Ahoj, nedávno jsem se stal majitelem Volva V70 XC rok výroby 2001 s motorem 2.4T. Po zjišťování častých závad jsem provedl test PCV systému pomocí rukavice. Motor rukavici nafukuje.
Chtěl jsem se zeptat:
Kde může být v PVC systému chyba?
Dají se díly (např. PTC ventil (ohřev), separátor oleje apod.) nějak vyčistit/opravit, nebo je musím vyměnit?
Je potřeba měnit všechny trubky a hadice PCV systému?
Také jsem se chtěl zeptat jak funguje PTC ventil (ohřev) a co přesně je jeho funkce?
Děkuji
XC70 PCV oprava
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V70 XC
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
XC70 PCV oprava
Podle mě je zarostlá hadička, co je zespodu sání na straně u termostatu přidělaná průchozím šroubem. Blbý je, že se většinou při pokusu o demontáž sání ta hadička ulomí. Ale není problém ji nahradit jakoukoli jinou hadičkou.
Co se týče ohřevu, tak je to jenom ohřev, neboli věc co má za úkol zajistit nezamrznutí systému odsávání olejových par z motoru v zimě. Občas se stane, že se zanese olejem a vyskratuje, ale stačí odpojit konektor, vyměnit pojistku a jede se dál.
Jinak nevím o jiných problémech, ale třeba mě někdo doplní.
Co se týče ohřevu, tak je to jenom ohřev, neboli věc co má za úkol zajistit nezamrznutí systému odsávání olejových par z motoru v zimě. Občas se stane, že se zanese olejem a vyskratuje, ale stačí odpojit konektor, vyměnit pojistku a jede se dál.
Jinak nevím o jiných problémech, ale třeba mě někdo doplní.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920