas78 : ono by bylo nejlepší ten permafilm nastříkat tou tlakovkou, dostalo by se to všude a ve slabé vrstvě tak by to bylo suché rychle. S tou štětkou se to nemá šanci dostat tam kde to je nejvíce potřeba . Nastříkat tím auto co je ještě zdravé tak věřím že je to napořád.
-
- Vůz: Volvo V60 2019
Ahojte. Mezi svátky jsem dostal ještě jeden vánoční dárek od nějakého souseda v podobě pohlazení mého nárazníku.
Naštěstí to nějak extra nebije do očí, ale přemýšlím, zda s tím něco udělat. Prd se v tom vyznám takže nevím, jestli je potřeba přelakovat celý nárazník nebo jestli to řešit jinak? (rozleštit, zatřít opravnou sadou) 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010
Záleží jak moc to chceš mít perfektní. Když to zkusíš rozleštit, nic nezkazíš. Jestli nemáš leštičku, tak klidně třeba Turtle Wax Scratch Remover a párkrát za sebou to tím přejeď. S leštičkou je to jednodušší, na to lokální rozleštění klidně opatrně tu malou 12V z Lidlu (není excentrická). U hrany nevím, jestli nepotřebuješ pod to plnič, poradí zkušenější
Kdyby jsi chtěl, tak na Allegru se dá koupit barva za mnohem lepší ceny než od Volva. Uměl jak dodat barvu se štětci, tak ve spreji. Já to kupoval v 2024, tak nevím kdo aktuálně prodává. Uměl normálně Volvo kód a barva seděla totálně přesně.
Hele ale nejsem detailer, to je jak bych to řešil já na svým 16 let starým autě
Kdyby jsi chtěl, tak na Allegru se dá koupit barva za mnohem lepší ceny než od Volva. Uměl jak dodat barvu se štětci, tak ve spreji. Já to kupoval v 2024, tak nevím kdo aktuálně prodává. Uměl normálně Volvo kód a barva seděla totálně přesně.
Hele ale nejsem detailer, to je jak bych to řešil já na svým 16 let starým autě
-
- Vůz: Volvo V60 2019
Jasný, rozumím
Já se práce rukama nebojím, ale asi bych to raději zkoušel/učil se na něčem jiným, než můj Volvík
na to ho mám moc rád, abych na něm dělal pokusy
Takže asi to stejně někomu svěřím. Spíš mě ze zvědavosti zajímalo, jak takovéhle poškození optimálně řešit.
Je teda fakt, že pokud je ten Turtle Wax Scratch Remover blbu vzdornej, tak bych se to možná zkusit nebál a tu hranu co je až do plastu zkusit vzít teda tou barvou. Naproti nám je důchoďák, takže bohužel šance, že s to může opakovat je krapet vyšší
Jen jsem si teď vzpomněl, že mě někdo ohledně toho rozlešťování stašil, že ta oblast pak zesvětlá a bude to vidět. Je to pravda? To bych to musel hodně přehnat nebo je to přehnat jednoduché?
Je teda fakt, že pokud je ten Turtle Wax Scratch Remover blbu vzdornej, tak bych se to možná zkusit nebál a tu hranu co je až do plastu zkusit vzít teda tou barvou. Naproti nám je důchoďák, takže bohužel šance, že s to může opakovat je krapet vyšší
Jen jsem si teď vzpomněl, že mě někdo ohledně toho rozlešťování stašil, že ta oblast pak zesvětlá a bude to vidět. Je to pravda? To bych to musel hodně přehnat nebo je to přehnat jednoduché?
-
- Vůz: S80 II 2008, M66, 2.5T Stage 2 170kW
to je blbost. realně tím rozleštěním můžeš udělat to, že část těch velkých, ale povrchových škrábanců odstraníš a zůstanou Ti tam jen tenoučké hlubší (ty tam už jsou teď, ale nepoutají tolik pozornost). Vzít origo steteckovou sadu a liznout tim tu hranu nemuze uskodit, kdyz to bude spatny, stejne to nechas cely prelakovat. A realne az si k tomu ze dvou metru stoupnes, muzes zhodnotit, jestli Ti to tak staci a nebo to nekomu sveris.
