Obraciam sa na Vas s otazkou, na ktoru mi kazdy vravi, ze to je v poriadku no som presvedceny o opaku. Nasiel som tu uz jednu diskusiu na tuto temu z roku 2006 ale nebola tam odpoved tak to skusim znova.
Kupoval som klimovy kompressor minuleho roku, ktory sa namontoval na auto. Pri spusteni klimatizacie prvych cca 10 minut vsetko fajn ale potom, zacne klima cvakat v pravidelnych intervaloch. Vzbudzovalo to vo mne nepokoj, tak som dal "znamemu" pozriet hladinu chladiva, ci nie je nahodou nizka. Zistilo sa, ze hadicka z chladica uz velmi netesni, tak sa vymenila a doplnilo sa chladivo. Prisli teplejsie dni, zacal som pouzivat klimu a znova sa deje to iste. Ak auto stoji, ziadne cvakanie od kompresora nejde. Mozete stat aj 10 minut na mieste a ta klima proste cvakat nebude. Ale akonahle ste v pohybe tak zacne cvakat v pravidelnych intervaloch pred doplnenim chladiva to bolo cca kazdych 5 sekund. Par dni dozadu som napocital niekde okolo 10s cca. V pohybe je to najviac citit, kedy vlastne to cvakanie doslova znamena, ze sa klima vypne zapne vypne zapne, citim to na tahu motora aj na tom ako to zacne trochu brzdit auto. Na ziadnom inom aute to takto nefungovalo. Skusal som rezim AUTO ale aj nonstop fukanie a neni tam ziaden rozdiel. Klima chladi vyborne a vobec nejavi znamky toho, ze by bolo nieco zle. Chystam sa do Chorvatska a vzbudzuje to vo mne stress, ze sa niekde ta spojka zadrie na dialnici a nebodaj zacne horiet. Viete mi prosim niekto z Vas povedat, co to moze sposobovat? Je to naozaj normalne? Vlastnil som predtym este jednu V70tku 2.5 TDI ale ta nemala za svojich 10 rokov uzivania funkcnu klimatizaciu

Kazdopadne, dakujem kazdemu vopred za odpovede.