karoserie blatniky + dutiny a spodek

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
kubajz896
Vůz: Volvo V70 P2 II facelift D5

Příspěvek od kubajz896 »

gordonfreeman80 píše: 05 čer 2025 05:58
Hele, oživím to tady...ten jak říkáš molitan je hluková izolace od podběhu, v pravém blatníku to bylo zapadlé a malej mi hlásil že pod dveřma hučí při větší rychlosti vichr...tak jsem to vrátil zpět a hlučnost prý je mnohem menší...takže ohledně komfortu rozhodně nechat...jen je dobrý občas sundat podběh a vykydat....taky jsem měl u levého podběhu hlínu ...

super, díky moc za info a argumenty pro karosáře. chtěli to dávat pryč a trávím 80% času v tom autě na dálnici a jestli něco cením tak ten klid a komfort uvnitř.

Přidáno za 2 minuty 17 sekund:
prosím tě ještě jedna věc, dá se to koupit? ty u mě vypadají dost jetě a jsou takové srolovane

gordonfreeman80
Vůz: V70 2,4 D5, 120 kW; 2004; manuál

Příspěvek od gordonfreeman80 »

Tak není zač :wink: . Jako našel jsem ve Vidě že to samozřejmě číslo má, ale jestli to bude k sehnání....to spíš z nějakého vraku...

V70 2,4 D5, 120 kW; 2004, manuál. Egr off

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

jen doplním, myslím Tod2 to neznal a to zrovna on ví z mého pohledu všechno :)
karosar teda tvrdí, že to tam nic nedělá, jen drží vlhkost, ale co se hluku od kol týče to asi svou práci udělá. jen teda nevím, kde to sehnat. AVdily nic, asi na přímo nějaké vraky, to ale říkal že nebude držet.
co si to vyrobit? asi ale až když to poznám, což se teď bojím že poznám, když to vím :)
image.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

tak nějaké odhlučnění bude asi můj nejmenší problém.. nerad vás s tim zase zatěžuju, ale nevím se rozhodnout a už v tom nějaká stovka bude, a tak nvm jestli to teď nechat jen tak na oko povrchově, nebo to nechat tady toho člověka udělat pořádně. poradil mi ho dobrý kamarád, co dělá veterány atp. chce udělat vše ideálně, i ty šrouby co jdou skrz dovnitř, tak z druhé strany, ty díly podvozku co jdou, tak vzít a nechat opiskovat, celý proces by mi fotil a působí dost pořádně a pečlivě. všichni mechoši mi říkají, že motorově to auto ještě nějakou stovku najede. co ale s tímto? odhad té práce je 30-50 tis. a 2-3 týdny. blatníky stříká z obou stran např., vše dává vrstvu odrezovače a pak barvu. nvm ale ten kamarád říkal že tenhle to dělá tak jak se to má dělat, ale nikdo to tak nedělá, kvůli ceně.
co myslíte?

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

ještě fotky co se nevešly..

mlgviktorko
Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti

Příspěvek od mlgviktorko »

Ty kráso, tak tohle je u takového auta naprosto šílený. Do tohohle bych osobně nešel... Je to rozlezlé úplně všude a nevypadá to zrovna jako povrchová koroze.

Vím, že se to bude číst blbě, ale dobře si tohle promysli.
Opravdu z osobní zkušenosti vím, že jakékoliv broušení a odrezování bude v tomhle stádiu jen oddalování problému a velká finanční past. Zkrátka co se nevyřeže a nenavaří nové, tak bude za chvíli zpátky. Navíc jak se do toho sáhne svářečkou, tak už je to na udělání celé, protože se spálí ochrana kolem místa sváru, což je problém hlavně zevnitř, protože se tam už pak nedá pořádně dostat. Kdyby šlo o nějaké lokální místa, tak se to dá udělat, ale tady je to opravdu chycené všude a v těch podbězích to bude rozlezlé i pod tmelem do míst, kam se ničím nedostaneš.

