Celkovou spotřebu vyhodnotím za 365 dní od přestavby.
Teď přes zimu je spotřeba vyšší, neboť (údajně) má LPG v zimě jiný poměr propan:butan, než je tomu v "letní variantě" a toto se projevuje lehce vyšší spotřebou. Nádrž tam je tuším 65 litrů, protože plní naplnění v servisu bylo 59,97 l. Já jsem ale nejvíc natankoval 61,82l. Přes zimu mám i větší spotřebu benzínu. Jednak proto, že se auto musí déle zahřívat, než přepne na LPG a jednak proto, že jsem pohodlnej a používám předehřev před jízdou a to si taky něco pápne.
Upřímně mi ale přijde, že na každé stanici natankuju jinak, než to začne "prdět" a tankování se strašně zpomalí. Nejvíc mi přijde, že natankuju na MOLce.
Každopádně dojezd pravidelně přes 600 km. Nejvíc mám najeto na nádrž 694 km. Když vezmu mojí tabulku tak mi tam průměr nájezdu vychází 435 km, ale né vždycky jedu úplně do prázdna a hlavně ze začátku jsem tankoval "preventivě" celkem brzo, protože on ten ukazatel (mám systém BRC) celkem klame - po ujetí cca 300 km už bliká poslední kontrolka = rezerva, ale pak se ještě dalších 300 km pohodlně ujede.
Takže jsem teď zvědav na spotřebu "letního plynu". Hlavně nám tu teď otevřeli nový úsek dálnice do Budějovic a tam se to sice hezky sviští, ale při 135 km/h je ta spotřeba taky trošku jinde.
O dalších poznatcích o LPG - pro mě poli neoraném budu samozřejmě informovat.
Pavel
Volvo XC40 T3 - představba na LPG
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo XC40 T3, 120 kW, B3154T2
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Ten ukazatel si něch přenastavit. Jde to bez problémů udělat tak, aby se ti rezerva rozblikala když budeš mít v nádrži třeba 10 litrů.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
- Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify
Já jsem ten ukazatel zrušil úplně a nechal jen kontrolku zap, vyp.
Tankuju podle ujetých km, nebo když to dojde. Ovšem jen v místech s dojezdem do pěti km k čerpačce.
Ale ten dojezd přes 600 km na 60l je pěkný
Tankuju podle ujetých km, nebo když to dojde. Ovšem jen v místech s dojezdem do pěti km k čerpačce.
Ale ten dojezd přes 600 km na 60l je pěkný