Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
Jako, že bych uvnitř otevřel bombu a hodil tam sirku?
Spotřeba je po výměně rozvodů do 9 litrů, ale obě tankování jsem proložil delšíma cestama, kde ta spotřeba hodně padá. Na budíku svítí 8,4 - 8,6, realita je o cca 0,4 vyšší.
Furt se ve mě pere, jestli ten plyn tam dávat, ale asi jo, když už ho doma mám a vlastně mě to nebude skoro nic stát.
Soude dle prvniho prispevku jsi mel tu puvodni v70 skoro 15let ne?
Pokud planujes to soucasne auto alespon na 5let a najezd mas treba tech 15tkm rocne a vic a cely LPG system tak nejak mas + hlavni dil prace si udelas,tak bych to tam asi taky dal.
Jezdit vyhradne na benzin muzes i tak,kdyz na to prijde a kdyz budu uvazovat, ze by te ta zastavba stala ikdyby 15tis Kc, tak to je porad navratnost za cca 10tkm.
Navic mas vetsinu auta (chapu,ze nepasuje vse) na nahradni dily, takze zivit i nadale tuhle v70 ted dava logiku ze jo...
jirka87 píše: 23 bře 2025 11:31
Soude dle prvniho prispevku jsi mel tu puvodni v70 skoro 15let ne?
Pokud planujes to soucasne auto alespon na 5let a najezd mas treba tech 15tkm rocne a vic a cely LPG system tak nejak mas + hlavni dil prace si udelas,tak bych to tam asi taky dal.
Jezdit vyhradne na benzin muzes i tak,kdyz na to prijde a kdyz budu uvazovat, ze by te ta zastavba stala ikdyby 15tis Kc, tak to je porad navratnost za cca 10tkm.
Navic mas vetsinu auta (chapu,ze nepasuje vse) na nahradni dily, takze zivit i nadale tuhle v70 ted dava logiku ze jo...
Jop, s původní V70 jsem najezdil cca 250.000 km, tam se ten plyn zaplatil několikrát. I přes dodatečné náklady ve formě dražší STK, revizí a údržbou LPG. No a taky ten jeden podpálený ventil před 70.000 km. No a teď další.
Zástavba bude doslova za pár korun, protože budu potřebovat navíc pouze novou hadici od nádrže do reduktoru a možná nějaké úpravy uchycení vstřiků, protože zde je to jinak řešené než u turba.
Auto bych si chtěl určitě nechat déle než 5 let. Ideálně zase těch 15.
Jak máš napojené ty vnitřní slabé plastové hadičky? Protože na fotce to vypadá, jako kdyby jsi napojil jenom ten venkovní obal. No a to by pak bylo jasné, že ti to tahá vzduch.
Zde u P2 to je fakt sranda, pac je na to priprava elektro, pristup k nadrzi a snadna trasa paliva. U P3 mi to jen zastavba bez pripravy okolo trva 12hod.
Venkovni obal konci jen po napojeni. Pak pokracuje ta tenka plastova, myslim ze to je 5mm. Ktera jde do benzinove hadicky 5mm. Nasunout to slo jen namazane a je to pojistene svorkou. Vice mene stejne jak byla napojena OEM pumpa.
U mě je to takto. Pumpa visí na hadičkách, páč jsem nesehnal držák. Ale makalo to takto 2 nebo tři roky. Nechal jsem si vyrobit redukci na napojení do původní sací hadičky od nádrže.
Drzak jsem kupoval primo na tom webu co pumpu. Prave jsem cumel na ten kovovej natrubek co tam mas. Ale uz to chapu mas tam rychlospojku tu ja tam nemel
Já tu gumu mám, ale nemám tu plechovou část. Nicméně budu stejně muset vymyslet, kam to přidělat jinam než origo, když nemám origo pumpu, protože s těmi redukcemi by to tam už nepasovalo.
Taky jsem dneska zjistil, proč nemám ručičku teploměru uprostřed, jako na stříbřence. Teplota ve Vidě se drží na 80°C místo na 90°C. Do kopce to vyleze na 85, ale pak to spadne zase dolů, možná i níže. Přitom termostat i s čidlem je nový.
Stejný termostat jsem kupoval na stříbřenku i do jiných aut a všude fungoval bez potíží. Možná jsem narazil na vadný kus, ale auto se chovalo podobně i na původní termostat. Nevím jestli jsem ochotný dát 4 kKč za to, aby to bylo stejné.
Ale nějak ty černý disky nemůžu skousnout. Dám tomu ještě šanci, ale buď je prodám, nebo přestříkám na stříbrno, protože jednak takhle úplně zaniká jejich tvar a velikost a druhak všechny detaily na autě (maska, světla) jsou stříbrné, tak by tomu stříbrné disky slušely více.
Díky, z dálky tak vyzerá, ale při bližším pohledu to pár much ještě má.
Je tam x škrábanců, ramínka stěračů jsou rezavá, gumy u torpéda jsou v háji a chci vyměnit odvětrání karteru, protože jsem zjistil, že celý motor je dost zakarbonovaný a taky relativně baští olej.
Ale jinak to jezdí, svítí (tak nějak), brzdí.
ja jsem zastancem originalniho stavu a vzhledu osobne bych vzal katalog volva pro aktualni rocnik a vybral vyhradne z disku, ktere se pro to ktere auto a modelovy rok nabizeli...
ne vsechny kola na P2 platforme se hodily pro kazdy model
No nejspíš to dopadne tak, že na auto hodím zase 16", které mám troje disky a bude vyřešeno.
Po dnešní cestě do práce jsem velice zklamán.
Ty 18" jsou tvrdé jako prase, komfort vyloženě zmizel.
Ještě zkusím trochu ubrat tlaku, ale na místní cesty to není.
Jo bydlet někde v Hradci, Brně, nebo jiném krajském městě, kde jsou príma cesty, tak asi bez problémů, ale tady je to děs.
Možná ještě nějaké 17".