Za mě je nejschůdnější varianta si to samodomo na oko pro dobrej pocit pospravovat a vylít to olejem s resistinem, protože to je jediná věc, která se opravdu natáhne mezi plechy, na nějakou dobu to omezí postup koroze a prostě to auto dojezdit...
Naposledy upravil(a) mlgviktorko dne 06 led 2026 14:49, celkem upraveno 1 x.

jirkaTDI
Vůz: V70 II D5 120kw 2004

Příspěvek od jirkaTDI »

Tak to je masakr. Osobně bych auto v takové fázi už nezachraňoval. To by jedině muselo být nějaké zajímavé auto, veterán nebo youngtimer (třeba V70R), aby to mělo smysl.
Jinou V70 P2 v lepším stavu karosérie pořád ještě koupíš a bude to celé auto za cenu té opravy.

peter cz
Vůz: 850R; 760GLE; 940T; 960II

Příspěvek od peter cz »

Celý bych to vystříkal FluidFilmem, ten se do koroze hezky natáhne, a nechal být.

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Já tam zase nevidim nic dramatickýho...
Dráťák, štětec a jedu... :-D a pak jak píše Peter cz nade mnou.

Laurel
Vůz: C70 2,4i 1999

Příspěvek od Laurel »

Já tam taky žádný drama nevidim, prostě povrchová rez no, žádná prožraná díra nikde :D
Mercedes-Benz C350 Coupe | R.I.P. Volvo C70 - MY2000, 2,4i (B5244S), 125kW, manual, Saffron, LPG, 11/2021 - 3.2.2026 | R.I.P. Volvo S60 - MY2002, 2,4T, 147kW (B5244T3), manual, Gold, 12/2013 - 15.8.2024
(Trabant 601, MY1967, 595ccm, 19,1kW)(Kawasaki ZR750 Zephyr, 1997, 57kW)

mlgviktorko

Prožraná díra se totiž objeví až se začne brousit :)

Laurel

Příspěvek od Laurel »

Z těhle fotek bych neřekl :pardon:
Mercedes-Benz C350 Coupe | R.I.P. Volvo C70 - MY2000, 2,4i (B5244S), 125kW, manual, Saffron, LPG, 11/2021 - 3.2.2026 | R.I.P. Volvo S60 - MY2002, 2,4T, 147kW (B5244T3), manual, Gold, 12/2013 - 15.8.2024

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Tohle už není jenom na dráťák, ale na flexu a svářečku, viz ty zadní lemy a nosníky nad zadní nápravou.
Zbytečný na to mrhat čas. Dal bych tam Fluid film, jak píše Petr, to na pár let oddálí smrt.
Smysluplnější mi přijde koupit druhý celý auto s lehlým motorem/převodovkou a přehodit techniku.

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

takže zatím 2:3 :D
dík moc za názory pánové, je mi jasné, že se musím pak rozhodnout sám, ale dost to pomůže..
akorát nevím, dva proti jsou že "hoď to ze skály" a tři v podstatě opak pro že "pohoda, to se ještě dá". oni i mechanici mi všeci říkali, že pohoda, to je povrchové. zaráží mě ty díly dole nebo ten držák nádrže. karosář říka že oddělá, opískuje a dobré. z mého pohledu to je hotovo, zrezrlé total celé. ale věřím mu, co mi nakonec zbyde.

