smolda píše: 04 říj 2025 21:50
Samý autíčkáři, to nikdo nelítáte?
Alo jo,našli by se i tací...
Mimochodem, nebylo toto téma tady už dřív?
Nevím, jestli sem mám dát i fotodokumentaci abych nezaplácnul server gigabajty
Ale zatím tedy jen "SMS".
Letadýlka od osmé třídy ZŠ. Nejprve různé kluzáčky, posléze upoutance, za nějaký rok "radiáky". Zpočátku to byly jednokanály Mars a Delta, později nějaký amatéský "bang-bang čtyřkanál. Následovalo první pořádné "rádio", kapitalistický Graupner Grunding Variprop 12S. Po pauze na oženění, postavení baráku a založení rodiny následovaly různé Hitec (dva Tx Optic mám v provozu doposud pro školní účely). Když jsem se trochu finančně zmátořil, rozšoupnul jsem se s FC-28 Futaba za deset průměrných platů. Tu jsem onehdy odložil do LDN a nahradil starším bazarovým Duplexem DS-16.
Momentálně mě baví lítat F5J. Jedno jsem si "usochal" přestavbou ze staršího F3J. Další podobný čeká na "víc času" a třetí skvost ENJOY mám v bublinkách uložený "na potom".
Nedávno jsem se nechal zlákat na vyblbnutí na ALPHA V2 od Kavana, páč lítat s půjčenou Betou mě už omrzelo.
Občas pomáhám kolegům a tak si sem tam zalítnu s Elipsoidem od Reicharda, FunCupem, Betou a jinými modýlky.
Jako správné "duchna" nemám čas na zprovoznění 3m Luňáka, 2m Pipera, dalšího Pipera 1700mm, kompozitovýho hotlinera 2400mm Suprise, makety Aero 42, makety Z526 (které jsem "trochu" nahrnul hlínu do čumáku...), kompozitovýho čtyřmetra DG600, dalšího čtyřmetra Nimbus SB-7 a několika nejmenovaných dalších.
V krabici na skříni už 10 roků doposud nedotčený P-47D 1800mm, o kus dál špejlinkový akrobat EXTRA (cca 1200mm) rovněž skoro nerozbalený.
V dílně se povalují takové ty spíše hračky, jako polystyrénová Blecha, MLVĚPRNA, Cesna z materiálu podobnému trsátkům...
Ve skříni "pár" (jářku řek bych 10) dalších rozestavěných "hříchů mládí".
O balsových kluzáčcích pro vnoučata a zbytcích po modelářském kroužku nemluvě.
A abych nevypadl z kolektivu, tak na skříni v obýváku půlmetrová Toyota, dva zemní stroje a dvě malé buginy...
No a jestli jsem tímto slohovým cvičením dostatečně neukojil modeláře, tak příště přilepím i nějakou fotku.