Přidáno za 1 minuta 42 sekund:
jinak co se tyce "malovani" tou steteckovou sadou, nejlip mi fungovalo vzit origo sprej s barvou, striknout si do vicka a stetec v tom namacet. Prislo mi to lepsi nez ta kase v te opravne tuzce.
Přidáno za 1 minuta 42 sekund:
jinak co se tyce "malovani" tou steteckovou sadou, nejlip mi fungovalo vzit origo sprej s barvou, striknout si do vicka a stetec v tom namacet. Prislo mi to lepsi nez ta kase v te opravne tuzce.
-
- Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010
Za mne jak píše Giew: když nebudeš spokojen, přelakovat to jde. Jinak ten Turtle Wax Scratch Remover je tak slabý, že tím nic nepoškodíš (což je ale i výhoda). Tipuju, že ho použiješ cca 10x než začneš být spokojen
A s tou hrankou si vyhrát anebo zamaskovat, stříknout (+ asi s plničem) a rozleštit.
S tou tužkou mne se taky dělá blbě. Jak jsem psal výše, koupil jsem z Allegra tohle: Za cenu tužky je toho mnohem více + nástroje k tomu. Odstín perfektní + je k tomu neutralizátor a myslím, že to je Brunox Epoxy. Něco se s tím opravoval na lemech a zatím drží. Nebo koupit sprej, udělají taky na míru.
S tou tužkou mne se taky dělá blbě. Jak jsem psal výše, koupil jsem z Allegra tohle: Za cenu tužky je toho mnohem více + nástroje k tomu. Odstín perfektní + je k tomu neutralizátor a myslím, že to je Brunox Epoxy. Něco se s tím opravoval na lemech a zatím drží. Nebo koupit sprej, udělají taky na míru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
Hele záleží, jestli ta černá je podkladový plast, nebo lak toho souseda. Pokud je to plast, tak leštění nepomůže, naopak to zvětšíš. Takže Giew to napsal pro tebe.
Pokud je to cizí barva, tak by to mohlo jít vyčistit a zaleštit a lze použít postup od Toma.
Pokud je to cizí barva, tak by to mohlo jít vyčistit a zaleštit a lze použít postup od Toma.
-
- Vůz: S80 II 2008, M66, 2.5T Stage 2 170kW
To cerny v ty hraně je barva plastu narazniku, to nejde lestit. Maximalne trochu plnice (klidne steteckem) a te spravne barvy a vrchni lak.
-
- Člen VK
- Vůz: XC70, aut, D5, 165 kW, 2011, Sea Shell
Zdravím Giew to napsal dobře.
Jinak drobné "ďubky" si opravuji stříknutím barvy ve spreji do víčka a pak štětečkem.
Problémem je u metalízy co přijde na hrot štětce a podle toho to vypadá.
Pak štětcem trocha lesklého laku.
Sprej v barvě auta + sprej vrchního lesklého laku nikdy neudělá lak nalakovaného auta. Aby to vypadalo stejně tak to musí udělat autolakýrník.
Kamarád ze sauny je autolakýrník a tak s ním dávám řeč o lakování a opravách a když slyším co mne říká, tak si poškození raději u něho nechám opravit.
Mějte se všichni pěkně.
Jinak drobné "ďubky" si opravuji stříknutím barvy ve spreji do víčka a pak štětečkem.
Problémem je u metalízy co přijde na hrot štětce a podle toho to vypadá.
Pak štětcem trocha lesklého laku.
Sprej v barvě auta + sprej vrchního lesklého laku nikdy neudělá lak nalakovaného auta. Aby to vypadalo stejně tak to musí udělat autolakýrník.
Kamarád ze sauny je autolakýrník a tak s ním dávám řeč o lakování a opravách a když slyším co mne říká, tak si poškození raději u něho nechám opravit.
Mějte se všichni pěkně.