jen pořád nevím, už dávno jsem si říkal, že mám smůlu na kus a tak zrezlé jsem nikdy V70 neviděl. chtěl jsem už dávno koupit druhé, ale zas by mě tam mohlo dohnat něco jiného..
blbec jsem prostě slepě chtěl jedině FL D5 EURO 3 a nakonec vzal až někde od Hamburku toto, znaky tam byly, že to bude průser, ale už jsem musel něco vzít a výběr moc nebyl.. měl jsem se vysrat na FL, které jsem chtěl jen kvůli vzhledu. hlavně že jsem nevzal z Itálie, kvůli moři, ale z Hamburku jo :D ze zeměpisu jsem měl vždy 1 :D:D :fool: :unknown:

no stálo to jen 75 (což mělo být taky varování), ale vzal jsem ho s tím, že do té v té době běžné ceny cca 120 to doopravím. no už jsem v tom minimálně za dalších 70 s tím, že ještě bude určitě potřeba dvouhmota, ale jízdně je to auto parádní a všeci mi tvrdí motorově, že to ještě nějakou stovku najede. zaráží mě taky, že můj mechoš, který V70 dobře zná a dal mi to konečně někdo dokupy, tomuto říka to je cajk, jen povrchovka, stejně tak další, kde jsem jezil před ním..

chtěl bych mu dát péči, mám to auto rád, ale nevím prostě. peněz málo a být v tom za 200 po třech letech je extrém. v pokeru bych to už dávno zahodil, nehledě na to, kolik už mám v banku :)

Přidáno za 4 minuty 55 sekund:
jirkaTDI píše: 06 led 2026 15:14 Tohle už není jenom na dráťák, ale na flexu a svářečku, viz ty zadní lemy a nosníky nad zadní nápravou.
Zbytečný na to mrhat čas. Dal bych tam Fluid film, jak píše Petr, to na pár let oddálí smrt.
Smysluplnější mi přijde koupit druhý celý auto s lehlým motorem/převodovkou a přehodit techniku.
přesně to mám v hlavě už dávno před touto akcí, co ti ale zaručí, že tam něco za rok dva tři nevyplave nebo ještě většího? přece jen už mají roky

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Nic bych ze skály neházel, s tímhle se dá v pohodě ještě 3-4 roky jezdit, než to bude opravdu špatný.
Když to budeš chtít mít déle, tak si kup druhý auto s lepší kastlí a spoustu dílů pak z toho rezavého můžeš použít, nebo klidně přehodit komplet techniku, pokud máš pocit, že je dobrá.

Tohle i kdybys nakrásno zvenku vše ošetřil, tak stejně to vypadá i uvnitř dutin a tam s tím nic nenaděláš, max. vystříkáš voskem. Tak bych neztrácel čas nějakým broušením.
Já už si vyzkoušel jak záchranu od koroze, tak komplet přeskládání z jedné kastle do druhé. Oboje je opruz, ale jen ta druhá možnost má trochu smysl a vydrží déle.

mlgviktorko

Pohoda to určitě není :D hrabu se v takových krámech co mají kastli před smrtí často a tohle je opravdu na úrovni 30 let starého bmw za 20 tisíc.
Držák nádrže je to úplně nejmenší.
Stačí jednoduchá matika... nový přední blatníky + lak a už jsi přes 10k i s druhoškou, přičti si k tomu ještě práci tvého mechoše + mechanické věci, které se můžou posrat a pak se to už dál jen sype...
Ještě poslední poznámka k výběru auta - vždycky je lepší dělat generálku motoru než vyvařovat shnilý auto.

Laurel

Příspěvek od Laurel »

Fotky zkreslují. Pokud i ti, co to viděli naživo říkají, že to nic neni, tak bych fakt neplašil. Jestli se ti nějaký místo nezdá, zkus test šroubovákem :D

karelvolvo
Vůz: Volvo 340 1.6D Volvo 460 1.9TD

Příspěvek od karelvolvo »

