CEM-B103C86 po výměně hlavních světel

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
roman.socr
Vůz: V60 D5204T3 D3 Momentum

Příspěvek od roman.socr »

Ahoj, dobrý den,
prosím o pomoc, už si nevím rady....na své V60 MR2012 byly v hrozném stavu přední světla, plexi zničené, popraskané, vysvícené paraboly....světla origo xenony Valeo s AFS(ABL) - vše fungovalo a funguje pokud tam jsou. Koupil jsem v náhradě DEPO, po přehození výboje, žárovek, startérů vždy chyba CEM-B103C86 (CEM-B103C86 Ovládání levého světlometu - Chyba signálu/zprávy sběrnice - Neplatný signál) - zkoušel jsem i přehodit startéry mezi sebou, nic, beze změny. Pravé světlo bez chyb, levé vždy toto. Takže jsem si myslel že je vadné -> reklamace, prodejce to asi ani nijak neřešil a poslal mi úplně nové, včera znovu přehozeno a znovu ta samá chyba!!! Takže v samotném světle to asi není.
Nesetkal se s tím někdo? Pokud tam navrátím ty zničené Valea, vše funguje jako kdyby nic....DEPO samozřejmě také svítí, ale kvůli chybě nejde AFS ani nivelace.
Děkuji předem za rady.

Ykka

Příspěvek od Ykka »

O kvalitě náhradních dílů už jsem se tady rozepisoval, ale pořád ještě je to málo. Zrovna minulý týden jsem měnil řemen od Bosche, čísla na sobě měl správná, jen ta délka k nim neseděla. Je mi jasné, že proti novým světlům je to detail, ale i tak to stálo spoustu práce a času zbytečně. Tak soucítím a přeji pevné nervy.

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“