Za mně to není zas tak v hajzlu mám dvě 2002 v pohodě Volvina 2001 obouchaná z prahy a taky cajk a dvě 2004 a ty jsou na tom podobně jako toto, zlehka očistit obrousit a hlavně se z toho neposrat za dva tři roky jako všichni tady si koupíš jiné. To jen já budu mít v Květnu svou V70-ku kterou jsem si přivezl čtyřletou z německa 20 let !!
V70 D5 2002 stříbrná 440tkm 460 1.9TD 1994 stříbrná 773tkm momentálně depozit V40 1.9D 85kw 2004 stříbrná 248tkm 340 1.6D 1986 oceanbluemetalic 187tkm S60 D5 2002 stříbrná 280tkm S60 D5 2002 stříbrná Volfinka od Albertuse 470 tkm

gordonfreeman80
Vůz: V70 2,4 D5, 120 kW; 2004; manuál

Příspěvek od gordonfreeman80 »

kubajz896 píše: 05 led 2026 09:39 jen doplním, myslím Tod2 to neznal a to zrovna on ví z mého pohledu všechno :)
karosar teda tvrdí, že to tam nic nedělá, jen drží vlhkost, ale co se hluku od kol týče to asi svou práci udělá. jen teda nevím, kde to sehnat. AVdily nic, asi na přímo nějaké vraky, to ale říkal že nebude držet.
co si to vyrobit? asi ale až když to poznám, což se teď bojím že poznám, když to vím :)
image.png
Hele, co jsem ten "molitan" nebo co to je vrátil zpět na místo tak v autě za jízdy znatelně poklesl hluk za jízdy....No a sehnat to musí jít v AV dílech...je to normální součást k blatníku...vždycky jak sundaj blatník tak to na ně musí vypadnout...

Ohledně koroze co píšeš v další části příspěvků...neřeš to, zkus ten Fluidfilm a nepozoruj to pořád...zblázníš se ;)

V70 2,4 D5, 120 kW; 2004, manuál. Egr off

peter cz
Vůz: 850R; 760GLE; 940T; 960II

Příspěvek od peter cz »

Nehroutil bych se z toho, kde jaký novější P3 mondeo je na tom dnes hůř, tohle než bude skrz, tak to bude dalších 10 let...

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

Laurel píše: 06 led 2026 15:33 Fotky zkreslují. Pokud i ti, co to viděli naživo říkají, že to nic neni, tak bych fakt neplašil. Jestli se ti nějaký místo nezdá, zkus test šroubovákem :D
to přesně zkouším vždy s velkým strachem, když dělám olej a nic prostě. velká vrstva rezi ale skrz nikde neprojdu..
karelvolvo píše: 06 led 2026 15:52 Za mně to není zas tak v hajzlu mám dvě 2002 v pohodě Volvina 2001 obouchaná z prahy a taky cajk a dvě 2004 a ty jsou na tom podobně jako toto, zlehka očistit obrousit a hlavně se z toho neposrat za dva tři roky jako všichni tady si koupíš jiné. To jen já budu mít v Květnu svou V70-ku kterou jsem si přivezl čtyřletou z německa 20 let !!
no to právě nechci, doufal jsem ve víc jak 2-3 roky, když už by se dělalo i jen spodek a nehrotilo moc
jirkaTDI píše: 06 led 2026 15:28 Nic bych ze skály neházel, s tímhle se dá v pohodě ještě 3-4 roky jezdit, než to bude opravdu špatný.
Když to budeš chtít mít déle, tak si kup druhý auto s lepší kastlí a spoustu dílů pak z toho rezavého můžeš použít, nebo klidně přehodit komplet techniku, pokud máš pocit, že je dobrá.

Tohle i kdybys nakrásno zvenku vše ošetřil, tak stejně to vypadá i uvnitř dutin a tam s tím nic nenaděláš, max. vystříkáš voskem. Tak bych neztrácel čas nějakým broušením.
Já už si vyzkoušel jak záchranu od koroze, tak komplet přeskládání z jedné kastle do druhé. Oboje je opruz, ale jen ta druhá možnost má trochu smysl a vydrží déle.
jasný, ale vezmeš další v prdeli s motorem nebo převodovkou za třeba 50-70 určitě že, pokud tam ale někdo tu rez fakt neřešil a neošetřoval, tak to může být za ty 2-3 roky na tom uplně stejně jako tato, nebo ne?

zdá se vám taky, že tohle muselo zažít povodeň nebo to byl pracant někde v kopřivách a v blatě pořád?

Laurel

Příspěvek od Laurel »

Spíš si myslim že většina majitelů p2 neví, že jejich auto pod těma plastovejma deklama vypadá úplně stejně :D

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

Vidím to stejně, ale nechtěl jsem s tím začít :wink:

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

kubajz896 píše: 06 led 2026 16:18
jasný, ale vezmeš další v prdeli s motorem nebo převodovkou za třeba 50-70 určitě že, pokud tam ale někdo tu rez fakt neřešil a neošetřoval, tak to může být za ty 2-3 roky na tom uplně stejně jako tato, nebo ne?

zdá se vám taky, že tohle muselo zažít povodeň nebo to byl pracant někde v kopřivách a v blatě pořád?
Ne, tohle je normální auto, co jezdilo v soli a nikdo moc neřešil nějakou ochranu.
Většina lidí tohle neřeší, stačí se podívat po ulici, v čem lidi jezdí... Většina 10-15 let starých koncernů, fordů, korejců, japonců atd. vypadá zespoda stejně, nebo hůř.
Já už si tímhle prošel a prostě za mě je to ztráta času a peněz. Je dobré si uvědomit, že člověk je tu omezenou dobu a záleží na každém, do čeho investuje svůj čas a energii. Já osobně bych se do toho nepouštěl.

Když bych řešil jinou kastli, tak nejlépe Itala. Bude mít sice omlácený nárazníky, žlutý světla, ale zespoda bude jak z fabriky. Nebude mít výhřevy a bufíka, ale to přehodíš ze svého.
Takto jsem to udělal u Golfa. Kastli v o něco horším stavu jsem hodil do šrotu a z Itálie si dovezl druhýho Golfa a přeskládal jsem celý interiér, část el., motor, komplet podvozek...

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

dík moc pánové, v prvé řadě - všechny názory beru a respektuju, nic nerozporuju. každý máte své zkušenosti vydřené a díky za ně.
jen se nevím rozhodnout, tak jsem byl ještě na besedu u kamaráda našich, veleváženého místního karosáře, který už je ale v důchodu a dělá si už jen tak na koníček veterány atp. o veleváženosti vím, protože se x autařů zkoušelo přes mě nebo tátu k němu dostat s něčím extra náročným a on se prostě podívá a vidí a jen hází možnosti oprav..
říkal ve zkratce, že tohle je jen povrchové a na 20 let staré auto relativně normál, naopak, že jiné značky vypadají ještě daleko hůř i o pár let mladší. co ale nechápal, proč chce tady ten ty úplně zrezlé díly pískovat a renovovat, že by je vyměnil. dá se to sehnat z druhovýroby? (toto mě zajímá nejvíc, zbytek posílam spíš pro zajímavost, pohled dalšího profíka) mám na mysli např. zde vpravo dole:
obrazek.png
nebo tohle:
obrazek.png
případně jakou druhovýrobu volit?

říkal, že to by chápal u veteránů, kde je tlak na vše co nejvíc origo původni, takdy ale že musí vyjít levněji to vyměnit..

další věc, k čemu je tam tohle? mám na mysli ten díl na čtyrech šroubech. to i z mého pohledu vypadá, že tam zbylo po něčem, co už z tama někdo oddělal a nevrátil..
obrazek.png
poslední věc, plán udělat vše zahrnuje i tyto samořezky řešit zevnitř, takže sedáky koberce pryč atd. milion práce navíc. tvrdil, že to je zbytečné, že na 99% z druhé strany to bude v pohodě a že by tam dal nýtovací matky a ten plast chytil zpátky na ně bez nutnosti toto řešit z interiéru. jen to zarezlé pryč a udělat a zalepit tam nové úchyty na ty plasty co na těch zrezlých samořezkách byly..
Naposledy upravil(a) kubajz896 dne 06 led 2026 20:50, celkem upraveno 2 x.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“